Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Rechtbank vermoedt rol antidepressiva bij brute verkrachting in Ermelo

Datum: 29 mei 2010, 21:26 ~ Bron: De Stentor

Honderden wetenschappers waaronder verschillende vooraanstaande Nederlandse hoogleraren trekken aan de bel: antidepressiva zet aan tot gewelddadig gedrag en (zelf-)moord.

Nu.nl kopte: “Antidepressiva verdubbelen risico op zelfmoord bij jongeren”

NRC Handelsblad kopte: “Pil tegen depressie kan leiden tot moord”

Ik sprak het afgelopen jaar met een hoogleraar die betrokken was in een rechtszaak waarin hij getuigde dat antidepressiva de mogelijke oorzaak was van een bloedbad. Dit is wat hij mij vertelde:

[Ik kan niet inhoudelijk ingaan op de details van de rechtszaak maar…] Ik was wel teleurgesteld over de kennis van de psychiater die nog nooit van de mogelijkheid van suicide-violence na gebruik van SSRI’s had gehoord en er daarom niet in gelooft.

Zie: Drie hoogleraren in rechtszaal oneens over rol antidepressiva bij aanrichten bloedbad

Verschillende Nederlandse hoogleraren stellen publiekelijk dat antidepressiva moordgedrag kan veroorzaken dus hoe kan het mogelijk zijn dat psychiaters – de ‘experts’ op dit gebied – er nog nooit van gehoord zouden hebben?

Zie bijvoorbeeld prof. dr. Corine de Ruiter:

„Een probleem is dat SSRI-gebruikers soms zelf niet in de gaten hebben dat hun gewelddadig gedrag samenhangt met hun medicijngebruik. Vaak ook zeggen artsen, ten onrechte, dat dit gedrag met de onderliggende ziekte samenhangt.”

bron

Of zie bijvoorbeeld prof. dr. Evelien Tonkens:

Als talloze mensen getuigen dat een geneesmiddel tot (zelf)moord aanzet, hoe kan het dan op de markt gebracht en voorgeschreven worden en blijven? Doordat de farmaceutische industrie het onderzoek beheerst.

bron

~ Quote uit De Stentor ~

Onderzoek naar antidepressivagebruik van verdachte verkrachting Ermelo

ERMELO/ZUTPHEN – Er komt een onderzoek in hoeverre het medicijngebruik van invloed is geweest op het handelen van de 44-jarige A. van N. uit Ermelo.
De man zou op 7 april 2008 een 24-jarige vrouw in een greppel langs de Harderwijkerweg hebben verkracht.

Volgens de raadsman van de Ermeloër slikte de man in die periode antidepressiva (of was hij net gestopt) en zijn er steeds meer deskundigen die hun vraagtekens zetten bij de bijwerkingen. Het medicijngebruik – of plotseling stopzetten daarvan – zou agressief gedrag kunnen veroorzaken.

De rechtbank in Zutphen stemde vrijdag tijdens een pro forma zitting in met een aanvullend onderzoek. Er wordt een deskundige ingeschakeld die een rapport moet schrijven. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak over de verkrachting van twee jaar geleden laat daarom opnieuw langer op zich wachten.

Het is bovendien ook nog wachten op rapportages van psychiater en psycholoog, die een contra-expertise hebben verricht naar de geestelijke toestand van de Ermeloër. Van N.’s raadsman noemde het eerste onderzoek broddelwerk en eiste daarom een contra-expertise. Die is bijna klaar.

Ruim twee jaar geleden, in april 2008, werd Ermelo en omgeving opgeschrikt door de gewelddadige verkrachting. Een 24-jarige vrouw uit Ermelo werd op de Harderwijkerweg bruut van de fiets getrokken. Daarna is zij in een greppel naast het fietspad verkracht.

Vlak na het incident kwam er een groot politieonderzoek, waarbij aan de Harderwijkerweg door tientallen agenten naar bewijsmateriaal is gezocht. De politie kwam Van N. uiteindelijk op het spoor dankzij een DNA-match. Twee gedragskundigen sturen erop aan dat de Ermeloër tbs met dwangverpleging moet krijgen.

Bron: De Stentor

Zie ook:

Dader bloedbad Zwijndrecht: “Antidepressiva doen rare dingen met mensen.”

Justitie vermoedt rol antidepressiva bij aanrichten bloedbad

VPRO/VARA: Antidepressiva veroorzaakt zelfmoordgedrag

http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article2035668.ece/Een_misdadige_bijwerking.html

Antidepressiva maakt mensen ook anti-sociaal blijkt uit een studie door dr. Helen Fisher:

http://blog.wired.com/wiredscience/2009/02/antidepressants.html
http://www.youtube.com/watch?v=x-ewvCNguug

Opvallend is hierin de campagne van SIRE in 2009: Onbewust Asociaal: http://www.onbewustasociaal.nl/ terwijl bekend is dat inmiddels meer dan 1 miljoen mensen in Nederland dagelijks antidepressiva slikken.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Collision Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net