Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

REVU reportage: Pillen van de Duivel: De Killer Pil (antidepressiva)

Datum: 25 november 2009, 20:25 ~ Bron: REVU
REVU cover

REVU cover, 2009

Ids I. pleegde een moord. Maar: is híj de killer of zijn de antidepressiva die hij gebruikte de schuldige. Een reconstructie.

De 64-jarige Elzelien K. uit Badhoevedorp werd 24 november j.l. veroordeeld tot 8 jaar cel wegens de dubbele moord op haar man en dochter. Ze bracht hen tijdens hun slaap met een bijl om het leven. Haar advocaten pleitten ervoor dat ze vrijuit moest gaan, omdat ze volledig onder invloed was van antidepressiva, maar het mocht niet baten. De rechtbank oordeelde dat ze weliswaar verminderd toerekeningsvatbaar was, maar dat ze nog wel haar eigen wil kon bepalen. Ze zou haar gezin hebben vermoord om hen het verdriet van haar eigen zelfmoord te besparen. De zelfmoordpoging van de vrouwe, ze reed tegen een boom, mislukte. De centrale vraag in deze rechtszaak was of K. de bijlmoorden kon worden toegerekend. Ze was kort voor de fatale nacht weer begonnen met het slikken van het antidepressivum Seroxat. Eenzelfde vraag staat centraal in het dossierverhaal in de Revu van deze week. Ids I. werd veroordeeld tot 24 jaar celstraf, wegens de moord op een onschuldige vrouw. Hij claimt zelf dat het kwam door zijn medicijnen. Het hoger beroep in deze zaak dient op 27  november.

Bron: REVU

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Het einde van de psychotherapie Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop?
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!