Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrisch patiënt sterft verstikkingsdood in isoleercel

Datum: 19 september 2008, 23:45

Psychiatrisch patiënt sterft in isoleercel AMSTERDAM – In een isoleercel van de Amsterdamse psychiatrische kliniek Arkin is twee weken geleden een 47-jarige psychiatrische patiënt een verstikkingsdood gestorven, mogelijk door toedoen van de bijwerkingen van antipsychotica die verstikkingsverschijnselen en hevige krampen kunnen veroorzaken.

Twee weken voor de dood van de man had de kliniek nog een kritisch rapport ontvangen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de kwaliteit van de zorg in de instelling. Zeker vijf medewerkers van de Amsterdamse ggz-instelling, waaronder de directeur, zijn ontslagen of geschorst.

Personeel van het Sociaal Psychiatrisch Diensten Centrum (SPDC) Oost, onderdeel van AMC de Meren, trof de man op 2 september levenloos aan in één van de vier isoleercellen van de kliniek.

Een vriend van de overleden man heeft tegenover de Volkskrant verklaard dat de man de laatste week voor zijn dood voortdurend in de isoleercel verbleef. Dat is opmerkelijk volgens Het Parool, “want in de meeste Nederlandse klinieken worden patiënten juist zo min mogelijk opgesloten in een isoleercel, omdat het effect van separeren schadelijk kan zijn.” In de praktijk blijkt echter dat patiënten geregeld voor meerdere maanden opgesloten blijven in een isoleercel. In Arnhem heeft men de isoleercel om die reden vanaf 2010 in de ban gedaan.

Het beleid om het aantal opsluitingen in een isoleercel te verminderen ontbrak bij de kliniek, zo concludeerde de Inspectie in een rapport van 21 augustus, twee weken voor het overlijden van de man. Volgens het rapport belandden patiënten rechtstreeks van de brancard in de separeercel.

De schouwarts verklaarde dat de man een natuurlijke dood was gestorven maar bij lijkschouwing op aandrang van de familie bleek de ware oorzaak. De man was gestikt.

Bestuursvoorzitter Jeroen Muller maakte vrijdag in NOVA bekend dat vijf personeelsleden en betrokkenen, onder wie de directeur zorg en een bestuurslid, zijn ontslagen of op non-actief zijn gezet. Ook is een opnamestop afgekondigd en zijn twee van de vier isoleercellen gesloten.

 

Mogelijk interessante boeken

The Antidepressant Solution De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005 Met gezond verstand
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net