Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Publieke schande in Engeland: per dag sterven vier psychiatrische patiënten

Datum: 13 april 2009, 14:23 ~ Bron: Guardian - The Observer

Het Britse NHS is vandaag in opspraak geraakt voor de slechte kwaliteit psychiatrische zorg die wordt geboden aan kwetsbare GGZ patiënten, nu nieuwe cijfers een gemiddelde van vier doden per dag ontbloten onder hen die door psychiaters onder hun hoede zijn genomen.

NHS Ziekenhuis

NHS Ziekenhuis

Gegevens verzameld door de National Patient Safety Agency (NPSA) tonen aan dat 1,282 mensen in het Verenigd Koninkrijk zijn gestorven door wat “patiënt veiligheids incidenten in psychiatrische inrichtingen” wordt genoemd in de periode 2007 tot 2008.

Nog eens 913 patiënten – meer dan twee per dag – leed zogenaamde ernstig letsel, of permanente verwondingen, in dergelijke incidenten.

De cijfers bevatten patiënten die stierven als gevolg van zelfverwondings gedrag, inclusief zelfmoord, afwending van storend of agressief gedrag, bijwerkingen van medicijnen en ongelukken. Echter, is het niet bekend hoeveel van het aantal sterfgevallen in welke categorie vallen.

Campagnevoerders claimden gisteren dat het hoge aantal sterfgevallen aantoont dat vele van de honderdduizenden mensen die hulp zoeken bij een psychiater, zeer slechte kwaliteit zorg ontvangen.

“Deze cijfers zijn schokkend. Het is een schandaal dat vier mensen per dag dood gaan terwijl ze onder de hoede zijn van een NHS psychiater, en dat nog eens bijna drie mensen per dag ernstig verwond raken. Het is een verschrikkelijke aantijging voor de psychiatrische zorg in NHS” zegt Norman Lamb, de liberaal democratische gezondheids zegsman.

De partij onthulde de statistieken door rapporten te analyseren die door elk ziekenhuis in Engeland in vertrouwen zijn toegezonden aan de NPSA.

Deze doden zijn het resultaat van nalatigheid in zowel de aandacht naar de patiënten als de voorzieningen, terwijl de patiënten tot de meest kwetsbare en hulpbehoevende groep patiënten in het gezondheids systeem behoren.

Er is sprake van discriminatie in het syteem dat mensen met psychische problemen benadeelt. De NHS verzaakt te vaak in haar verantwoordelijkheid om patiënten te beschermen.” voegt hij er aan toe.

Paul Corry van het GGZ goede doel Rethink was eveneens kritisch:

Deze cijfers zijn zeer verontrustend en onaccptabel hoog. Bijna 1300 doden per jaar is veel en veel te veel. De NPSA gegevens laten zien dat de staat van psychiatrische zorg te vaak bijzonder slecht is.

De NHS heeft het aantal zelfmoord gevallen in psychiatrische ziekenhuizen teruggedrongen in de afgelopen jaren, zegt Corry, maar de richtlijnen die bedoeld waren voor een andere kwetsbare groep – de mensen met psychische problemen die naar huis gestuurd zijn, en onder wie zelfmoord veel voor komt – worden genegeerd.

“Elke patiënt die naar huis gestuurd wordt moet binnen 7 dagen bezocht worden om te bekijken of ze zich suïcidaal voelen” zegt hij. “Dit voorkomt dat mensen zelfmoord plegen. Maar dit gebeurt meestal niet.”

De NPSA cijfers geven geen informatie over de specifieke doodsoorzaken, maar Corry vermoedt dat het grootste aantal waarschijnlijk zelfmoorden betreft. Zeer slechte kwaliteit zorg voor mensen met psychische problemen, die mensen psychisch vaak alleen maar zieker maakt, verstrekt door de NHS, betekent ook dat fysiologische gezondheidsproblemen zoals hartproblemen en ademhalingsproblemen vaak niet gediagnosticeerd worden, die daardoor vaak tot dood door natuurlijke oorzaak leiden, voegt hij er aan toe.

Een recent NPSA rapport over patiënt veiligheids incidenten gedurende april – september 2008 toont dat 627 mensen stierven in 64.353 GGZ gerelateerde patiënt veiligheids incidenten, echter geeft het geen duidelijkheid over het aantal mensen dat in een psychiatrische kliniek behandeld werd.

De meeste mensen stierven in de Kent and Medway NHS and Social Care Partnership Trust – 57 – gedurende de 6 maanden. De Northumberland Tyne and Wear NHS Trust meldde 49 sterfgevallen, en het Hertfordshire Partnership NHS Foundation Trust meldde 36 sterfgevallen.

Een Department of Health zegsvrouw zei:

Het zou onverantwoordelijk zijn om een conclusie uit deze gegevens te trekken zonder de details van elk sterfgeval te kennen. Maar we weten dat de veiligheid voor patiënten in psychiatrische inrichtingen aan het verbeteren is. Zelfmoordgevallen is drastisch afgenomen, van 215 in 1997 naar 150 nu.

Ze citeerde dat 130 miljoen Britse pond is gespendeerd in de afgelopen twee jaar om sterfgevallen door zelfmoord in psychiatrische inrichtingen te verminderen.

Bron: Guardian – The Observer

Zie ook: Geheimgehouden: Psychiatrisch patiënten sterven door de medicijnen

Ook in Nederland is de staat van psychiatrische zorg erbarmelijk. Patiënten zitten soms tot jaren achtereen gevangen in een isoleercel anno 2009, met soms de poep van eerdere patiënten nog aan de muren, kakkerlakken en muizen over de vloer en een ondraaglijke stank.

YouTube voorvertoningsafbeelding

De patiënten hebben vaak niets misdaan, en hoeven ook geen bewezen gevaar te vormen zoals bijvoorbeeld een zelfmoordpoging te hebben ondernomen. De patiënten worden ook opgesloten in een isoleercel wanneer ze bijvoorbeeld water gooien naar een behandelaar, of wanneer ze bijvoorbeeld medicatie weigeren omdat ze overtuigd zijn dat ze niets mankeren. Ook dan zitten patiënten tot vele maanden of zelfs jaren in een isoleercel gevangen, met soms de dood als gevolg.

Zie bijvoorbeeld het recente geval van een oude man met een kampsyndroom, die door een psychiater tot twee keer toe – naakt – in een isoleercel opgesloten werd met de dood als gevolg, omdat hij hinderlijk op de deur klopte.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Volgens psychiater Daniël van Dijk stierven verschillende patiënten in de inrichtingen waar hij werkzaam was door nalatigheid van andere psychiaters, die in plaats van patiënten te helpen alleen nog maar bezig waren met managen. Er was wel voldoende geld voor personeel, maar dat ging op aan de enorme overhead.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ab Klink, heeft maatregelen aangekondigd en wil een ondergrens instellen voor psychiatrische zorg in Nedeland.

YouTube voorvertoningsafbeelding
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Slikken Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net