Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

SCEPTRE: Psychotherapie (kosten)effeciënt voor behandeling persoonlijkheidsstoornissen

Datum: 6 januari 2009, 08:56 ~ Bron: PSY

Kan schizofrenie, borderline, depressie, angststoornissen, adhd en andere complexe persoonlijkheidsstoornissen ook zonder medicijnen behandeld worden? Ja, dat kan! En psychotherapie is in de meeste gevallen veel effectiever dan de gebruikelijke combinatie van therapie + medicijnen. Met psychotherapie kunnen mensen weer helemaal beter worden, en het werkt effectiever dan medicijnen bij 96% van alle patiënten.

SCEPTRE onderzoek

Op donderdag 29 januari 2009 worden de eerste resultaten bekend gemaakt van de multi-centre Study on Cost-Effectiveness of Personality Disorder Treatment (SCEPTRE), een studie waarbij meer dan 800 patiënten betrokken zijn.

Bij patiënten met cluster C persoonlijkheidsstoornissen worden de grootste effecten geboekt met kortdurende klinische psychotherapie. Ook bij andere persoonlijkheidsstoornissen en andere behandeldoseringen, zoals dagklinische psychotherapie bij borderline patiënten, worden gunstige effecten gevonden. Het is voor het eerst dat op een dergelijke grote schaal behandelresultaten bij persoonlijkheidsstoornissen met elkaar vergeleken zijn.

Het multi-centre SCEPTRE onderzoek vindt plaats bij 6 GGZ-instellingen, namelijk Altrecht, de Gelderse Roos, GGZ Westelijk Noord-Brabant, Mentrum, Zaans Medisch Centrum en De Viersprong.

Bijzonder aan de SCEPTRE studie is dat ook gekeken wordt naar de kosteneffectiviteit. Daardoor hebben de uitkomsten van het SCEPTRE onderzoek niet alleen betekenis voor de klinische praktijk, maar sluit het onderzoek ook aan bij besluitvorming rond vergoedingen. Zo blijkt de eerder genoemde kortdurende klinische psychotherapie niet alleen effectiever, maar ook kosteneffectiever dan andere behandelvormen bij cluster C patiënten.

In 2008 is de multi-disciplinaire richtlijn persoonlijkheidsstoornissen verschenen. In het verlengde hiervan wordt binnen het indicatiestellings-onderzoek van SCEPTRE onderzocht aan welke factoren tijdens de intake aandacht besteed dient te worden om te komen tot de best passende behandeling. Experts onderscheiden hier acht gebieden, waaronder ernst van de symptomatologie, adaptieve en motivationele factoren, sociale omgeving en behandelgeschiedenis.

Tijdens een landelijk SCEPTRE-symposium op donderdag 29 januari 2009 in Utrecht (Hoog Brabant Vergadercentrum) wordt nader ingegaan op bovenstaande resultaten. In het programma is veel ruimte ingebouwd voor discussie over wat de inzichten vanuit SCEPTRE kunnen betekenen voor de klinische praktijk.

Voor meer informatie over het symposium:

www.viersprongacademy.nl

Of via Helene Andrea, projectcoördinator SCEPTRE (helene.andrea@deviersprong.nl; 0164-632200)

Bron: PSY

Grensverleggende Psychiaters (The Avalanches)

YouTube voorvertoningsafbeelding

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Medicijnen 2006-2007 Haal je een moederband niet meer in? Met gezond verstand
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net