Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters ontwikkelen medicijn tegen nare herinneringen, Holocaust overlever huiverig

Datum: 12 april 2009, 18:06 ~ Bron: New York Daily News

Elie Wiesel, Holocaust overlever Door Elie Wiesel, Holocaust overlever en winnaar van een Nobelprijs voor de Vrede

Dus psychiaters hebben een nieuwe ontdekking gedaan: er is een manier om geheugen uit te wissen. Dit naar aanleiding van berichten in het nieuws dat psychiaters verbonden aan SUNY Downstate Medical Center in Brooklyn een manier hebben gevonden om met een medicijn een substantie in de hersenen te blokkeren dat nodig is om herinneringen vast te houden.

Het concept lijkt interessant, omdat het medicijn mogelijk het leven van de vele mensen met een traumatische ervaring kan verlichten. Het belooft om onze problemen op te lossen, pijn te verlichten en angsten te laten verdwijnen. Hoe? Door simpelweg nare herinneringen uit ons bewustzijn te wissen die ons storen, overweldigen of pijn doen.

Op het eerste gezicht verdienen deze psychiaters lof. Uiteindelijk lijken ze het te doen voor het welzijn van anderen. Indien deze anderen – of ze nu rijk of arm zijn, geschoold of dom, jong of oud – geleden hebben, en indien de herinneringen hun psychisch welbevinden beschadigen, het enige dat ze nu nodig zullen hebben is een medicijn die de herinneringen kan wissen uit hun geest.

Echter, het concept van vergeten – niet als ziekte maar als remedie – is in feite niet nieuw. Beschavingen uit de oudheid hadden het reeds bedacht. Er zijn verhalen van een rivier (de Lena), wiens water krachten bezat om mensen te helpen vergeten.

Ook al zijn mensen vaak gehecht aan hun herinneringen, soms willen ze er van af. Enkele simpele voorbeelden om het punt duidelijker te maken. Een bezoek aan de tandarts, bijvoorbeeld, kan je de pijn aan je tanden doen vergeten. Of een reiziger op zee die zeeziek wordt en die zweert nooit meer aan boord van een schip te gaan, kan het zijn vergeten zodra de golven verdwijnen. Soortgelijk, een vrouw vergeet de pijnlijke uren tijdens haar laatste bevalling zodat ze opnieuw de liefde kan bedrijven.

Is het de bedoeling om met het medicijn te reageren op deze natuurlijke nood om te vergeten wat ons stoort, iriteert en verwondt?

Met alle respect voor de goede bedoelingen van de psychiaters, als Jood en Holocaust overlever zijnde moet ik toegeven dat ik mijn twijfels heb over zowel de gevolgen als de effectiviteit van dit medicijn. Ik zou zelfs zeggen dat het precies de potentiële effectiviteit is dat me het meest stoort.

Ik behoor tot een traditie die me voorschrijft om de geschiedenis van mijn volk te onthouden omdat haar oorsprong zowel het vrolijke als het miserabele beroert. Op de middag tijdens de Overgang zeg ik, “We waren allen slaven van de Farao in Egypte.”. Op de negende dag van de Hebreeuwse maand ter herinnering aan de vernietiging van beide tempels in Jerusalem, dien ik te rouwen alsof het gisteren gebeurde. “Onthouden” en “Niet vergeten” zijn bijbelse geboden die de eeuwen overstijgen. En in het bijzonder voor onze, voor begrijpelijke redenen zowel historisch en moreel van nature.

De auteurs (psychiaters, red.) en volgelingen van de “Final Solution” (jodenvervolging) zijn niet alleen schuldig aan onuitsprekelijke misdaden maar ook van de wil om de sporen naar de misdaden uit het geheugen van mensen te wissen. Ze hebben inderdaad hun slachtoffers twee keer vermoord, eerst met wapens of gaskamers, en later door het uitwissen van hun geheugen. Dus de wil van overlevers en diegene die getuige zijn in hun belang willen de vijand graag van de tweede overwinning afhouden. Indien de beschaving het toestaat dat misdaden in Cambodja, Bosnië, Rwanda en Dafur plaatsvinden, dan is het omdat men niet heeft geleerd van de lessen tijdens Auschwitz en Treblinka. En deze lessen zijn niet geleerd, simpelweg omdat, voor verschillende redenen, de beschaafde wereld het liever niet wilde weten.

Dat is waarom ik zowaar aarzelend ben om op de therapeutische bedoelingen van dergelijke medicijnen te vertrouwen. Wanneer het vergeten begonnen is, waar en wanneer zal het stoppen? Wanneer we het risico aanvaarden om dergelijke procedures in het medische veld te implementeren, dan zal je ze ongetwijfeld ook terug gaan zien in de economische, sociale en politieke gebieden. De kans dat de eervolle bedoelingen van deze medicijnen misbruikt zal worden is onfortuinlijk, altijd en overal.

Mogelijk overdrijf ik, maar ik kan het niet helpen. Ik ben niet in staat om te vergeten dat ik behoor tot een getraumatiseerde generatie.

Bron: New York Daily News

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Afscheid van autisme en ADHD Wat je niet verteld is...
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net