Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrisch patiënt overleden na 22 uur op de vloer

Datum: 20 augustus 2008, 20:48

WASHINGTON – Een Amerikaanse psychiatrische patiënt is onlangs overleden in een kliniek in de staat North Carolina, toen hij na een val meer dan 22 uur lang moest wachten op hulp terwijl de artsen langs hem heen stapten. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

De 50-jarige man had zich verslikt in zijn medicijnen en was achterover gevallen, met zijn hoofd op de vloer. Verplegers zaten in dezelfde ruimte, maar schoten niet te hulp, bleek uit een onderzoek.

Enkele maanden geleden was een vrouw in een psychiatrisch ziekenhuis in de stad New York gestorven. Ze lag na een toeval meer dan een uur lang op de grond, voordat verplegers te hulp schoten.

Hieronder ziet u de video waarin de vrouw op de vloer ligt terwijl de psychiaters en verpleegkundigen gewoon langs haar heen lopen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Bron: De Telegraaf

 

Mogelijk interessante boeken

The Antidepressant Solution De depressie-epidemie Medicijnen 2004-2005 Doctoring the Mind
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!