Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters: “Joker” Babymoordenaar uit België was een gezonde jongen

Datum: 28 januari 2009, 16:00 ~ Bron: HLN.be
Vervolg: Postbode wordt gerechtspsychiater
 

Wat betekent het als een postbode met zelfverzonnen diagnoses tientallen gerechtspsychiatrische rapporten kan fabriceren, die op experts een authentieke indruk maken? En dat hij daarvoor bijna werd beloond met een promotie tot bijzonder hoogleraar?

Skepsis.nl: Duitse postbode neemt wraak op fatale behandeling moeder

Psychiaters snelden zich de afgelopen dagen om in de media te debatteren aan welke psychiatrische ziekte de Joker Babymoordenaar uit België zou lijden. Was het een psychose of schizofrenie die deze moord had veroorzaakt?

Psychiaters willen graag dat mensen bij het woord schizofrenie of psychose associaties krijgen met moordenaars zoals deze. De ergste in hun soort. Zodat mensen bang worden voor mensen die het etiket schizofrenie krijgen en psychiaters de volledige vrijheid hebben om met de patiënten te doen wat zij maar willen en bijvoorbeeld behandeling met antipsychotische medicijnen te kunnen verplichten. Het maakt ze rijk en machtig.

Maar is het wel een wetenschappelijk dubieus psychiatrisch etiket dat de misdaad pleegt? Of is het een mens die dat doet, en kan het zijn dat iemand met de meest ernstige psychische problemen geen vlieg kwaad doet, terwijl iemand zoals deze babymoordenaar volgens 50% van de psychiaters helemaal niets mankeert en gewoon ‘gezond’ is.

~~ Quote uit HLN ~~

Psychiater tegen moeder De Gelder: “U zou zich beter zelf laten behandelen”

Massamoordenaar Kim De Gelder stond vóór hij zijn misdaden pleegde op het punt om onder dwang afgevoerd te worden naar een psychiatrische inrichting, nadat zijn ouders met hem naar een psychiater waren gestapt. Maar de huisarts van de familie hield de opname tegen. De mentale toestand van de jongeman, die op z’n 15de een depressie kreeg, was al jaren onderwerp van discussie in de familie, en leidde er tot hevige ruzies.

De huisarts haalde er nog een psychiater bij en die beoordeelde Kim De Gelder als een gezonde jongen. Meer nog, de psychiater suggereerde dat Katia, de mama van Kim, zich beter zelf zou laten behandelen als zij meende dat haar zoon ziek was.

Vier psychiaters

Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat de familie van Kim De Gelder eerder al poogde om hem onder dwang te laten opnemen. Dat zorgde echter voor verdeeldheid binnen de familie. Ook specialisten waren het niet eens: van de vier psychiaters die Kim De Gelder onderzochten, meenden er twee dat hij schizofreen was en twee dat hij niets mankeerde.

“Niks mis met deze jongen”

Uiteindelijk belette de huisarts dat De Gelder onder dwang werd opgenomen in de psychiatrie. Volgens de dokter, en ook de psychiater die hij erbij haalde, was er niets mis met de jongen, en had hij alleen wat last met de ‘overgangsjaren’.

Alle pogingen van de familie om Kim De Gelder in het gezinsleven op te nemen, mislukten nadien. Uiteindelijk belandde hij in een flat in Sinaai, waar hij in eenzaamheid leefde en steeds meer vervreemdde van de buitenwereld.

Bron: HLN.be

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: TBS: "Voor criminelen door criminelen" - Kwakzalvers beslissen over levenslang()

 • Pingback: Psychiaters ontwikkelen medicijn tegen crimineel gedrag: Naltrexon()

 • Pingback: TBS: "Voor criminelen, door criminelen" - Kwakzalvers beslissen over levenslang()

 • derek

  Inderdaad admin! Ik ben blij dat ik eindelijk eens die theorie lees, want dit is ook hoe ik over de zaak de Gelder denk en ik begrijp begod niet waarom dit niet aan bod is gekomen in de media of het gerecht. Integendeel er is nu veel lof en begrip voor de ouders van Kim die nu ook als slachtoffers worden gezien, wat ik zelf gruwelijk vind.

  Het was trouwens niet alleen Kim zijn moeder die hem wilde laten colloqueren, maar nog anderen in zijn familie waaronder zijn vader en zijn oom die 2 jaar lang ieder weekend ervoor pleitte om hem gedwongen te laten opnemen(!) Je zou voor minder gek worden en (zelf)moordneigingen krijgen..

  Ik heb gelezen dat de ouders aanvankelijk eigenlijk niet geloofden dat hij tot zulke dingen in staat was (waar volgens mij iedereen toe in staat is en toe gedreven kan worden), maar dat ze hem wilden laten opnemen onder dwang omdat ze schrik hadden dat hij zelfmoord zou plegen. Wederom zou dit toch voor ieder normaal mens een reden (te meer) zijn om zelfmoord te plegen?!

  De ouders begrepen blijkbaar ook niet waarom hun zoon meer normaal deed tov mensen buiten de familie om..nogal wiedes als je eigen je familie je als krankzinnig behandeld omdat je door een depressie gaat, zou je er toch ook niet meer gezellig en leuk mee willen omgaan?

  Verder denk ik ook als je als kind je enigste plaats in het gezin wordt gegund als ‘gekke’ dan gaat zo’n kind zich vanzelf ‘raar’ gedragen, want dat is de enigste manier dat het aandacht krijgt en ieder kind heeft aandacht nodig van zijn ouders. Het is een ongezonde vorm van aandacht, maar dat is dan ook de schuld van de ouders.

  Zelfs de vader van Leon, één van de slachtoffers merkte op dat het gezin de Gelder een heel verstikkende indruk naliet en dat die daar precies in een bepaalde richting worden geduwd. Inderdaad, waarom mocht Kim geen psychologie gaan studeren, maar mocht hij enkel verpleegkunde volgen van zijn ouders? De meeste ouders willen juist dat hun kind een universiteitsstudie gaat volgen, maar laten hun kinderen desalniettemin de keuze. Bij de ouders de Gelder niet dus, ze wilden liever dat Kim iets van een lager niveau deed (weeral een teken van geen respect te hebben en controle willen uitoefenen en niet het beste voorhebben met hun zoon). Zelfs zijn broer en zus hebben ook voor de verpleegkunde gekozen(?). Lijkt mij verdacht, wie weet omdat hun moeder zo’n controlfreak is dat ze haar kinderen voor de rest van haar leven onder haar hoede wil door ze ook op haar werk te houden, aangezien ze zelf verpleegster is.

  De vader van Leon vond de getuigenissen van het gezin De Gelder lachwekkend en duidelijk ingestudeerd. Hun weinige anekdotes die moesten aantonen dat hij ‘ziek was in zijn hoofd’ waren ook niet overtuigend. Jammer genoeg dat die vader van één van de slachtoffers dan concludeerde dat ze toch niet genoeg hun best hadden gedaan om hem te laten colloqueren, want hadden ze helemaal nooit die intentie gehad, dan denk ik was dit ook nooit gebeurd. Dat heeft Kim zelf ook gezegd, dat hij dit nooit had gedaan indien zijn ouders hem met rust hadden gelaten.

  Ik ben ervan overtuigd dat die psychiater die ze hadden gecontacteerd om hem te laten opsluiten, gelijk had door te suggereren dat die moeder zich beter had laten opsluiten. Ik heb nl. zware vermoedens dat ze aan het syndroom van Munchhausen by proxy lijdt.

  Münchhausen by proxy is een afschuwelijke vorm van kindermishandeling.
  Daarbij is er sprake van een dader (meestal is dat de moeder of andere verzorgers zoals verplegers en Kim’s moeder is zelf ook verpleegster!) die een perverse ziekelijke behoefte heeft aan aandacht (vaak van medisch personeel) en
  daarom zelf en met voorbedachten rade een psychische of sociale of lichamelijke afwijking/ziekte heeft bedacht, verergerd of aangebracht bij een slachtoffer (vaak het/een kind van de dader), om
  weloverwogen en opzettelijk artsen en anderen om de tuin te leiden, zodat die personen het slachtoffer behandelen voor een nepziekte,
  waardoor de dader zijn zo hoognodige aandacht (van o.a. mensen met aanzien en medisch personeel) krijgt.

 • derek

  Ben ik volledig mee eens.

  Er was onlangs ook een artikel in de Humo met interviews van ouders die psychotische kinderen zouden hebben. Er was er ééntje die zei dat hun zoon rare dingen tegen hen zei maar toen hij met een fles richting haar hoofd had gesmeten (die overigens enkel het venster raakte) ging dat voor hen te ver en hebben ze hem laten colloqueren.

  Dit vind ik dus echt niet kunnen, er worden in veel gezinnen wel al meer met servies gesmeten tijdens ruzies, dat is nog geen reden om iemand dwangmatig te laten opsluiten en platspuiten, wat logischerwijs alleen maar tot meer problemen kan leiden. Zelfs het psychiatrisch personeel in dit geval vond dat die jongen onterecht was opgenomen. Die moeder zei ook dat sommige ouders hun slaapkamer barricaderen uit angst voor hun kind, maar dat vond ze te ver gaan. Hoezo? En je eigen kind tegen zijn wil laten opsluiten en gevaarlijke medicijnen in zijn lichaam laten spuiten is minder drastisch dan volgens mevrouw?

  Niet alleen maken psychiaters hier misbruik van, door iemand doodleuk voor ‘gek’ te verklaren en zo hun macht uit te oefenen, ook veel emotioneel misbruikende ouders zullen hier gebruik van maken om hun ziekelijke aandacht te kunnen krijgen. Het zijn veelal zij die psychopatisch zijn en niet hun slachtoffer, maar door hun geraffineerd gemanipuleer weten ze het plaatje volledig om te keren.

  Er was ook eens een experiment uitgevoerd door een paar Amerikaanse psychiaters die zichzelf lieten opnemen in een psychiatrisch instituut om te zien of het personeel het door zou hebben dat ze eigenlijk niet psychisch ziek zijn. Wat bleek, geen enkele psychiater die daar werkte noch het verplegend personeel had door dat hun nieuwe ‘patient’ perfect normaal was, doch sommige van de andere patienten geloofden niet dat er iets mis was met hun nieuwe kamergenoot en waren ervan overtuigd dat ze maar wat aan het veinzen waren dat ze zogenaamd ‘gek’ waren. Wie is hier nu het meest normaal en wie heeft hier het meeste psychologische inzicht?

  Zo zie je maar, dat die zienswijze van psychiaters vaak zelf gestoord is. En zoals je zegt, admin, mensen die misdaden plegen horen in de gevangenis thuis. Je kunt iemand ook niet laten opsluiten omdat je vermoedt dat ze nog wel eens een moord gaan plegen, evenmin kun je iemand zomaar voor gek verklaren en insinueren dat die daarom een gevaar voor de maatschappij is, want daar is geen bewijs voor. Het is idd de onmenselijke behandeling, dat heet colloquatie die van mensen psychisch zieken maakt en hen tot gruwelijke daden kan toe aanzetten. Afschaffen die handel!

  Ik heb ook wel eens gelezen dat schizophrenie een normale reactie is op een gekke omgeving, het is maar hoe je het bekijkt.

Mogelijk interessante boeken

Wat je niet verteld is... Psychiaters te koop? Psychiatry Morgen ben ik een leeuw
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net