Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters: Hoogleraar Ivan Wolffers “zaait paniek”, ADHD medicijnen zijn niet onveilig

Datum: 13 maart 2009, 22:38

Nieuwe wetenschappelijke studies baren grote zorgen over de veiligheid van de veelgebruikte ADHD medicijnen nu blijkt dat de effecten van methylphenidate ongeveer gelijk zijn aan die van regelmatig cocaïnegebruik.

Op sommige gebieden blijkt het veel voorgeschreven medicijn Ritalin zelfs schadelijker te zijn dan regelmatig cocaïnegebruik. Ritalin is dus bewezen onveilig én verslavend.

“Methylphenidate, waarvan men in de veronderstelling is dat het een onschadelijke samenstelling is, kan structurele en biochemische effecten hebben in sommige gebieden van de hersenen die zelfs groter zijn dan die van cocaïne. Verdere studies zijn nodig om de implicaties op het gedrag in kaart te brengen en om het mechanisme waarmee de medicijnen de synapse formatie aantasten te begrijpen.” zegt RU senior research associate Yong Kim, co-auteur van de nieuwe studie die gepubliceerd is in het februari 3e editie van het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences

Uit de conclusies van dit onderzoek kan worden opgemaakt dat Ritalin zich in veel opzichten gelijk gedraagt in de hersenen als cocaïne, daarbij in acht genomen dat het beide psychoactieve substanties zijn, en daardoor gelijkachtige effecten hebben. In sommige gevallen echter had methylpenidate zelfs een grotere impact op de hersenen dan de harddrugs, waarbij het bijvoorbeeld een grotere dosis proteïne expressie opwekte in bepaalde gebieden van de hersenen.

Zie ook: Wetenschappers luiden noodklok: ADHD medicijnen hebben gelijke effecten als cocaïne

Bijzonder hoogleraar Ivan Wolffers gebruikte zijn persoonlijke titel om aandacht te vragen voor het probleem. Maar in plaats van onthaald te worden als een held is nu het tegendeel het geval, zoals gebruikelijk in de psychiatrie…

Zie bijvoorbeeld het verhaal van wijlen hoogleraar psychiatrie Loren Mosher.

For over a decade Loren R Mosher, MD, held a central position in American psychiatric research.

He was the first Chief of the Center for Studies of Schizophrenia at the National Institute of Mental Health, 1969-1980. He founded the Schizophrenia Bulletin and for ten years he was its Editor-in-Chief. He led the Soteria Project.

The Soteria research demonstrated that there is a better way: A better way to treat schizophrenia and other psychoses that destroy the lives of so many young people. The Soteria research showed that the prevalent excessive destructive psychiatric drugging of all these young people is a huge and tragic mistake. The psychiatric establishment was offended. Prestige and Money won. Truth and Love lost.

The success ! of Soteria was the reason that Dr Mosher was forced to leave his key position in American psychiatry.

Zie ook: Soteria in Nederland

Hoogleraar Wolffers trok in een recente publicatie in dagblad De Pers op basis van een wetenschappelijke publicatie in Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry de conclusie dat het slikken van Ritalin ernstige risico’s zou hebben voor kinderen met het etiket ADHD.

Psychiaters haastten zich echter om de stelling via de media te bevechten en vielen de hoogleraar via talloze publicaties op de man aan. Hij zou het artikel totaal verkeerd geïnterpreteerd hebben, hij zou “paniek zaaien” en onnodig leed veroorzaken bij de ADHD patiënten en hun ouders.

Kinderen met ADHD die Ritalin slikken, lopen een verhoogd risico om met alcohol en drugs te experimenteren, berichtte hoogleraar Wolffers. Ook zouden ze vaker met de politie in aanraking komen.

Arga Paternotte van Stichting Balans (kuch pharma pillendrukkers clubje) reageerde geschrokken op Wolffers waarschuwing.

“Is het dan echt waar? Ik ga gelijk onze deskundige bellen”, zei ze.

Kinderpsychiater Robert Ferdinand reageert:

“Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart Ritalin blijven geven. Er is geen verband tussen Ritalin en verslaving.”

Maar dat is een keiharde leugen.

Psychiaters durven zelfs zo ver te gaan om ouders wijs te maken dat de ADHD ‘ziekte’ voor kleinere hersenen zorgt bij de kinderen, terwijl het de medicijnen zijn die dat veroorzaken. En het absolute feit is gewoon dat ze dit weten.

En ik denk niet dat je dit kan afschuiven op winstbejag. Farmaceutische bedrijven kun je misschien beschouwen als een roofdier, waarvan het logisch is dat ze geld willen verdienen. Maar van een ‘dokter’ zoals een psychiater? En dan ook nog op zo’n ongelooflijk destructieve en gevaarlijke manier?

Ik heb nog steeds geen enkel idee waarom psychiaters dit doen. Ritalin IS bewezen gevaarlijk voor de gezondheid van kinderen, en is op de lange termijn bewezen niet effectief en toch blijven psychiaters hardnekkig doorgaan met hun wanpraktijken.

Interviews met prof. dr. Ivan Wolffers

In de volgende videoreportage van Vara Zembla (De Piekerpil) wordt hoogleraar Ivan Wolffers geïnterviewd over antidepressiva.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

In de volgende videoreportage van Tros Radar (Tweeluik over de Farmaceutische Industrie) wordt hoogleraar Ivan Wolffers geïnterviewd over de farmaceutische industrie.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.
Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.
 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2008-2009 Medicijnen 2006-2007 Medicijnen 2004-2005 Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!