Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Psychiaters: “Ouderen moeten sneller met elektroshock behandeld worden”

Datum: 8 maart 2010, 20:12 ~ Bron: Algemeen Dagblad

elektroshockROTTERDAM – Ouderen met ernstige depressies moeten sneller behandeld worden met elektrische shocks. Dat staat in een nieuwe richtlijn voor psychiaters, aldus de GPD-kranten.

Bij de shocktherapie worden met stroomstoten epileptische aanvallen opgeroepen. Die bestrijden volgens psychiaters een depressie sneller dan antidepressiva dat doen. In de jaren zeventig ontstond grote maatschappelijke beroering over het gebruik van shocktherapie bij psychiatrische patiënten.

Shocks werden toen ook als straf gegeven aan lastige patiënten. Die werden daarbij niet van tevoren verdoofd. Het was een regelrechte marteling die kon eindigen met botbreuken door de vele spasmen die veroorzaakt worden door de shocks.

De elektroshock, officieel elektroconvulsieve therapie (ECT) geheten, maakt een pijlsnelle comeback in Nederland. Vroeger gold ECT als een uiterste redmiddel, maar tegenwoordig wordt ECT door psychiaters steeds vaker genoemd als eerste keus therapie.

NVvP verspreidt valse informatie

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) voerde afgelopen zomer een mediacampagne voor de inmiddels in werking gestelde nieuwe richtlijnen ECT. Het toepassingsgebied moet volgens de NVvP sterk worden verruimd. De therapie zou effectief en veilig zijn en zou weinig bijwerkingen hebben, zo luidde de boodschap. Elektroshock is volgens de NVvP levensreddend en veel meer mensen hebben daar recht op.

Elektroshock beschadigt hersenen en is levensgevaarlijk

Deviant – een vakblad – heeft de lezing bestreden. Elektroshock beschadigt de hersenen, wat leidt tot ernstige stoornissen aan geheugen en intellect. De risico’s van elektroshock therapie worden gebagatelliseerd en de voordelen worden overdreven. Er is geen bewijs dat door elektroshock suïcides voorkomen worden. De sterfte als gevolg van ECT-therapie is waarschijnlijk groter dan een eventueel levensreddend effect. De sterftecijfers worden echter geheim gehouden. De NVvP is sinds 2000 verantwoordelijk voor de registratie van shockpraktijken, maar publiceert geen gegevens en weigert elke toelichting.

In de argumenten van de NVvP wordt vaak teruggevallen op informatie van Richard Abrams. Deze Amerikaanse psychiater is de eigenaar van een fabriek van elektroshock-apparaten, een feit dat hij jarenlang heeft verzwegen.

Psychiaters trekken aan het langste eind

Inmiddels een jaar later blijken de psychiaters, ondanks dat Deviant en anderen de noodklok hebben geluid, toch hun zin te hebben gekregen en zal spoedig worden gestart met het shocken van depressieve ouderen in Nederland. Met alle schadelijke gevolgen van dien.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Hier genieten psychiaters van. Martelen, mensen doden of althans versneld doen sterven, leed berokkenen, macht hebben over anderen, astronomisch veel geld verdienen en een kunstmatige vorm van respect en status verwerven vanuit de beroepsgroep.

Psychiaters krijgen alles dat voor mensen als vorm van beloning kan worden beschouwd: geld, status en macht. Het enige verschil is dat ze het op oneigenlijke wijze ‘pakken’ terwijl anderen het moeten verdienen met talent en buitengewone prestaties.

Bron: Algemeen Dagblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Het einde van de psychotherapie Psychiaters te koop? Medicijnen 2006-2007 Wat je niet verteld is...
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!