Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Robert van Voren op Radio 1: Hoe psychiatrie wordt gebruikt als verbloemde levenslang

Datum: 20 april 2009, 06:57 ~ Bron: Radio 1

LevenslangIn de voormalig Sovjet-Unie werden dissidenten opgesloten in gevangenissen en strafkampen, maar ze werden ook voor gek verklaard en opgesloten in psychiatrische inrichtingen. Erkende psychiaters stuurden mensen met een andere politieke voorkeur naar inrichtingen, waar ze met dwangbehandeling en medicijnen zoals antipsychotica psychisch werden gebroken.

Robert van Voren, mensenrechtenactivist en directeur van het Global Initiative on Psychiatry, schreef het boek ‘Levenslang’, over de misbruik van de psychiatrie voor politieke doeleinden.

ISBN: 9789023012511 ~ Bol.com

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: Radio 1

Zijn de omstandigheden in de psychiatrie in Nederland beter dan in de Oostblok landen? Ongetwijfeld, maar humaan is het hier allerminst…

In Nederland zitten onschuldige mensen tot jaren achtereen in een isoleercel gevangen met soms de dood als gevolg, en worden ze platgespoten met medicijnen die ze chronisch ziek maken en het leven ‘gemiddeld’ met 30 jaar verkorten.

YouTube voorvertoningsafbeelding

En het gebeurt niet alleen met mensen die zijn doorgedraaid, of mensen die zelfmoord willen plegen. Maar ook met nette mensen, die bijvoorbeeld ‘vermoedelijk’ (bewijs is niet eens nodig) een risico vormen op ‘maatschappelijke teloorgang’, of iemand die het risico loopt iets te worden aangedaan door een ander. Ook die mensen worden in de Nederlandse psychiatrie kapot (c.q. onschadelijk) gemaakt. Vrouwen vol energie en vitaliteit, die twee jaar later als een dode op een bankje voor zich uitstaren, totaal kapotgemaakt door de antipsychotica.

Ook in Nederland is de psychiatrie op veel vlakken onmenselijk. En in essentie is het grootste gedeelte van wat psychiaters doen gebaseerd op leugens, misleiding en opgeblazen problemen als verantwoording ervoor.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Daarbij is TBS in Nederland in opkomst, en bepleiten psychiaters om criminelen voortaan als zieken te beschouwen die zorg nodig hebben om ze te genezen, met psychiatrische behandeling.

TBS klinieken schieten als paddestoelen uit de grond. En waar een ‘normaal’ iemand 1 maand cel krijgt voor een relatief klein vergrijp, kan de natte vinger van een psychiater voortaan mensen voor dergelijke vergrijpen van de rest van hun leven beroven…

Eerlijk is anders, en de behandeling die de TBS gevangenen krijgen is – vooral wanneer de gedetineerde zich verzet – barbaars. Met isoleercel, platspuiten en psychiatrische therapie (dwingen tot ziekte inzicht).

En een ander probleem is dat slimme criminelen die een ernstig misdrijf hebben gepleegd, zich via diezelfde psychiater weer snel op vrije voeten kunnen laten stellen door goed mee te werken en zich genezen te laten verklaren. En juist de mensen die daadwerkelijk een gruwelijke misdaad hebben gepleegd zullen zich waarschijnlijk minder snel verzetten tegen de inhumane behandelingen en daardoor mogelijk sneller op vrije voeten staan dan bijvoorbeeld iemand die TBS krijgt waarvoor een ander maar 1 maand cel zou krijgen. Omdat die sneller het gevoel heeft dat hem of haar onrecht wordt aangedaan en zich daardoor zal verzetten.

Zie ook:

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Metanoia Wie is van hout ... Slikken Denken over geneeskunde
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net