Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrische fraude veroorzaakt maatschappelijke schade, Tweede Kamer wil maatregelen

Datum: 19 juli 2009, 10:52 ~ Bron: Elsevier

minister donner

Psychiatrie doet meer kwaad dan goed.

Dat is een begrip dat je eigenlijk in elk facet van de psychiatrie terugziet, wanneer je kritisch naar de feiten kijkt.

Steeds vroeger diagnosticeren is de nieuwe weg die psychiaters tegenwoordig bewandelen. Want kinderen zijn immers in zekere zin machteloos en kunnen minder weerstand bieden tegen de ‘behandeling’.

Jongeren met adhd moeten medicatie krijgen. En wel zo vroeg mogelijk, want als ze eenmaal 16, 17 of 18 jaar zijn weigeren ze die pillen.

Zie: Kinderpsychiater Theo Doreleijers: “Spijbelgedrag aanpakken door psychiater”

In de praktijk worden de gevolgen zichtbaar door een waarschuwing van het Centraal Plan Bureau (CPB) die vreest voor een nieuw AOW debâcle door de excessieve groei in aantal Wajong uitkeringen (inmiddels meer dan 180.000) die voornamelijk wordt gevoed door de effectiever geworden diagnosticerings methoden van de psychiatrie, waardoor steeds meer kinderen ‘chronisch ziek’ worden en de rest van hun leven sociale zorg moeten ontvangen.

Psychiatrie veroorzaakt dus een enorme financiële last voor de samenleving. Maar buiten dat, ze verslechteren de kwaliteit van leven van de kinderen aanzienlijk. Het lijkt van de buitenkant allemaal zo mooi. Het kind is rustig, heeft minder energie en heeft minder vaak ruzie.

Maar in werkelijkheid ontneem je zo’n kind zijn toekomst en verziek je de natuur van het kind. Hierdoor kunnen mensen als Albert Einstein verloren gaan, en de schade die dat zou veroorzaken is van ongekende aard.

Het is leuk dat een kind kan concentreren op voorgeschotelde taken op school, maar er is meer in het leven dan kenniswerken. Zonder creatief talent heb je niets aan kennis. En juist dat talent is het meest schaarse en kostbare goed op aarde. Dat is een algemeen bekend feit in de bedrijfswetenschap.

Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand.” ~ Albert Einstein

Psychiaters richten dus onnodig veel schade aan voor iedereen. Voor de kinderen, voor de samenleving, en voor de mensheid in zijn geheel.

~ Quote uit Elsevier ~

De regering blijft kinderen massaal voor gek verklaren en scheiden van ‘normale’ kinderen. Geen wonder dat ze later geen kans maken op een normale baan.

Schande! Dat sprak een meerderheid in Tweede Kamer in maart van de ontdekking van Elsevier dat Nederland meer kinderen naar speciaal onderwijs stuurt dan welk ander land in Europa.

Elk jaar verklaren we 5 procent van alle kinderen voor gek. Autisme, adhd en gedragsstoornissen zijn de nieuwerwetse ziekten waar het gros van deze kinderen aan lijdt.

Psychiatrische ziekte epidemieën zijn de oorzaak

Eerder al sprak de Tweede Kamer even grote schande van de alarmerende groei in de Wajong-uitkering voor jonge arbeidsongeschikten.

Elk jaar wordt 5 procent van alle achttienjarigen voor de rest van hun leven arbeidsongeschikt verklaard. Ook hier lijdt het gros aan psychische stoornissen. De meeste Wajongers komen uit het speciaal onderwijs.

Piet Hein Donner, de verantwoordelijke CDA-minister, bedacht een nieuwe wet. Wajongers gaan nu naar vermogen werken in gesubsidieerde banen. Als ze 27 zijn worden ze herkeurd.

Subsidieregeling

Donner bedacht ook een logo dat bedrijven, die openstaan voor Wajongers, in hun vacatures kunnen zetten. Maar aan de toelatingscriteria veranderde Donner niks.

Dus gaat de explosie aan jonge arbeidsongeschikten gewoon door.

Het aantal jonge arbeidsongeschikten steeg in een jaar tijd (van maart 2008 tot maart 2009) van 169.330 naar 181.240. Totaal bedrag aan uitkeringen: 1,9 miljard euro.

Minder kansen door etiket

Wat zegt het over een land dat het zoveel van zijn kinderen al vanaf hun zesde levensjaar voor gek verklaard? Wat zegt het over een land dat het deze kinderen vervolgens scheidt van de ‘normale’ kinderen en ze op een speciale school zet?

Speciaal onderwijs dat van de inspectie bovendien slechte beoordelingen krijgt, waar kinderen soms niet eens leren lezen en schrijven. Geen wonder dat deze kinderen na een schoolleven lang weggestopt te zijn geen kans maken op een normale baan.

Psychiaters zijn de schuldige

De regering, het onderwijs en uitkeringsinstantie UWV zouden moeten stoppen met het massaal gek verklaren van onze jeugd. Maar dat doen ze niet. Dat komt omdat de oorzaak ergens anders ligt, en wel bij de psychiaters. Een verzekeringsarts kan een psychiater moeilijk tegenspreken, want er is in het geheel geen objectief bewijs voor geen van elke psychiatrische diagnose. Het gaat om de mening van een psychiater.

Dus is er maar één oplossing: ouders moeten zich verzetten.

Blijf, als het even kan, volhouden dat je kind niet abnormaal is, ook al doet het misschien raar. Want wie eenmaal het etiket ‘abnormaal’ heeft gekregen, komt daar zelden meer vanaf.

Bron: Elsevier

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Psychiaters te koop? Wie is van hout ...
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!