Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Beredeneringsvermogen betreurenswaardig: “Slimmere mensen hebben efficiënter brein”

Datum: 10 juni 2009, 19:57 ~ Bronnen: NewScientist, UMC Utrecht

iq albert einsteinWaar kan het toch aan liggen dat de wetenschappers van tegenwoordig over het algemeen de opvatting hebben dat de hersenen er de oorzaak van zijn of iemand intelligent is of niet?

Hebben ze dan helemaal geen begrip of kennis van de menselijke geest? Denken ze nu echt dat onze emoties, gedachten en psychologische processen die ons onze intelligentie geven een product zijn van complexe chemische processen in de hersenen?

Indien je maar een heel klein beetje logisch kunt nadenken, dan begrijp je toch wel dat dat absoluut onmogelijk is?

Neem eens een stapje terug. Laat die boeken nu eens liggen en denk er zelf eens een keer goed over na!

Hoe kan het fysieke nu aan de basis staan van zichzelf? Is dat mogelijk? … nee, dat is dus onmogelijk.

En toch zijn we er, en dat betekent dat er iets is dat ons doet leven. Iets dat niet fysiek kan zijn. Immers, de regel is dat het fysieke niet aan de basis kan staan van zichzelf.

En hoe diep we het fysieke ook bekijken, op atomair niveau of op welk niveau dan ook. Nooit zullen we kunnen meten wat ons doet leven, of voor dat aangaat, wat alles in het universum doet bestaan.

Je kunt het begrijpen door de volgende beredenatie:

Je kunt niet kijken naar het kijken terwijl je kijkt

Het leven is in essentie een vorm van intelligentie dat streeft naar iets dat er niet reeds is: voortbestaan. En onze psyche is een direct exponent van datgene dat ons doet leven.

Het is de psyche – of kracht van het leven – dat ons onze hersenen doet benutten (en verder doet ontwikkelen ten gunste van wat we willen kunnen).

Onze gevoelens, gedrag, emoties en intelligentie zijn dus geen product van vaststaande structuren in de hersenen, maar van de kracht die ons doet leven, die via onze hersenen tot uiting komt.

De gehele structuur van de hersenen kan veranderen, na aangeboren letsel maar ook na later letsel. Zie bijvoorbeeld de volgende man, die een sociaal en psychisch volkomen normaal leven leeft, met maar 25% hersenen:

brein herstel aanpassing na letsel

Bron: NewScientist

En zie bijvoorbeeld deze recente studie waarin werd aangetoond dat de hersenen van structuur kunnen veranderen na letsel: Wetenschappers ontmaskeren verborgen potentieel hersenen

Het is alom bekend dat het IQ per persoon op een ander moment in het leven met tot wel 20 punten kan verschillen. En zie bijvoorbeeld deze studie die aantoont dat hoogbegaafde mensen vaak meer intens leven:

http://www.deweekkrant.nl/agenda/2008/juli/09/hoogbegaafden_leven_intenser/

Het is de wil om de hersenen te gebruiken die je intelligent maakt.

Natuurlijk niet vanuit het niets. Er spelen misschien wel 1000 factoren een rol. Maar de psyche is er om problemen te overkomen, en erfelijke of lichamelijke problemen spelen in veel mindere mate een rol dan psychologische processen (om o.a. die problemen te overkomen).

Het is de wil om te leven die bepaalt hoe intelligent je bent.

Mijn IQ werd toen ik 15-16 jaar was getest terwijl ik op dat moment niet speciaal gemotiveerd was en wiet gebruikte met vrienden. Mijn IQ score was toen 126.

Later echter, toen ik mijn ware liefde gevonden had (toen ik ongeveer 17-18 jaar was) deed ik de test opnieuw en toen was mijn score 146. Mijn psyche was op dat moment anders, en ik was gedreven om de maximale capaciteiten te benutten.

Het zijn uiteindelijk toch maar gewoon vragen die je moet beantwoorden in zo’n test, en het leven heeft oneindig veel mogelijkheden.

Er is een gezegde “het doel heiligt middelen”. Je kunt 1000 dingen verwerken voor 1 resultaat, of indien je weet waar je heen wilt of indien je gedreven bent door factoren in je leven, dan kun je het in 10 stappen doen. Dit heeft dus (in principe) niets met je brein te maken, maar met de wil om de capaciteiten van je hersenen te benutten.

Op National Geographic Channel was er recent ook een documentaire hierover, getiteld “My Brilliant Brain“, waarbij werd aangetoond dat je door pure psychologische opvoeding een kind tot een schaakwonder / wonderkind kan maken.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6378985927858479238

Naar mijn mening zijn de conclusies die de wetenschappers van het UMC Utrecht trekken dus ver beneden peil, en eigenlijk min of meer een schande voor de mensheid. Dat we zo weinig realiteitsbesef hebben nog.

UMC Utrecht: Slimmere mensen hebben efficiënter brein

Mensen met efficiënter georganiseerde informatieuitwisseling in het brein hebben een hoger IQ. Dat beschrijft onderzoeker Martijn van den Heuvel van het UMC Utrecht in het tijdschrift Journal of Neuroscience van 10 juni. Hij analyseerde de hersenactiviteit van proefpersonen met behulp van een MRI-scanner.

De hersenen vormen een complex netwerk waarin de verschillende gebieden continu informatie met elkaar uitwisselen. De verschillende hersengebieden zijn op deze manier functioneel met elkaar verbonden. Van den Heuvel en collega’s laten zien dat de hersenen van mensen met een hoger IQ minder tussenstappen nodig hebben om informatie van het ene gebied naar het andere gebied door het brein te laten reizen.

Deze grotere globale efficiëntie in intelligentere mensen is niet te danken aan simpelweg meer verbindingen. Het komt vooral door efficiënte communicatie tussen de verschillende hersengebieden. De sterkste verbanden tussen IQ en efficiëntie zijn gevonden in gebieden voorin het brein, waarvan bekend is dat ze vooral betrokken zijn bij complexer gedrag.

“Dit zou goed kunnen betekenen dat intelligentie te maken heeft met hoe makkelijk de verschillende hersengebieden hun informatie kunnen integreren’, zegt Van den Heuvel. “Mogelijkerwijs hebben de hoger cognitieve gebieden van slimmere mensen een efficiëntere toegang tot informatie van de andere gebieden in het breinnetwerk.”

Recent onderzoek heeft laten zien dat functionele communicatie tussen verschillende hersengebieden efficiënt verloopt, maar hoe deze mate van efficiëntie gerelateerd is aan menselijk gedrag was tot nu toe onbekend. Dit onderzoek laat zien dat intelligentie gerelateerd is aan hoe efficiënt het brein de verschillende informatiestromen aan elkaar kan koppelen. Het helpt bij het begrijpen van intelligentie in het menselijk brein.

Voor het onderzoek liet Van den Heuvel negentien gezonde proefpersonen in een MRI-scanner plaatsnemen. Van den Heuvel analyseerde de hersenactiviteit ‘in rust’, zonder dat de deelnemers taken hoefden uitvoeren. Het functionele brein netwerk werd in kaart gebracht door te bekijken welke hersengebiedjes spontaan gelijktijdig actief zijn.

Van den Heuvel voerde het onderzoek uit als onderdeel van zijn promotie aan het UMC Utrecht. Prof. dr. Hilleke Hulshoff Pol en prof. dr. René Kahn begeleiden zijn onderzoek.

Meer informatie:
UMC Utrecht
afdeling patiëntenservice
088 – 755 6208

Bron: UMC Utrecht

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het Spirituele Brein Uw brein als medicijn De duisternis voorbij Collision
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net