Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Als een oliemaatschappij van $180 miljard dollar het met gemak doet...

>>> hoe vaak wordt giftig afval in de oceaan gedumpt? <<<

CEO van Trafigura BV aan schipper: Voorbij Dover hoor, en zeker niet in de Oostzee

Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychodynamische psychotherapie blijkt veel effectiever dan behandeling met medicijnen

Datum: 5 oktober 2008, 15:16 ~ Bron: Google AFP

Lange termijn Psychodynamische Psychotherapie (LTPP) Langere termijn psychodynamische psychotherapie is veel effectiever in het behandelen van complexe psychiatrische problemen dan korte termijn behandelingen met medicijnen, dat blijkt uit een meta-analyse van de Universiteit van Giessen in Duitsland.

Lange termijn psychodynamische psychotherapie (LTPP) legt de nadruk op psychologische support en interventie voor de patiënt op basis van zijn specifieke behoeften.

“In deze meta-analyse was LTPP superieur aan conventionele korte termijn methode van psychotherapie en medicijnen in gebieden als algemene resultaten, doel problemen en persoonlijkheid funktioneren” zegt Falk Leichsenring van de Universiteit van Giessen in Duitsland, de hoofd van het onderzoek.

De meta-analyses die gepubliceerd zijn in de 1 oktober editie van de Journal of American Medical Association bevatte 11 gerandomiseerde gecontroleerde proeven en 12 observationele studies, waarbij in totaal 1.053 patiënten LTPP behandeling ontvingen.

Lange termijn psychodynamische psychotherapie resulteerde in grote en stabiele effect maten in de behandeling van patiënten met persoonlijkheidsstoornissen, meervoudige psychische stoornissen en chronische psychische stoornissen. De effect maten voor de algemene uitslag namen sterk toe tussen het einde van de studie en de vervolg studie” benadrukte Leichsenring.

Patiënten die met LTPP worden behandeld zagen in 96% van de gevallen betere resultaten dan patiënten die korte termijn medicijn intensieve behandelingen kregen.

“Bewijs indiceert dat korte termijn psychotherapie in combinatie met medicijnen onvoldoende is voor het overgrote deel van de patiënten met complexe psychische stoornissen, w.o. patiënten met een meervoudige of chronische psychische stoornis of persoonlijkheidsstoornis,” zeggen de auteurs.

“Sommige studies suggereren dat lange termijn psychodynamische psychotherapie (LTTP) veel effectiever is voor deze patiënten, volgens de achtergrond informatie in het artikel,” zeggen ze.

Bron: Google AFP

Zie ook:

  1. Het Soteria onderzoek van prof. dr. Loren Mosher, een effectieve psychotherapie die 90% van alle schizofrenie patiënten kan stabiliseren in de acute fase (eerste 3 weken van de opname) zonder medicijnen en kan een groot deel van alle schizofrenie patiënten volledig herstellen.
  2. Psychiatrische medicijnen doen meer kwaad dan goed, door medisch auteur Robert Whitaker
Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2006-2007 Haal je een moederband niet meer in? Het einde van de psychotherapie Metanoia
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net