Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters starten handel in patiëntenverhuur

Datum: 4 december 2009, 23:13 ~ Bronnen: Noord Hollands Dagblad, PubMed, NU.nl

GGZ Noord- en Midden LimburgEen psychiater kan tot wel 6 patiënten behandelen in 1 uur en voor 6x rekenen, terwijl een psychotherapeut of opvoeddeskundige 1 uur hard moet werken om 1x te kunnen schrijven.

Psychiaters blijken zeeën van tijd over te hebben voor allerhande bezigheden die niets met het behandelen van doen hebben, zoals o.a. marketing en lobbyen.

Volgens een recent interview met psychiater dr. Daniël van Dijk bij Goedemorgen Nederland (KRO) gaat meer dan 45% van al het geld in de psychiatrie op aan overhead. Dit zijn kosten voor hoge psychiaters (c.q. managers) die geen enkele patiënt meer zien. (bron).

Recent is GGZ Nederland nog hard op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie voor het plegen van fraude met een reclame campagne 1 op de 4:

http://www.1opde4.nl/

Zie: http://www.psy.nl/nieuws/meer-nieuws/nieuwsbericht/article/advertentie-ggz-nederland-misleidend/

Ongegeneerd huurden hoge psychiaters van GGZ Noord Holland Noord recent een Skybox bij AZ voor de GGZ leiding.

“Veel patiënten van de GGZ zijn stapel op voetbal en willen graag in het stadion werken. Want AZ werkt nu eenmaal statusverhogend. In het fraaie stadion werken is natuurlijk leuker dan papierprikken in een achterafbuurtje. Een aantal patiënten werkt op een parkeerterrein en een aantal patiënten ruimt het stadion op.”

Bron: Noord Hollands Dagblad

En onderwijl nippen de psychiaters van hun drankje en bekijken ze de wedstrijd, op de kosten van diezelfde patiënten…

Patiëntenverhuur

Bij GGZ Noord- en Midden Limburg zullen ze gedacht hebben, wat de psychiaters van GGZ Noord-Holland Noord kunnen dat kunnen wij beter! De organisatie heeft daarom een uitzendbureau opgericht waarmee ze hun patiënten kunnen verhuren aan bedrijven.

Zie Nu.nl: Psychiatrisch patiënt te huur

Wat veel mensen echter niet weten is dat psychiaters de ‘patiënten’ chronisch ziek maken met de behandeling die ze geven. Als voorbeeld: mensen hebben wetenschappelijk gezien meer kans op herstel van een ernstige psychose/schizofrenie zonder behandeling, in vergelijking met de standaard combinatie van psychiatrische medicijnen (antipsychotica) en psychiatrische therapie.

Bron: PubMed

Dit terwijl er ook psychotherapeutische behandelingen bestaan, zonder medicijnen, die mensen tot wel 90% kans op volledig herstel bieden. Zie bijvoorbeeld Soteria psychotherapie van prof. dr. Loren Mosher.

“Maar het verschil was dat de Soteria patiënten langer gezond bleven. De terugvals cijfers waren veel lager voor de Soteria groep in zowel één als twee jarige follup-up studies. De Soteria patiënten funktioneerden ook sociaal veel beter. Ze waren beter in staat om hun baan te behouden of om school te volgen.”

~ Robert Whitaker, wetenschapsjournalist (zie ook zijn boek)

Dat is dus wel even iets anders dan je rest van je leven super dure antipsychotica te moeten gebruiken, en tegen een mager loontje waarvan de psychiater ook nog eens meeprofiteert, het vuile werk opknappen tot het niet meer kan door de bijwerkingen van de medicijnen.

Column van prof. dr. Ivan Wolffers: Sterfte door gebruik van antipsychotica

Mensen die antipsychotica gebruiken verliezen gemiddeld 30+ jaar van hun leven en sterven een gruwelijke dood, waarbij je haren uitvallen en je amper nog op je benen kan staan, als je 30-40 jaar oud bent.

Britse krant: Psychiatrisch patiënten sterven door psychiatrische medicijnen

Zonder behandeling zijn de patiënten wetenschappelijk gezien dus beter af dan mét psychiatrische behandeling.

Lange termijn resultaten schizofrenie

Lange termijn resultaten schizofrenie, bron: Martin Harrow and Thomas Jobe. “Factors involved in Outcome and Recovery in Schizophrenia Patients Not on Antipsychotic Medications: A 15-year Multifollow-up Study. The Journal of Nervous and Mental Disease, 195 (2007):406-414.

De psychiaters verbloemen de patiëntenhandel met de leugen dat ze mensen met de beste bedoelingen aan het werk willen helpen, omdat dat zou bijdragen aan hun herstel of psychisch welbevinden e.d., en ze profiteren onderwijl aan alle kanten mee.

Bron: NU.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Morgen ben ik een leeuw The Antidepressant Era Wie is van hout ...
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family