Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Psychiaters dwingen TBS’ers tot ‘platspuiten’ en naar isoleercel slepen van mede-patiënten

Datum: 9 april 2010, 08:04 ~ Bron: Nu.nl

van der hoeven TBS kliniekPsychiaters… Ze doen zich voor als artsen en bedenken de meest barbaarse en wrede behandelmethoden, en als er iets fout gaat dan hebben de hulpjes het gedaan. En zijn de hulpjes het niet, dan zijn het wel de hulpjes van de hulpjes…

Maar zijn het niet de psychiaters die verantwoordelijk zijn? Psychiaters stonden erbij en keken ernaar…

~ Quote uit NU.nl ~

Het psychiatrisch personeel van de Utrechtse tbs-kliniek Van der Hoeven heeft tbs-patiënten als hulpje ingezet. De tbs’ers moesten onder meer medepatiënten tegen de grond werken bij incidenten, hen afvoeren naar isoleercellen of hen vasthouden als zij werden ‘platgespoten’.

Uiteraard vinden dergelijke acties plaats op het bevel van een psychiater, welke tijdens de actie ook aanwezig is. Maar desondanks wordt de schuld afgeschoven op het psychiatrische personeel.

Het ministerie van Justitie heeft naar aanleiding van het schandaal inmiddels ingegrepen, schrijft het AD vrijdag. De kliniek moet van het ministerie vanaf mei stoppen met het misbruiken van tbs’ers.

“Fysiek ingrijpen door patiënten is niet toegestaan, want het is vragen om ongelukken”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen de krant.

Ex-patiënten van de kliniek verklaarden dat zij jarenlang gedwongen werden bij tientallen incidenten te helpen. Zij konden naar eigen zeggen niet weigeren dit te doen, omdat zij dan ‘zelf aangepakt zouden worden’ door hun psychiater.

Vuile werk opknappen

Ex-patient Gerrit Steffen zegt tegen de krant, dat hij drie jaar geleden een medepatiënt uit het koord moest losmaken waarmee die zichzelf had opgehangen. Een bron dichtbij het bestuur van de kliniek weet aan de krant te melden dat er een intern onderzoek gaande is.

Bron: Nu.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Afscheid van autisme en ADHD Morgen ben ik een leeuw Metanoia
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!