Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrische kliniek Dijk en Duin behandelt patiënten als honden

Datum: 30 december 2008, 12:43 ~ Bron: Noordhollands Dagblad

Limmen – Ina van Duin-Nieuwenhuizen uit Limmen dient een aanklacht in tegen psychiatrische inrichting Dijk en Duin in Bakkum.

Haar man Siem werd in september opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis in Bakkum met de diagnoses chronische depressie en psychoses.

In december kwam hij in een isoleercel terecht.

,,En daar hebben ze hem zes dagen en nachten in laten zitten. Siem is er slecht aan toe. Hij is als een hond behandeld.”

Psychiater Daniël van Dijk die eerder werkzaam was in de inrichting stelde al eerder in het programma Goedemorgen Nederland op Radio 1 dat patiënten ook in zijn voormalige inrichting zijn overleden door nalatigheid en gebrek aan geld door de hoge lonen van managers. Hij zegt dat incidenten zich hebben voorgedaan tussen 2005 en 2008 toen hij als behandelend arts aan de instelling was verbonden. Patiënten werden wanneer zij te lastig waren vastgebonden aan het bed door gebrek aan geld voor voldoende personeel, terwijl in dezelfde periode managers werden voorzien van aanzienlijke loonsverhogingen.

Volgens de psychiater is er meer dan genoeg geld beschikbaar voor goede zorg, maar gaat het overgrote deel op aan overhead voor management.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: Noordhollands Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ... Medicijnen 2004-2005
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net