Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Publicaties over ‘ADHD fraude’ in grote media

Datum: 23 november 2013, 16:48 ~ Bronnen: Knack.be, De Volkskrant

Grote media berichten: “ADHD is bedrog”. Onderwijl groeit het aantal voorschriften van krachtige hersenmedicatie met 20 tot 30 procent per jaar. In 2011 werden meer dan 1,1 miljoen pakjes ADHD medicijnen voorgeschreven aan voornamelijk kinderen en de tweede kamer spreekt over een ‘ADHD epidemie’ en beraadt zich volgens officiële berichten op een ‘aanvalsplan om de medicalisering van de jeugd te stoppen‘.

In het Belgische magazine Knack (700.000 lezers) schreef een gerenommeerde hoogleraar op de cover: “ADHD is een verzinsel” (november 2012)

ADHD is een verzinsel

ADHD is een verzinsel

Bron: Knack.be

In de Volkskrant (820.000 lezers) stond op 17 november een artikel met de kop “De ADHD epidemie” waarin men berichtte over “grillige diagnostiek, dubieus genetisch onderzoek en tegenstrijdige onderzoeken

grillige diagnostiek, dubieus genetisch onderzoek en tegenstrijdige onderzoeken

grillige diagnostiek, dubieus genetisch onderzoek en tegenstrijdige onderzoeken

Bron: De Volkskrant

Volgens de Volkskrant predikte de psychiatrie tijdens het afgelopen toonaangevende congres van de American Academy of Childhood and Adolescent Psychiatry de ambitie dat de psychiatrie de diagnose ADHD met net zoveel zekerheid wil kunnen vaststellen als de diagnose diabetes (c.q. blijf vooral doorstorten met miljoenen subsidie)

Wordt het niet eens tijd om, in het licht van de forse beschuldigingen over fraude, fysiek bewijs te eisen voor de aanwezigheid van de ziekte VOORDAT de psychiatrie de ziekte mag behandelen? Het lijkt een eenvoudige (en logische?) eis maar in de praktijk zal het mogelijk grote gevolgen hebben voor het medische specialisme psychiatrie, want zonder ziekte om te behandelen is er geen medische verantwoording voor pillen en “zonder pillen geen psychiater

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • gepkedeleef

  Zachte ritalin wordt ook gebruikt om te snuiven en de psyche-haters die dat voorschrijven weten dat ook. Ook is bewezen dat XTC op de markt is gebracht door de pharma industrie.

 • roel adema

  Word er uberhaubt geluisterd,

  naar mijn weten worden in hun hoofd kladbloktekeningen gemaakt zonder gesprekken aan te gaan te andwoorden met ik zie het al. hier is de oplossing voor uw probleem. hemelen beloven maar zich achter uw rug om behandelen als meer dan alleen adviseur. hoe noemt men dat dan?

  gebruik van fantasie waar je onder je neus bij zit sereus te wezen, om een verslavend middel toegewezen te krijgen. dat de helft van je hormoonhuishouding blokeert.
  waardoor er nog meer chemie nodig is.

  ogen in hun kontzak daar lijkt het mij op.

 • Het debat over het bestaan van de ziekte ADHD vandaag in De Balie in Amsterdam zal online worden uitgezonden zodra De Balie de storing heeft verholpen.

  http://www.debalie.nl/live/flash_hi_2010.jsp

 • Sjaan

  ADHD bestaat niet, amehoela..
  Ik zou zeggen, loop eens stage bij mij thuis..

 • Mario Geeven

Mogelijk interessante boeken

Hoezo ADHD? Met gezond verstand Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!