Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychodynamische psychotherapie blijkt veel effectiever dan behandeling met medicijnen

Datum: 5 oktober 2008, 15:16 ~ Bron: Google AFP

Lange termijn Psychodynamische Psychotherapie (LTPP) Langere termijn psychodynamische psychotherapie is veel effectiever in het behandelen van complexe psychiatrische problemen dan korte termijn behandelingen met medicijnen, dat blijkt uit een meta-analyse van de Universiteit van Giessen in Duitsland.

Lange termijn psychodynamische psychotherapie (LTPP) legt de nadruk op psychologische support en interventie voor de patiënt op basis van zijn specifieke behoeften.

“In deze meta-analyse was LTPP superieur aan conventionele korte termijn methode van psychotherapie en medicijnen in gebieden als algemene resultaten, doel problemen en persoonlijkheid funktioneren” zegt Falk Leichsenring van de Universiteit van Giessen in Duitsland, de hoofd van het onderzoek.

De meta-analyses die gepubliceerd zijn in de 1 oktober editie van de Journal of American Medical Association bevatte 11 gerandomiseerde gecontroleerde proeven en 12 observationele studies, waarbij in totaal 1.053 patiënten LTPP behandeling ontvingen.

Lange termijn psychodynamische psychotherapie resulteerde in grote en stabiele effect maten in de behandeling van patiënten met persoonlijkheidsstoornissen, meervoudige psychische stoornissen en chronische psychische stoornissen. De effect maten voor de algemene uitslag namen sterk toe tussen het einde van de studie en de vervolg studie” benadrukte Leichsenring.

Patiënten die met LTPP worden behandeld zagen in 96% van de gevallen betere resultaten dan patiënten die korte termijn medicijn intensieve behandelingen kregen.

“Bewijs indiceert dat korte termijn psychotherapie in combinatie met medicijnen onvoldoende is voor het overgrote deel van de patiënten met complexe psychische stoornissen, w.o. patiënten met een meervoudige of chronische psychische stoornis of persoonlijkheidsstoornis,” zeggen de auteurs.

“Sommige studies suggereren dat lange termijn psychodynamische psychotherapie (LTTP) veel effectiever is voor deze patiënten, volgens de achtergrond informatie in het artikel,” zeggen ze.

Bron: Google AFP

Zie ook:

  1. Het Soteria onderzoek van prof. dr. Loren Mosher, een effectieve psychotherapie die 90% van alle schizofrenie patiënten kan stabiliseren in de acute fase (eerste 3 weken van de opname) zonder medicijnen en kan een groot deel van alle schizofrenie patiënten volledig herstellen.
  2. Psychiatrische medicijnen doen meer kwaad dan goed, door medisch auteur Robert Whitaker
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2006-2007 Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Metanoia
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net