Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters boeken succes: Psychiatrisch medicijngebruik onder kinderen stijgt fors

Datum: 22 augustus 2009, 18:19 ~ Bron: NRC Handelsblad

medicijnen pillenAmsterdam, 22 aug. Kinderen in Nederland slikken veel meer medicijnen dan tien jaar geleden. Behalve ritalin, voor adhd, is het aantal recepten voor antipsychotica voor kinderen verdrievoudigd tot 131.000 in 2008. Antipsychotica is een zeer schadelijk middel dat de kinderen chronisch ziek maakt zodat ze het de rest van hun leven moeten slikken, en dat voor een vroege dood zorgt (red.). Ook het aantal kinderen dat laxeermiddelmiddelen en maagzuurremmers, luchtwegverbreders of hormoonhoudende zalfjes gebruikt, is in die periode fors gegroeid.

Dit blijkt uit een analyse van cijfers die de Stichting Farmaceutische Kengetallen op verzoek van deze krant heeft gemaakt. Het betreft kinderen en tieners.

Laxeermiddelen werden in 2008 339.000 keer voorgeschreven, tegen 207.000 keer in 1999. Oorzaak voor obstipatie, die vaak leidt tot buikpijn, is volgens artsen vaak ‘spanningen’. Voor maagzuurremmers werden vorig jaar 110.000 recepten uitgeschreven voor een kind, tegen 45.000 recepten tien jaar eerder.

Oorzaken voor de stijging zijn de verbeterde diagnostiek en de toenemende behoefte van ouders en artsen om klachten te verlichten, zegt apotheker Annemieke Horikx van de Koninklijke Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Pharmacie.

Kinderartsen Martin Offringa en Matthijs de Hoog van de Emma en Sophia Kinderziekenhuizen zijn kritisch over deze ontwikkeling, omdat er vrijwel geen onderzoek is naar de bijwerkingen of zelfs effectiviteit van geneesmiddelen bij kinderen. Zulk onderzoek is wettelijk niet verplicht.

Bron: NRC Handelsblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

De depressie-epidemie Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Wat je niet verteld is... Afscheid van autisme en ADHD
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family