Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters woedend op minister Klink: budgettaire maatregel strop voor psychiatrie

Datum: 25 januari 2010, 06:27 ~ Bron: De Telegraaf

minister klink vs ggzAMSTERDAM – Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wordt door psychiaters verbonden aan GGZ Nederland, een branchevereniging voor geestelijke gezondheids- en verslavingszorg, voor de rechter gesleept omdat hij heeft aangekondigd flink op de vergoeding voor psychiatrische zorg te gaan korten.

In totaal gaat het om een korting van 119 miljoen euro vanaf 2010. Volgens GGZ Nederland zal dit tot stijgende wachtlijsten leiden omdat er moet worden gekort op de personeelskosten.

Het is echter de keuze van de psychiaters om te korten op de zorg voor patiënten, en onderwijl hun eigen zakken te blijven vullen! Het geeft opnieuw aan waar het psychiaters om te doen is. Ze korten liever op de zorg voor patiënten dan bijvoorbeeld op de enorme overhead door psychiaters die zich met allerhande zaken bezig houden behalve patiënten helpen en beter maken.

YouTube voorvertoningsafbeelding

In een recent interview met eerlijke psychiater Daniël van Dijk bij Goedemorgen Nederland gaf hij aan dat er meer dan genoeg geld is voor goede zorg, maar dat het overgrote deel van het geld op gaat aan overhead (kosten voor psychiaters die zich bezig houden met ‘managen’).

Het managen omvat bijvoorbeeld marketing en mensen de psychiatrie in praten met dure propaganda campagnes.

Zie bijvoorbeeld:

In plaats van dergelijke dubieuze praktijken aan banden te leggen kiezen de psychiaters er bewust voor om de budgettaire maatregel van minister Klink op de zorg voor patiënten te verhalen. Zorg die door de psychiatrische graaierij al danig ondermaats was!

Via een rechtszaak willen de psychiaters minister Klink een halt toe roepen.

“De vraag [naar psychiatrische zorg] is gestegen en daarom wordt er meer uitgegeven aan zorg. Maar dat is toch niet onze fout? Wij vinden bovendien dat de minister er helemaal niets mee te maken heeft. Dit is iets tussen ons, de zorgautoriteit en de zorgverzekeraars”, zegt voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland. “Wij volgen de aangekondigde maatregel van de minister kritisch. Het heeft namelijk geen effect op zijn eigen begroting”, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Geestelijke Gezondheidsmarkt

Sinds anderhalf jaar is, na de ziekenhuizen, ook de markt voor de geestelijke gezondheidszorg geliberaliseerd. Het ministerie van VWS becijferde dat in 2008 de zorgkosten vervolgens met 185 miljoen euro zijn overschreden door meer behandelingen. GGZ Nederland vindt de stap van de minister des te opmerkelijker omdat zijn cijfers giswerk zouden zijn.

“Het is nog helemaal niet mogelijk om de overschrijding te kunnen becijferen. De instellingen zijn momenteel nog bezig de rekeningen op te maken”, aldus een verontwaardigde Barth. “Bovendien, mensen krijgen alleen bij ons hulp als ze zijn doorverwezen door een huisarts bijvoorbeeld. Het is niet zo dat we die vraag zelf creëren.”

Maar psychiaters creëren de vraag wel degelijk zelf. Psychiaters voeren direct en indirect propaganda campagnes om mensen de psychiatrie in te praten. Ze trekken bijvoorbeeld het land rond met een psychose simulator, ze bestoken de media met valse berichten om mensen aan te moedigen een psychiater te bezoeken voor het behandelen van onmeetbare ziekten, waardoor snel groeiende ziekte epidemieën ontstaan.

Recent nog is er bijvoorbeeld een promotie campagne van start gegaan onder de naam 1 op de 4, waarmee psychiaters proberen om de drempel om psychiatrische zorg te zoeken te verlagen, zodat meer mensen psychiatrische hulp zullen zoeken. Deze campagne kost vele miljoenen en zorgt voor meer patiënten. En onderwijl gaan ze bezuinigen op de zorg voor patiënten die ze al hebben.

Zie: http://www.1opde4.nl/

Maar buiten dat alles, de behandeling die door psychiaters wél gegeven wordt doet in de meeste gevallen meer kwaad dan goed zodat de kosten blijven stijgen en meer en meer mensen ziek worden, en blijven. Een groot deel van de chronisch zieke patiënten bijvoorbeeld zijn juist door de behandeling chronisch ziek geworden en hadden met een eerlijke behandelmethode, zoals bijvoorbeeld psychotherapie, al lang een goed en zelfstandig leven kunnen hebben: 15 jarige studie bewijst: patiënten beter af zonder behandeling dan met antipsychotica behandeling (zie ook dit wetenschappelijke onderzoek, gepubliceerd in Elsevier)

Dit zou niet alleen veel geld besparen, maar ook opleveren.

GGZ Nederland heeft haast met de rechtszaak aangezien rond deze periode de zorgaanbieders hun begroting voor komend jaar opstellen. Verwacht wordt dat in een kort geding de plannen van Klink worden aangevochten, maar een bodemprocedure wordt ook niet uitgesloten.

Maar de psychiaters zijn bedriegers, en het gaat ze niet om het welzijn van de patiënten maar om het vullen van hun eigen zakken. Ze korten nu op de zorg voor patiënten terwijl het meeste geld verdwijnt in de zakken van vooraanstaande psychiaters die geen enkele patiënt meer zien of behandelen.

Bron: De Telegraaf

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Psychiaters te koop? Metanoia Nieuwe wegen voor de geneeskunde
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net