Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Psychiatrische kliniek Dijk en Duin behandelt patiënten als honden

Datum: 30 december 2008, 12:43 ~ Bron: Noordhollands Dagblad

Limmen – Ina van Duin-Nieuwenhuizen uit Limmen dient een aanklacht in tegen psychiatrische inrichting Dijk en Duin in Bakkum.

Haar man Siem werd in september opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis in Bakkum met de diagnoses chronische depressie en psychoses.

In december kwam hij in een isoleercel terecht.

,,En daar hebben ze hem zes dagen en nachten in laten zitten. Siem is er slecht aan toe. Hij is als een hond behandeld.”

Psychiater Daniël van Dijk die eerder werkzaam was in de inrichting stelde al eerder in het programma Goedemorgen Nederland op Radio 1 dat patiënten ook in zijn voormalige inrichting zijn overleden door nalatigheid en gebrek aan geld door de hoge lonen van managers. Hij zegt dat incidenten zich hebben voorgedaan tussen 2005 en 2008 toen hij als behandelend arts aan de instelling was verbonden. Patiënten werden wanneer zij te lastig waren vastgebonden aan het bed door gebrek aan geld voor voldoende personeel, terwijl in dezelfde periode managers werden voorzien van aanzienlijke loonsverhogingen.

Volgens de psychiater is er meer dan genoeg geld beschikbaar voor goede zorg, maar gaat het overgrote deel op aan overhead voor management.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: Noordhollands Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ... Medicijnen 2004-2005
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!