Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psycholoog Raphaela Carrière: “Eerste schooldag mogelijke oorzaak ADHD gedrag”

Datum: 21 mei 2009, 18:02 ~ Bron: De Telegraaf / VROUW

Psychiaters diagnosticeren tegenwoordig steeds vaker de ‘aangeboren hersenstoornis’ ADD of ADHD bij kleine kinderen vanaf 4 jaar oud, op basis van een vragenlijst. En ze schrijven de kinderen vervolgens zware hersenmedicatie voor. Maar nieuw onderzoek wijst uit dat de persoonlijke beleving van de eerste schooldag van het kind een grote invloed kan hebben op hoe het kind zich in de rest van zijn of haar leven gedraagt.

Eerste schooldag mogelijk oorzaak ADHD

Eerste schooldag mogelijk oorzaak druk gedrag en concentratie problemen

~ Quote uit De Telegraaf / VROUW ~

AMSTERDAM –  Een vierjarige kleuter kan al gestresst raken door school. Als de eerste schooldag niet goed verloopt, kan dat zelfs gevolgen hebben voor de rest van zijn leven.

Dat zegt politiek psycholoog Raphaela Carrière van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kleuterstress

Als de eerste weken in groep 1 niet goed verlopen, kan iemand later ook moeite met veranderingen en uitdagingen hebben. Psycholoog Carrière ontwikkelde als eerste een model waarmee de kleuterstress rond de eerste schooldag gemeten kan worden. Zij promoveert volgende week op haar onderzoek.

De eerste schooldag is een overgangssituatie in het kleuterleven, aldus de psycholoog. Het kind kan zich daardoor onveilig en kwetsbaar voelen. In die tijd kunnen heel kleine dingen grote gevolgen hebben. Leerkrachten moeten daarom nauw samenwerken met ouders, zodat direct blijkt of een kind zich anders gedraagt dan normaal.

Nieuwe juf

Carrière adviseert om een kleuter voor de eerste echte schooldag kennis te laten maken met de nieuwe juf of meester en de klasgenootjes. Het kind moet zoveel mogelijk bij vriendjes in de klas worden geplaatst en duidelijke uitleg krijgen over regels en dagindeling. Een ouder zou bij het kind in de klas moeten blijven totdat de kleuter zelf aangeeft dat het goed gaat.

Bron: De Telegraaf / VROUW

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Hoezo ADHD? Met gezond verstand
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!