Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Psychiaters: ‘Criminaliteit ook medisch aanpakken’

Datum: 15 april 2009, 13:48 ~ Bron: NRC Handelsblad

Inmiddels slikken ongeveer 1 miljoen Nederlanders iedere dag antidepressiva, en het worden er nog elke dag meer. Psychiaters laten mensen geloven dat de medicijnen volkomen veilig zijn, maar het tegendeel is het geval.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Recent nog publiceerde de krant Trouw er een reportage over: “Een misdadige bijwerking“, waarin het (met wetenschappelijke referenties) aannemelijk werd gemaakt dat antidepressiva volkomen normale mensen kunnen aanzetten tot extreem gewelddadig gedrag en moord.

„Een probleem is dat SSRI-gebruikers soms zelf niet in de gaten hebben dat hun gewelddadig gedrag samenhangt met hun medicijngebruik. Vaak ook zeggen artsen, ten onrechte, dat dit gedrag met de onderliggende ziekte samenhangt.”

Hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter

Bijzonder storend is het dan om in het nieuws te lezen dat psychiaters bepleiten om crimineel gedrag medisch te behandelen, want zijn het niet de psychiaters die bij veel mensen – indirect – verantwoordelijk zijn voor het gedrag, of iig. invloed uitoefenen die mensen sneller een misdaad laat begaan?

Stel nu dat het daadwerkelijk zo is. Dat psychiaters bewust problemen veroorzaken in de maatschappij om vat te krijgen op mensen en ervan te kunnen profiteren. Zijn psychiaters dan eigenlijk niet een van de meest afschuwelijke criminelen in (en misbruikers van) onze samenleving?

Ik weet zeker dat psychiaters daadwerkelijk bewust deze absurde dingen doen, uit de vele betrouwbare wetenschappelijke bronnen die ik in de afgelopen jaren heb gelezen en uit de contacten met hoogleraren en wetenschappers die ik heb gemaakt, maar ik kan helaas niet bevestigen wat de motivatie is en heb feitelijk geen goede aanwijzingen. Het enige dat duidelijk is, is dat het daadwerkelijk zo is en dat psychiatrische medicijnen vaak de problemen veroorzaken waarvoor ze worden voorgeschreven (of erger), en dat psychiaters dat weten.

~ Quote uit NRC Handelsblad ~

Den Haag, 24 jan. Chronisch crimineel gedrag is behalve uit sociale ook uit biologische oorzaken te verklaren. Dit zeggen onderzoekers vandaag in deze krant. Ongevoelig voor straf, ‘steenkoud risico nemen’ en gebrek aan emoties worden nu herleid tot afwijkingen in de hersenstructuur.

Bij het ministerie van Justitie hoopt men deze nieuwe kennis toe passen bij het bepalen van geschikte gedragstherapieën voor gedetineerden. En daarmee het verlagen van recidive. Justitie kampt, onder meer in de TBS-inrichtingen, met gedetineerden die op geen enkele therapie reageren.

Aanleiding voor de rondgang langs psychiaters, criminologen en neurobiologen is een recent artikel van emeritus hoogleraar criminologie dr. W. Buikhuisen in tijdschrift Delikt en Delinkwent. In 1988 verliet hij de Leidse universiteit, na tien jaar felle polemiek . Hem werd verweten naar aangeboren afwijkingen bij kinderen te willen speuren, zodat ze vroeg als misdadiger konden worden gebrandmerkt.

In de psychiatrie wordt nu gesproken over ‘resetten’ van hersens met medicijnen of oefeningen met beslis- en situatiespelen en neurofeedback: beïnvloeden van gevoel en gedrag door zichtbaar maken van hersenactiviteit.

Buikhuisen concludeert dat criminaliteit vooral een volksgezondheidsprobleem is. Chronisch antisociaal gedrag is het best te voorkomen bij de zwangerschap, onder meer door betere voeding. Wetenschappers van naam onderschrijven nu deze analyse. Hoogleraar kinderpsychiatrie T. Doreleijers vindt dat het artikel internationaal gepubliceerd had moeten worden en dat Buikhuisen, sinds 2005 weer wetenschappelijk actief, een eredoctoraat verdient.

Bron: NRC Handelsblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Nieuwe wegen voor de geneeskunde Wie is van hout ... Metanoia
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!