Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters: “Ouderen moeten sneller met elektroshock behandeld worden”

Datum: 8 maart 2010, 20:12 ~ Bron: Algemeen Dagblad

elektroshockROTTERDAM – Ouderen met ernstige depressies moeten sneller behandeld worden met elektrische shocks. Dat staat in een nieuwe richtlijn voor psychiaters, aldus de GPD-kranten.

Bij de shocktherapie worden met stroomstoten epileptische aanvallen opgeroepen. Die bestrijden volgens psychiaters een depressie sneller dan antidepressiva dat doen. In de jaren zeventig ontstond grote maatschappelijke beroering over het gebruik van shocktherapie bij psychiatrische patiënten.

Shocks werden toen ook als straf gegeven aan lastige patiënten. Die werden daarbij niet van tevoren verdoofd. Het was een regelrechte marteling die kon eindigen met botbreuken door de vele spasmen die veroorzaakt worden door de shocks.

De elektroshock, officieel elektroconvulsieve therapie (ECT) geheten, maakt een pijlsnelle comeback in Nederland. Vroeger gold ECT als een uiterste redmiddel, maar tegenwoordig wordt ECT door psychiaters steeds vaker genoemd als eerste keus therapie.

NVvP verspreidt valse informatie

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) voerde afgelopen zomer een mediacampagne voor de inmiddels in werking gestelde nieuwe richtlijnen ECT. Het toepassingsgebied moet volgens de NVvP sterk worden verruimd. De therapie zou effectief en veilig zijn en zou weinig bijwerkingen hebben, zo luidde de boodschap. Elektroshock is volgens de NVvP levensreddend en veel meer mensen hebben daar recht op.

Elektroshock beschadigt hersenen en is levensgevaarlijk

Deviant – een vakblad – heeft de lezing bestreden. Elektroshock beschadigt de hersenen, wat leidt tot ernstige stoornissen aan geheugen en intellect. De risico’s van elektroshock therapie worden gebagatelliseerd en de voordelen worden overdreven. Er is geen bewijs dat door elektroshock suïcides voorkomen worden. De sterfte als gevolg van ECT-therapie is waarschijnlijk groter dan een eventueel levensreddend effect. De sterftecijfers worden echter geheim gehouden. De NVvP is sinds 2000 verantwoordelijk voor de registratie van shockpraktijken, maar publiceert geen gegevens en weigert elke toelichting.

In de argumenten van de NVvP wordt vaak teruggevallen op informatie van Richard Abrams. Deze Amerikaanse psychiater is de eigenaar van een fabriek van elektroshock-apparaten, een feit dat hij jarenlang heeft verzwegen.

Psychiaters trekken aan het langste eind

Inmiddels een jaar later blijken de psychiaters, ondanks dat Deviant en anderen de noodklok hebben geluid, toch hun zin te hebben gekregen en zal spoedig worden gestart met het shocken van depressieve ouderen in Nederland. Met alle schadelijke gevolgen van dien.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Hier genieten psychiaters van. Martelen, mensen doden of althans versneld doen sterven, leed berokkenen, macht hebben over anderen, astronomisch veel geld verdienen en een kunstmatige vorm van respect en status verwerven vanuit de beroepsgroep.

Psychiaters krijgen alles dat voor mensen als vorm van beloning kan worden beschouwd: geld, status en macht. Het enige verschil is dat ze het op oneigenlijke wijze ‘pakken’ terwijl anderen het moeten verdienen met talent en buitengewone prestaties.

Bron: Algemeen Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Psychiaters te koop? Medicijnen 2006-2007 Wat je niet verteld is...
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net