Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters trekken rond met “psychose simulator” en zaaien angst voor schizofrenie

Datum: 19 oktober 2010, 08:01 ~ Bron: Noordhollands Dagblad

Psychose simulator Eén op 1.000 mensen lijdt aan een psychotische aandoening. Eén ervan is schizofrenie. Daarrond hangt een groot taboe. ‘Onterecht’, zo vindt een groep psychiaters. Ze trekken, hoe onlogisch ook, met een angstaanjagende psychose-simulator door het land. Daarmee kan iedereen de wereld beleven door de ogen van een schizofreen persoon.

Paved with Fear psychose simulator

Paved with Fear psychose simulator

Door een journalist van Noordhollands Dagblad

Veel mensen hebben geen idee hoe het is om schizofreen of psychotisch te zijn. Bij de verslaggever was dit niet anders, dus toen hij de Paved with Fear simulator instapte kwam hij er met nieuw inzicht weer uit. Afgelopen vrijdag stond de simulator voor één dag in Schagen, op het terrein van GGZ Noord-Holland Noord, Geestercogge.

Stemmen in je hoofd die constant tegen je praten, overal dingen zien die anderen niet zien, achterdochtigheid, harde knallen, lichtflitsen, de schijf beweegt vanuit het niets..

Het doel van het simulatieprogramma is om zorgverleners, familieleden en beleidsmakers meer inzicht te geven in de gevaren van de belevingswereld van schizofrenie patiënten en mensen met een psychose.

De truck heeft inmiddels bezoeken afgelegd in het noorden des lands, bij het Deltaziekenhuis, de Reinier van Arkelgroep (Vught en ‘s-Hertogenbosch ), GGzE in Eindhoven, GGZ Noord- en Midden-Limburg in Venray, bij Parnassia in Den Haag en ook bij het Ministerie van VWS.

In de volgende video staat de simulator op de markt in Middelburg:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Uit reacties van bezoekers blijkt dat de simulatie goed bijdraagt aan het begrijpen en onderzoeken van schizofrene en psychotische patiënten. Psychiaters en verpleegkundigen zijn niet langer overgeleverd aan een verbale omschrijving van de patiënten maar kunnen, hoewel beperkt, zelf meemaken hoe de patiënten de wereld om zich heen zien en ervaren. Voor familieleden geldt precies hetzelfde.

Tussen negen en vijf stapten 160 mensen binnen, voornamelijk familieleden van patiënten. Maar ook de burgemeester, een huisarts, een gemeenteraadslid én een journalist. Bij het binnenstappen van de simulator-truck is de begeleiding goed voor elkaar, na een korte uitleg en video-instructie van een psychiater stap ik de kleine pikdonkere cabine binnen. Voor mijn neus een groot beeldscherm, om me heen verschillende boxen en onder mijn voeten een ronde stalen schijf.

Beangstigende ervaring

Een duidelijk zichtbare beveiligingscamera registreert frontaal mijn belevingen. De simulatie betreft een alledaagse handeling, ik ga een broodje kopen bij de bakker in de stad. Voor normale mensen een fluitje van een cent maar dat het voor schizofrene en psychotische mensen anders is, merk ik de volgende tien minuten. Stemmen in je hoofd die constant tegen je praten, overal dingen zien die anderen niet zien, achterdochtigheid, harde knallen, lichtflitsen, de schijf beweegt vanuit het niets..

Met een klap stopt de film. Het is afgelopen. Een deur achter me gaat open en ik mag de cabine uitstappen, weg uit de beangstigende wereld van waanbeelden. Een broodje gekocht? Daar hecht je al lang geen waarde meer aan wanneer je over straat loopt met een psychose, zo had ik geleerd. En dit was nog wel de simulatie van een milde psychose, werd mij verteld. Hoe verschrikkelijk moet het zijn om dit non-stop mee te maken als je schizofreen bent, is het dan verwonderlijk dat sommige patiënten zich thuis in hun kamer opsluiten en de ramen bedekken? Als gezond persoon begrijp je wat echt en wat fantasie is, zij niet. Onvoorstelbaar.

Bron: Noordhollands Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Psychiatrische stigmatisatie heeft effect: patiënt eerder slachtoffer dan dader()

  • Pingback: Psychiaters woedend op minister Klink om budgettaire maatregel beroep psychiater()

  • emy

    Je krijgt vreemde blikken, toegeworpen en de ggz heeft alleen maar medicijnen die ook niks uitmaken. je merkt er niks van. Ik zit in een betrekking met een lieve man en die wil ik zo houden, het legt een grote belasting op je relatie en de hoofdoorzaak is angst. Alles betekend iets, ging het maar anders.Beveiliging van je leven. Een bijzonder licht in de kamer, een kind, het is de waanzin zelf dat alles iets betekend maar mijn werk is belangrijk, schilderen, tekenen, fantasie is niet meer leuk er zit geen scheiding meer in de beelden en hoe je erover denkt. Advies is abilify maar ik kan het niet nemen het is kunstmatig, zou het moeten blijven slikken, wij willen nog een kind Psychiatrie en hulp twee verschillende zaken.

Mogelijk interessante boeken

Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Psychiaters te koop? Ziek van Angst
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net