Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychologe: Pak ouders ADHD kind aan dan gaat het stukken beter met het kind!

Datum: 1 oktober 2009, 17:35 ~ Bron: Dagblad De Pers

opvoedcursusOuders die drukke of onhandelbare kinderen hebben die tegenwoordig het etiket ADHD opgeplakt krijgen kunnen baat hebben bij een speciale oudertraining.

In het Verenigd Koninkrijk is het geven van opvoedcursussen inmiddels de eerstelijns behandeling voor probleemgedrag bij kinderen, en niet meer het volproppen met zware hersenmedicijnen zoals in Nederland nog gebruikelijk is.

Zie: Britse moeder: Discipline en opvoeding werkt veel beter dan ADHD-pillen

In Maassluis kunnen ouders sinds kort hulp krijgen bij het opvoeden om ADHD gedrag te voorkomen, en in Rotterdam willen ze nog een stapje verder gaan en verplichte opvoedcontracten voor ouders invoeren.

Ouders aanpakken in plaats van hersenen kind

Door ouders van zogenaamde “ADHD-kinderen” (discriminerend etiket voor drukke of onhandelbare kinderen) te leren hun kind anders aan te pakken, gaat het thuis vaak veel beter. Dat blijkt uit onderzoek van de Groningse psychologe Barbara van den Hoofdakker. Het is het eerste onderzoek naar de effectiviteit van deze trainingen.

Van den Hoofdakker verrichtte onderzoek onder 94 kinderen tussen vier en twaalf jaar met het etiket ADHD / gedragsproblemen. De helft van de betrokken ouders kreeg de gebruikelijke zorg en begeleiding; de andere helft kreeg daarnaast een training waarin ze leerden hoe ze het leven van hun kind kunnen structureren en hoe ze gewenst gedrag moeten belonen.

In laatstgenoemde groep waren de kinderen na afloop van het experiment minder ongehoorzaam, minder opstandig en hadden ze minder driftbuien en angst- en stemmingsklachten. Van de Hoofdakker promoveert op 7 oktober.

Bron: Dagblad De Pers

Zie ook: Ouders van ‘ADHD kinderen’ scheiden twee keer zo vaak

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! ADHD-medicatie Afwijkend En Toch Zo Gewoon Ziek van Angst
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!