Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiatrie (dwangopname) en antidepressiva mogelijke oorzaak bloedbad Alphen aan den Rijn

Datum: 11 april 2011, 05:22 ~ Bronnen: Nu.nl, Trouw

Tristan van der V. was onder dwang opgenomen in de psychiatrie. Het leverde hem een trauma op en hij was woedend op zijn ouders dat ze hem een ‘dwangopname’ hadden aangedaan (bron). Hij schreef in zijn brief “er is geen liefde in de wereld” en hij slikte antidepressiva.

Op de redactie van Zielenknijper zijn berichten binnengekomen van bijvoorbeeld een moeder waarin ze beschreef dat haar van nature lieve zoon die nooit iemand kwaad zou kunnen doen was verworden tot een potentiële moordenaar door wekenlange isoleercel opsluiting, platspuitsessies waarbij de jongen door 6 man in de houtgreep werd genomen en tegen zijn wil een hersenmedicijn kreeg ingespoten en onder dwang uitkleden. (zie deze NOVA uitzending)

De psychiatrie doet de problemen escaleren.

De meeste mensen zijn diep van binnen goedaardig en zullen zelfs na de meest verschrikkelijke mishandeling – zoals 6 maanden isoleercel – ter goeder trouw blijven. Maar sommigen uitten hun woede door wat hun in de psychiatrie is aangedaan op onschuldige mensen in de samenleving.

Ik heb tientallen voorbeelden van massamoordenaars, zoals de Belgische Kim de G., die na psychiatrische interventie tot hun misdaden zijn overgegaan waarbij sterke aanwijzingen bestaan dat de psychiatrie een hoofdzakelijke invloed is geweest.

http://www.hln.be/hln/nl/3484/Drama-Dendermonde/article/detail/646947/2009/01/28/Psychiater-tegen-moeder-De-Gelder-U-zou-zich-beter-zelf-laten-behandelen.dhtml

De psychiatrie verdrukt oprechte psychotherapie zoals Soteria en Open Dialoog dat mensen met ernstige psychische problemen 80 tot 90% kans op goed herstel kunnen bieden, met betere uitkomsten in het sociale en academische leven van de persoon, zonder trauma te veroorzaken en zonder medicijnen waarvan er veel bewijs is dat die geweld en agressie als bijwerking hebben.

Een respectvolle benadering geeft hulpverleners daarbij betere mogelijkheden om risico’s in te schatten en echt slechte mensen te herkennen. De psychiater staat vaak per definitie als vijand tegenover zijn patiënten waardoor interactie vrijwel onmogelijk is.

Antidepressiva verdubbelen tot vertienvoudigen de kans op zelfmoord bij jongeren. Bronnen: Nu.nl, De Morgen en ScienceDaily

UPDATE 18-04-2011

Het is gebleken dat Tristan van der Vlis is gestopt met antipsychotica voordat hij zijn misdrijf heeft gepleegd (bron) en tot aan het moment het misdrijf antidepressiva en slaappillen slikte. Antipsychotica maakt mensen chronisch ziek zodat ze bij een poging tot stoppen terugklappen in een verschrikkelijke psychose. Deze stelling is wetenschappelijke gedocumenteerd door medisch journalist Robert Whitaker, een expert op dit gebied (bron).

Antipsychotica veroorzaakt een atrofie van de hersenschors en een vergroting van de basale ganglia waardoor de negatieve symptomen zoals wanen, hallucinaties en agressief gedrag op termijn steeds erger worden en onderwijl blokkeert het dopamine D² receptoren in de hersenen waardoor de symptomen worden onderdrukt. Wanneer iemand vervolgens probeert om te stoppen met het gebruik van antipsychotica dan gaat het vaak fout en vallen mensen vaak terug in een psychose die jaren kan aanhouden (het herstellen van de schade door antipsychotica kan een half jaar of langer duren).

Door de psychose die na het stoppen ontstaat wordt de persoon bedreigd met een nieuwe opname wat kan ontaarden in verschrikkelijke misdaden omdat mensen vaak bang zijn voor de weken tot maanden isoleercel die ze eerder hebben ervaren. Ze hebben daarbij mogelijk gegronde redenen om te willen stoppen met antipsychotica (het middel verkort het leven met gemiddeld 30 jaar en richt lichamelijke schade aan) dus ze zijn mogelijk ook bang voor de injecties onder dwang waarbij ze door 8 man op de grond worden gedrukt en met antipsychotica worden ingespoten. Als iemand ook nog suïcidaal is en eventuele woede in zich heeft, bijvoorbeeld vanwege de isoleercel behandeling of ruzie in de familiare sfeer, dan kan de situatie ontaarden.

Het meest walgelijke is dat psychiaters de problemen uitbuiten die ze zelf doen escaleren. Enkele dagen na het misdrijf publiceerde een psychiater bijvoorbeeld het volgende bericht in grote media: Schizofreniepatiënt moet pillen slikken (11 april 2011, bron: Nu.nl)

Er zijn alternatieven mogelijk die tot wel 90% van de mensen kan stabiliseren, met veel minder kans op terugval na de behandeling, tegen lagere kosten en zonder giftige hersenmedicijnen. Maar die behandelingen worden verdrukt (ze krijgen niet eens de kans om ontwikkeld te worden omdat de psychiatrie als beroepsgroep bepaalt wat door de verzekering wordt vergoed en zelf het overheidsgeld opslurpt voor medicijnonderzoek). Er zijn dus echt hoogleraren die er ontslag om hebben genomen maar we weten nu inmiddels wel dat dat niets uithaalt. Psychiaters winnen toch en volgend jaar is de omzet van antipsychotica waarschijnlijk weer met 15-20% gestegen, net als het afgelopen jaar en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor.

In de recente jaren is daarbij geregeld naar voren gekomen dat antidepressiva extreem agressief gedrag kan veroorzaken. Bij verschillende bloedbaden in Amerika en ook in Nederland is sprake van invloed van antidepressiva, en de vraag is of dit mogelijk ook een oorzakelijke invloed kan zijn geweest.

Hieronder enkele voorbeelden van recente zaken:

Hoogleraren die stellen dat antidepressiva de oorzaak kan zijn geweest van een bloedbad en die dat ook getuigen tijdens een rechtszitting worden over het algemeen niet serieus genomen. Binnen de psychiatrie zou zogenaamd niets bekend zijn over dergelijke bijwerkingen.

Toen prof. dr. Flip Treffers recent ontdekte dat antidepressiva de kans op zelfmoord bij kinderen verdubbelt en zag dat de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie fraude pleegde door opzettelijk valse berichten te verspreiden zodat kinderen antidepressiva zouden krijgen voorgeschreven en daar tegen in verzet ging, toen werd hij verdrukt door het gevestigde establishment en weggezet als “onrustzaaier”.

Psychiatrie is een malafide praktijk dat de problemen doet escaleren en dat uitbuit. De hersenstoornis hypothesen waarmee ze mensen psychiatrische medicijnen voorschrijven – een multi miljarden industrie – zijn wetenschappelijk ondeugdelijk en de onderliggende theorie is ronduit achterlijk.

Er zijn veel aanwijzingen dat het hartstikke slecht is om depressieve emoties te onderdrukken met pillen (zie bijvoorbeeld prof. dr. Jerome Wakefield). De emoties zijn er niet voor niets en maken een essentieel onderdeel uit van de ontwikkeling van de mens. Maar toch schrijven psychiaters op grote schaal – inmiddels aan meer dan 1 miljoen mensen in Nederland – antidepressiva voor.

Psychiaters maken daarbij misbruik van onmacht, onmacht die per definitie bestaat omdat werkelijk niemand in de toekomst kan kijken en het antwoord weet op bepaalde levensvragen. Zo wordt dit bloedbad bijvoorbeeld door hen aangevoerd als bewijs dat de psychiatrie meer geld en macht moet krijgen om dit soort problemen te voorkomen, door mensen sneller in een psychiatrische kliniek op te laten nemen en bijvoorbeeld sneller onder dwang met medicijnen te kunnen behandelen.

Ze laten mensen geloven in onmeetbare hersenziekten en schrijven vervolgens pillen voor die de problemen doen escaleren. Zonder deze malafide praktijk zou de psychiatrie gewoonweg niet kunnen bestaan, omdat het niet goed is wat ze doen en het niet loont voor de mensheid c.q. de klanten die ze bedienen (de samenleving + gedupeerden). Voor oprechte behandelingen, e.g. dieet of psychotherapie, is geen ‘hersenarts’ nodig. En de garantie bieden dat dit soort gruwelijkheden voorkomen worden kan in eenvoudigweg niemand.

Bron: Trouw

Psychiatrische opname met isoleercel

Naast de invloed van antidepressiva waardoor mensen ogenschijnlijk tot extreem agressieve daden kunnen worden aangezet, is er ook de psychiatrische behandeling die bijdraagt aan het aanzetten tot extreem agressief gedrag. Op de redactie ontving ik in de afgelopen jaren geregeld berichten van bijvoorbeeld moeders die vertelden dat hun van nature goedaardige zoon een potentiële moordenaar was geworden door de dwangbehandeling met isoleercel en antipsychotica injecties.

Psychiatrische hulp is soms dermate barbaars en gruwelijk dat er mensen ook daadwerkelijk door overlijden. Een jaar isoleercel als onschuldig mens die zich verzet tegen antipsychotica injecties – welke het leven met 30 jaar verkorten en iemand chronisch ziek maken – is een afgrijselijke ervaring. En het probleem schuilt in het feit dat de indruk wordt gegeven dat dit “namens de maatschappij” met iemand gebeurt terwijl in feite de psychiater alleen de behandelingen bedenkt en bepaalt en ook politici daar mondjesmaat inspraak op hebben (die kunnen enkel zeggen of iets mag of niet).

Het gevolg is dat wanneer iemand weer vrijkomt zijn onderdrukte woede en frustraties opgedaan in de psychiatrie kan gaan uitten op onschuldige mensen in de samenleving.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Metanoia Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net