Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psycholoog Caspar Berghout: ‘Psychoanalyse is niet duurder dan levenslang antidepressiva’

Datum: 17 juni 2010, 08:21 ~ Bron: NU.nl

Problemen onder het matje schuiven door bijvoorbeeld depressie te onderdrukken met antidepressiva leidt op termijn tot steeds meer onderdrukte problemen en verklaart de huidige depressie epidemie. Problemen echt aanpakken met psychoanalyse, psychotherapie of ACT kost weliswaar meer geld dan pillen voorschrijven, maar leidt tot daadwerkelijk herstel van problemen, tot betere productiviteit op het werk en in het sociale leven en daarmee tot aanzienlijk minder sociale verzekeringskosten wat op termijn miljarden kan besparen.

Wat betreft depressies en angst denk ik dat we [de psychiatrie] de bevolking geen goed doen, en de cijfers zijn er ook naar. Kijk, we hebben de afgelopen 10-20 jaar een massale toename aan geld in de psychiatrie, en tegelijkertijd een toename aan psychiatrische patiënten!” zegt psychiater dr. Jules Tielens in afl. 6, De Psychiater

Psychiatrische aanpak doet meer kwaad dan goed. Zonder problemen overwinnen is er geen vooruitgang en experts stellen dat het niet goed is om mensen te leren dat depressieve emoties door een hersenstoornis veroorzaakt worden waarvoor pillen nodig zijn.

Zie: Wetenschappers: depressieve emoties zijn zeer gezond en nodig voor grote prestaties

De menselijke geest is meer dan een product van de bouwstenen en heeft oneindig veel mogelijkheden want mogelijkheden geven mogelijkheden. Je moet er iets voor doen om succesvol te worden en kunt niet op een wolk naar het succes toe drijven door achterover te hangen en een pil te slikken voor een onmeetbare hersenstoornis. Door de problemen daadwerkelijk aan te pakken/te overwinnen kun je echt gelukkig worden. Daarvoor is de depressie ook bedoeld.

Depressieve emoties kunnen per mens een unieke betekenis of functie hebben, ter bescherming of als signaal, maar altijd is het ten dienste van je kans op succesvol voortbestaan. Depressie maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van het depressie-euforiesysteem dat mensen drijft tot succes maar het kan iemand bij overmatige stress, een voedingsdeficiënt of een ziekte in het lichaam ook dwingen om het rustig aan te doen om ernstige lichamelijke complicaties te voorkomen. Daarom is het belangrijk om de emoties niet zomaar te onderdrukken met dubieuze hersenmedicijnen.

~ Quote uit NU.nl ~

AMSTERDAM – Psychoanalyse, een langdurige en intensieve therapie voor mensen met psychische klachten, is ten onrechte uit het basispakket verdwenen.

Dat stelt psycholoog Caspar Berghout van de Vrije Universiteit. Hij deed onderzoek naar de effectiviteit van de therapie die volgens zorgverzekeraars ‘te duur’ en ‘niet doeltreffend’ wordt bestempeld.

Uit onderzoek van Berghout blijkt dat de therapie, die enkele jaren lang meerdere malen per week plaatsvindt, onder andere depressieve klachten sterk vermindert.

Waar eerst 70 procent nog leidde aan depressiviteit, was dat na psychoanalyse teruggedrongen tot 13 procent. Ook lukt het met de therapie om persoonskenmerken die problemen geven, bijvoorbeeld in relatie tot werk of familie, succesvol aan te pakken.

Minder kosten dan antidepressiva

Wat de zorgverzekeraars volgens Berghout over het hoofd zien, is dat de therapie weliswaar duur is, maar uiteindelijk kosten bespaart. Patiënten die de behandeling ondergingen, bezochten na afloop de huis- of bedrijfsarts nog maar half zo vaak.

Ook het ziekteverzuim daalde aanzienlijk, terwijl de arbeidsproductiviteit juist steeg. De hoge kosten verdienen zich dus vanzelf terug, aldus Berghout. En ze komen de kwaliteit van leven van de patiënt ten goede.

Berghout is een van de eersten die onderzoek heeft gedaan naar de werking van psychoanalyse.

Bron: NU.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Uw brein als medicijn Psychiaters te koop? Top 100 van meest gebruikte medicijnen Met gezond verstand
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net