Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrische medicijnen drijven mensen tot waanzin en geweld, gebruik moet aan banden

Datum: 30 juni 2009, 15:13 ~ Bron: BN/DeStem

adhd medicatie bijwerkingenPsychiatrische medicijnen doen in vrijwel elk individueel geval meer kwaad dan goed en veroorzaken opvallend vaak (indirect) de symptomen waarvoor ze worden voorgeschreven. En psychiaters moeten daar (over het algemeen) weet van hebben.

Neem daarbij het feit dat er helemaal geen bewijs is voor een hersenziekte waarvoor hersenmedicatie nodig zou kunnen zijn, en het bestaan van vele malen effectievere, veilige en bovenal onschadelijke psychotherapieën (die ook nog eens veel minder geld kosten), dan is het duidelijk dat de psychiatrische medicijnen business een afschuwelijke en onmenselijke zwendel is.

En talloze hoogleraren roepen dat ook, maar ze worden dan letterlijk verdrukt door het gevestigde psychiatrische establishment:

~ Quote uit BN/DeStem ~

De farmaceutische industrie moet van de Europese Commissie een grootschalig wetenschappelijk onderzoek doen naar ongewenste bijwerkingen van adhd-middelen.

Het gaat vooral om psychiatrische stoornissen door het gebruik van Methylfenidaat, de werkzame stof in Ritalin en Concerto.

Dat blijkt uit de nieuwe richtlijn op grond waarvan farmaceuten in Europa deze middelen mogen verstrekken. Volgens de Europese geneesmiddelenautoriteit, EMEA, kan Methylfenidaat psychiatrische stoornissen zoals depressies, zelfmoordgedachten, vijandigheid, psychosen en manie versterken en veroorzaken.

In welke mate dit gebeurt is onbekend, terwijl het medicijn al ruim vijftig jaar op de markt is. De Europese Commissie draagt daarom de industrie op alsnog onderzoek te doen. Daarnaast legt de commissie het verstrekken van Methylfenidaat aan banden. Patiënten die al een psychiatrische aandoening hebben, mogen het middel niet meer krijgen. Ook mag het middel niet langer dan twaalf maanden achtereen worden geslikt.

Eerder deed de Europese Commissie al waarschuwingen uitgaan over het adhd-middel Strattera, dat kinderen agressief kan maken. Ook antidepressiva werden in de ban gedaan. Die kunnen zelfmoordgedachten veroorzaken bij kinderen.

Adhd-specialist en hoogleraar Psychiatrie Jan Buitelaar juicht de komst van het onderzoek toe.

“De industrie zal dit uit zichzelf niet snel oppakken.”

Volgens directeur Marc Broeren van het farmaceutische bedrijf Novartis dat onder meer Ritalin op de markt brengt, vindt onderzoek normaal gesproken alleen plaats om middelen geregistreerd te krijgen, zodat ze verkocht kunnen worden.

“Daarna is onderzoek commercieel niet meer interessant.”

Hij verwacht de eerste resultaten van dit Europese onderzoek op zijn vroegst over zes jaar.

Bron: BN/DeStem

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2006-2007 Afscheid van autisme en ADHD Top 100 van meest gebruikte medicijnen Medicijnen 2004-2005
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!