Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Psychiaters richten zich nu ook op jonge (potentiële) rel-Marokkanen

Datum: 25 augustus 2008, 08:34

Marokkaanse jongen

AMSTERDAM (ANP) – Jeugdpsychiatrisch centrum De Bascule opent een wijkpost voor probleemgzinnen in Amsterdam-West. Met deze stap wil het centrum de overlast door Marokkaanse jeugd aanpakken.

,,Een cocktail van radicalisering en psychose” leidt tot gewelddadigheid en overlast onder jongeren in de wijk, zo liet bestuurder Harry van Leeuwen van De Bascule weten in het radioprogramma De Ochtenden.

‘Als we een trauma bij marokaanse kinderen op jonge leeftijd psychiatrisch behandelen, zullen de kinderen op school minder snel lastig zijn. Daardoor hopen we op termijn ernstige gedragsproblemen te voorkomen,’ zegt psychiater Harry Van Leeuwen, bestuurder van het psychiatrisch centrum dat het psychiatrische programma in Amsterdam ter uitvoering brengt.

De wijkpost in Amsterdam-West is speciaal bedoeld voor probleemgezinnen. De Bascule ziet veel psychische problemen en schaamte om erover te praten in de Marokkaanse gemeenschap in Amsterdam-West. Met het bestaande hulpaanbod worden deze gezinnen echter nauwelijks bereikt.

 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Collision Metanoia Afscheid van autisme en ADHD
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!