Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters ontdekken nieuwe stoornis: overgewicht

Datum: 18 oktober 2008, 11:12 ~ Bron: Fok!

Overgewicht is psychiatrische ziekte Het gebrek aan visie en ontkenning van het bestaan van een psyche wordt maar eens te meer duidelijk door de onlangs gepubliceerde psychiatrische ontdekking: mensen met overgwicht kunnen er niets aan doen dat ze te veel eten, het wordt veroorzaakt door een hersenstoornis. Uit een onderzoek van de universiteit van Texas bleek dat sommige vrouwen te dik zijn door een chemische onbalans is in hun hersenen. Een onbalans dat met psychiatrische medicijnen zou kunnen worden hersteld. Door dit verstoorde evenwicht halen de patiënten geen voldoening uit een maaltijd. Omdat voedsel door hun hersenen niet genoeg ‘gewaardeerd’ wordt, eten ze te veel om te proberen dit gevoel te compenseren.

Psychische en andere externe factoren worden totaal genegeerd. De psychiaters beschouwen het door hun waargenomen proces in de hersenen als een opzichzelfstaande hersenaandoening, evenals ze dit trachten te doen bij andere psychiatrische stoornissen.

Volgens verschillende wetenschappers zijn de psychiatrische claims wetenschappelijk dubieus en dienen ze maar een doel: het verkopen van meer medicijnen.

De resultaten, gebaseerd op een onderzoek van een jaar, verklaren volgens de psychiaters waarom sommige vrouwen eerder geneigd zijn om veel te snacken dan anderen. De wetenschappers benadrukken wel dat de belangrijkste oorzaak voor overgewicht nog steeds het gebrek aan beweging is en het feit dat mensen meer eten dan goed voor ze is. Tijdens het onderzoek werd gekeken hoe het brein van 43 jonge vrouwen reageerde op een chocolademilkshake. De wetenschappers waren geïnteresseerd in de aanmaak van dopamine, een ‘beloningsstofje’ dat door de hersenen wordt aangemaakt tijdens leuke activiteiten zoals eten en drinken. Hoe meer dopamine er wordt aangemaakt, hoe voldaner het gevoel.

De aanmaak van dopamine werd gemeten en het gewicht van de vrouwen werd gedurende een jaar in de gaten gehouden. De vrouwen die weinig dopamine aanmaakten bij het drinken van de chocolademilkshake, en dus het minst voldaan waren, kwamen gemiddeld meer aan dan vrouwen die wel veel dopamine aanmaakten.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sience.

Bron: Fok!

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Medicijnen 2008-2009 Wie is van hout ... Uw brein als medicijn
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family