Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Vergeldende strafrechtelijke vervolging en "vrije wil"

Er is een groeiende beweging die gelooft dat menselijk gedrag kan worden gereduceerd tot chemie in de hersenen en dat er geen vrije wil of schuld is. Volgens deze beweging zou het strafrecht idealiter vervangen moeten worden door preventieve psychiatrische behandeling.

Wat zou er gebeuren als mensen gaan geloven dat er geen schuld is en dat mensen niet verantwoordelijk zijn voor misdaad, en dat criminelen in plaats daarvan psychiatrische zorg moeten ontvangen?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters: ‘Criminaliteit ook medisch aanpakken’

Datum: 15 april 2009, 13:48 ~ Bron: NRC Handelsblad

Inmiddels slikken ongeveer 1 miljoen Nederlanders iedere dag antidepressiva, en het worden er nog elke dag meer. Psychiaters laten mensen geloven dat de medicijnen volkomen veilig zijn, maar het tegendeel is het geval.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Recent nog publiceerde de krant Trouw er een reportage over: “Een misdadige bijwerking“, waarin het (met wetenschappelijke referenties) aannemelijk werd gemaakt dat antidepressiva volkomen normale mensen kunnen aanzetten tot extreem gewelddadig gedrag en moord.

„Een probleem is dat SSRI-gebruikers soms zelf niet in de gaten hebben dat hun gewelddadig gedrag samenhangt met hun medicijngebruik. Vaak ook zeggen artsen, ten onrechte, dat dit gedrag met de onderliggende ziekte samenhangt.”

Hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter

Bijzonder storend is het dan om in het nieuws te lezen dat psychiaters bepleiten om crimineel gedrag medisch te behandelen, want zijn het niet de psychiaters die bij veel mensen – indirect – verantwoordelijk zijn voor het gedrag, of iig. invloed uitoefenen die mensen sneller een misdaad laat begaan?

Stel nu dat het daadwerkelijk zo is. Dat psychiaters bewust problemen veroorzaken in de maatschappij om vat te krijgen op mensen en ervan te kunnen profiteren. Zijn psychiaters dan eigenlijk niet een van de meest afschuwelijke criminelen in (en misbruikers van) onze samenleving?

Ik weet zeker dat psychiaters daadwerkelijk bewust deze absurde dingen doen, uit de vele betrouwbare wetenschappelijke bronnen die ik in de afgelopen jaren heb gelezen en uit de contacten met hoogleraren en wetenschappers die ik heb gemaakt, maar ik kan helaas niet bevestigen wat de motivatie is en heb feitelijk geen goede aanwijzingen. Het enige dat duidelijk is, is dat het daadwerkelijk zo is en dat psychiatrische medicijnen vaak de problemen veroorzaken waarvoor ze worden voorgeschreven (of erger), en dat psychiaters dat weten.

~ Quote uit NRC Handelsblad ~

Den Haag, 24 jan. Chronisch crimineel gedrag is behalve uit sociale ook uit biologische oorzaken te verklaren. Dit zeggen onderzoekers vandaag in deze krant. Ongevoelig voor straf, ‘steenkoud risico nemen’ en gebrek aan emoties worden nu herleid tot afwijkingen in de hersenstructuur.

Bij het ministerie van Justitie hoopt men deze nieuwe kennis toe passen bij het bepalen van geschikte gedragstherapieën voor gedetineerden. En daarmee het verlagen van recidive. Justitie kampt, onder meer in de TBS-inrichtingen, met gedetineerden die op geen enkele therapie reageren.

Aanleiding voor de rondgang langs psychiaters, criminologen en neurobiologen is een recent artikel van emeritus hoogleraar criminologie dr. W. Buikhuisen in tijdschrift Delikt en Delinkwent. In 1988 verliet hij de Leidse universiteit, na tien jaar felle polemiek . Hem werd verweten naar aangeboren afwijkingen bij kinderen te willen speuren, zodat ze vroeg als misdadiger konden worden gebrandmerkt.

In de psychiatrie wordt nu gesproken over ‘resetten’ van hersens met medicijnen of oefeningen met beslis- en situatiespelen en neurofeedback: beïnvloeden van gevoel en gedrag door zichtbaar maken van hersenactiviteit.

Buikhuisen concludeert dat criminaliteit vooral een volksgezondheidsprobleem is. Chronisch antisociaal gedrag is het best te voorkomen bij de zwangerschap, onder meer door betere voeding. Wetenschappers van naam onderschrijven nu deze analyse. Hoogleraar kinderpsychiatrie T. Doreleijers vindt dat het artikel internationaal gepubliceerd had moeten worden en dat Buikhuisen, sinds 2005 weer wetenschappelijk actief, een eredoctoraat verdient.

Bron: NRC Handelsblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Nieuwe wegen voor de geneeskunde Wie is van hout ... Metanoia
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net