Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Hoogleraar: “Psychiaters veranderen diagnose ADHD in bipolaire stoornis na kritiek op ADHD medicatie”

Datum: 17 januari 2014, 08:15

De Belgische hoogleraar psychiatrie Walter Vandereyken deed de volgende uitspraak in de krant De Standaard n.a.v. de forse stijging van het aantal antipsychotica-voorschriften aan kinderen:

Hoogleraar Walter Vandereycken‘Na de kritiek op ADHD-medicatie zijn veel ADHD-diagnoses vervangen door bipolaire stoornis’, zegt professor psychiatrie Walter Vandereycken (KULeuven). ‘De jongste jaren zie je een enorme tendens om die diagnose ook bij jongeren en kinderen te stellen. Vaak gaat het om opvliegende kinderen met wisselvallige stemmingen die moeilijker handelbaar zijn. Voor die gedragsproblemen wordt naar antipsychotica gegrepen. Die zijn bedoeld om hallucinaties aan te pakken, maar worden hier gebruikt om stemmingspieken te onderdrukken.’

Bron: De Standaard

In de recente jaren is uit studies gebleken dat ADHD medicatie psychose en agressie kan veroorzaken. Het aantal ADHD medicatie voorschriften groeit met 20 tot 30% per jaar (100.000 extra pakjes in 2012, in totaal 1,1 miljoen pakjes ADHD medicatie) en het aantal antipsychotica voorschriften aan kinderen groeit nog harder, met 49% groei in 2010.

Antispsychotica zijn peperdure middelen en zijn het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische industrie.

Artsen spreken er grote zorgen over uit. Antipsychotica verkort het leven van volwassen gebruikers met gemiddeld 30 jaar volgens de officiële cijfers in de psychiatrie.

Een opvallend feit is dat de top 3 meest voorgeschreven antipsychotica (Seroquel, Risperdal en Zyprexa) overeenkomt met de top 3 meest dodelijke antipsychotica. De modernste antipsychotica zijn 10x duurder en tot 41% dodelijker dan oude antipsychotica van 20 jaar geleden. Dat duidt op eugenetische motieven.

Antipsychotica zijn niet getest op kinderen. Het is daarom erg omstreden om antipsychotica voor te schrijven aan jonge kinderen.

Op NOS.nl stond vorige week het een bericht over geldklopperij door psychiaters. Psychiaters blijken diagnoses aan te passen op het verzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en ze blijken daar omgerekend 3000 euro per uur voor te ontvangen.

http://nos.nl/artikel/595744-250-euro-voor-5-minuten-keuren.html

‘Psychiaters passen diagnoses aan op aandringen van het CBR, zonder dat dit terug te voeren is op wat iemand heeft gezegd’, stelt advocaat Bert Kabel.

‘Op zaterdagen huren ze locaties met vier of vijf kamertjes’, zegt Kabel. ‘Daar werken jonge basisartsen standaard vragenlijsten af; vaak staan mensen binnen een kwartier weer buiten.’

‘Aan het eind van het gesprek komt de psychiater binnen, kijkt door de papieren en stelt nog een vraag’, aldus Van Oosten. ‘Zo kan hij zeggen dat het onder zijn verantwoordelijkheid gebeurt. Zo worden talloze mensen weggewerkt. En die worden bijna allemaal tot alcoholist gediagnosticeerd.’

Het CBR bevestigt dat het psychiaters vraagt hun diagnose aan te passen.

‘Het is onze taak rapporten van psychiaters te controleren op consistentie’, zegt een woordvoerder. ‘Als de conclusie volgens ons niet voldoende steunt op bevindingen, moeten wij dit terugkoppelen. Is de psychiater het eens met de kritiek, dan zal hij zelf – en niet het CBR – zijn diagnose aanpassen.’

De hersenen van kinderen worden behandeld op basis van corrupte diagnostiek. Er zijn sterke aanwijzingen voor eugenetische motieven. Zie voor bronnen het http://www.zielenknijper.nl/images/zielenknijper-forumsource.png-dossier over ADHD.

http://dossiers.zielenknijper.nl/adhd/

 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Hoezo ADHD? Psychiaters te koop?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!