Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters dwingen TBS’ers tot ‘platspuiten’ en naar isoleercel slepen van mede-patiënten

Datum: 9 april 2010, 08:04 ~ Bron: Nu.nl

van der hoeven TBS kliniekPsychiaters… Ze doen zich voor als artsen en bedenken de meest barbaarse en wrede behandelmethoden, en als er iets fout gaat dan hebben de hulpjes het gedaan. En zijn de hulpjes het niet, dan zijn het wel de hulpjes van de hulpjes…

Maar zijn het niet de psychiaters die verantwoordelijk zijn? Psychiaters stonden erbij en keken ernaar…

~ Quote uit NU.nl ~

Het psychiatrisch personeel van de Utrechtse tbs-kliniek Van der Hoeven heeft tbs-patiënten als hulpje ingezet. De tbs’ers moesten onder meer medepatiënten tegen de grond werken bij incidenten, hen afvoeren naar isoleercellen of hen vasthouden als zij werden ‘platgespoten’.

Uiteraard vinden dergelijke acties plaats op het bevel van een psychiater, welke tijdens de actie ook aanwezig is. Maar desondanks wordt de schuld afgeschoven op het psychiatrische personeel.

Het ministerie van Justitie heeft naar aanleiding van het schandaal inmiddels ingegrepen, schrijft het AD vrijdag. De kliniek moet van het ministerie vanaf mei stoppen met het misbruiken van tbs’ers.

“Fysiek ingrijpen door patiënten is niet toegestaan, want het is vragen om ongelukken”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen de krant.

Ex-patiënten van de kliniek verklaarden dat zij jarenlang gedwongen werden bij tientallen incidenten te helpen. Zij konden naar eigen zeggen niet weigeren dit te doen, omdat zij dan ‘zelf aangepakt zouden worden’ door hun psychiater.

Vuile werk opknappen

Ex-patient Gerrit Steffen zegt tegen de krant, dat hij drie jaar geleden een medepatiënt uit het koord moest losmaken waarmee die zichzelf had opgehangen. Een bron dichtbij het bestuur van de kliniek weet aan de krant te melden dat er een intern onderzoek gaande is.

Bron: Nu.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Afscheid van autisme en ADHD Morgen ben ik een leeuw Metanoia
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!