Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrische Tijdbom onthoudt antipsychotica en ontploft op schoolplein…

Datum: 3 september 2009, 21:31 ~ Bronnen: Het Parool, Elsevier Science

Eis: tbs voor moord op overblijfwacht

schoolpleinmoordOp 24 maart ging het mis vlakbij het gezamenlijke schoolplein van de Willemsparkschool en de Montessorischool in Amsterdam-Zuid. Nadat Van Trappe argwanend naar hem had gekeken, stak B. hem eenmaal in de schouderstreek. ”De stemmen raakten in paniek die dag”, zo verklaarde hij. Op dat moment was de pauze aan de gang, waardoor een aantal kinderen de steekpartij zag gebeuren.

B. had de afgelopen jaren in toenemende mate last van psychoses en was hiervoor al tijden in behandeling. Met psychiaters sprak hij eerder over de stemmen in zijn hoofd, maar hij zei er nooit bij dat hij iemand zou moeten neersteken. In 2005 trof de politie enkele keren een mes aan bij B., waarbij hij een keer vertelde dat hij er iemand mee zou moeten steken. De maanden voor het misdrijf nam B. zijn medicatie meestal niet in.

Bron: Het Parool

Psychiatrische Tijdbom

psychiatrische tijdbomAntipsychotica (ook de atypische) veroorzaakt een atrofie van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia. Antipsychotica blokkeert dopamine D² receptoren in de hersenen en in een reactie daarop maken de hersenen de receptoren gevoeliger zodat iemand biologisch meer gevoelig wordt voor een psychose. Antipsychotica maakt patiënten op die manier chronisch ziek, en wanneer ze proberen om te stoppen met het gebruiken van het medicijn – en in het bijzonder wanneer ze abrubt stoppen – dan krijgen ze een zeer heftige psychose die maanden kan aanhouden, gedurende de tijd dat de hersenen zich moeten herstellen.

Dit verklaart waarom het zo vaak fout gaat wanneer patiënten hun medicatie vergeten in te nemen. Dat komt door de veranderingen in de hersenen die veroorzaakt zijn door de medicijnen.

Bron: Elsevier Science (origineel)

Zie ook deze studie in PubMed:

Patiënten hebben meer kans op herstel zonder enige behandeling dan wanneer ze psychiatrische (antipsychotica) behandeling krijgen die ze chronisch ziek maakt.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17502806

Psychiaters maken tijdbommen van mensen met hun behandelingen!

En nu gaan de psychiaters die deze moord indirect hebben veroorzaakt deze man ‘behandelen’ via TBS…

Vind je het gek dat prominente advocaten in Nederland willen dat TBS verdwijnt, en dat de Verenigde Naties TBS wil gaan verbieden?

En dan te bedenken dat er behandelingen bestaan (psychotherapie) die 90% van de mensen met een ernstige psychose zonder medicijnen volledig tot herstel kan laten doen komen. Want dat is dus de absolute waarheid!

Indien deze man Soteria psychotherapie behandeling had gekregen in plaats van psychiatrische behandeling, dan was er een grote kans dat deze moord niet zou zijn gebeurd!

Lees nu eens voor één keer het wetenschappelijke onderzoeksrapport van prof. dr. Loren Mosher in de Journal of Nervous and Mental Disease:

http://www.moshersoteria.com/soteri.htm

Deze hoogleraar heeft zijn titel “psychiater” opgegeven uit afkeer tegen de fraude met antipsychotica. Fraude die er de oorzaak van is dat mensen deze gruwelijke moorden begaan wanneer ze hun medicatie gaan onthouden.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net