Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters bepleiten: medicatie is de enige weg!

Datum: 10 september 2008, 06:53

Meer dan 1800 psychiaters uit verschillende landen hebben de handen ineen geslagen en zijn samen een studie gestart naar de effecten van stoppen met psychiatrische medicijnen. De resultaten zijn verontrustend. Meer dan de helft van alle schizofrenie en bipolair stoornis patiënten die stoppen met het nemen van hun medicijnen zal proberen om zelfmoord te plegen en 40% eindigt in de gevangenis, waarmee een enorm grote financiële last ontstaat voor hun families en de samenleving.

De studie zal vandaag worden gepresenteerd op de Fifth World Congress on Mental Health and the Prevention of Mental and Behaviour Disorders, in Melbourne. De psychiaters ontdekten dat 80% van alle mensen die met een ernstige psychiatrische stoornis zijn gediagnosticeerd op een moment in hun leven zal stoppen met het nemen van hun medicijnen, omdat ze de zeer nare bijwerkingen niet meer kunnen verdragen, omdat ze het vergeten in te nemen of omdat ze denken dat ze beter geworden zijn.

Ongeveer 50% van alle mensen die met een psychotische stoornis gediagnosticeerd zijn hebben anosognosia, een conditie waarbij patiënten zelf niet voelen dat ze ziek zijn en daarom niet inzien dat ze medicijnen nodig hebben. Vrijwel alle patiënten die stoppen zullen terugvallen in de problemen, resulterende in een veelvoud aan problemen zoals depressie, erratisch gedrag, agressie, mania, dreigingen, zelfmoord en zelfverminking, stellen de psychiaters. De meeste patiënten worden opgenomen in een ziekenhuis.

Dat zorgt voor een enorme last voor de zorg en het is een is een situatie die pas recent erkend begint te worden.” zegt de executive directeur van de Mental Illness Fellowship of Australia, Margaret Springgay.

Verzorgers zijn de dupe door een aantal problemen endemisch in het Australische systeem. Deze omvatten tekort aan coördinatie in behandelingsplannen op het punt van ontslag uit een ziekenhuis, een ernstig tekort in sociale woningbouw, weinig ondersteunende programma’s en beperkte beschikbaarheid van psycho-sociale rehabilitatie.

Het gebrek aan een holistisch geestelijke gezondheidssysteem – gelinkt aan de bredere levensbenodigdheden van mensen met een psychiatrische stoornis – zorgen ervoor dat veel mensen terug de gemeenschap in worden gestuurd zonder de benodigde ondersteuning om ze daar te kunnen houden.

Mw Springgay zegt dat minder dan 20% van de Australiërs met een ernstige psychiatrische stoornis werkzaam zijn, in vergelijking met meer dan 50% in veel andere OECD landen, waardoor psychiatrisch patiënten nog meer het gevoel van isolatie en stigma ervaren.

“Onderzoek heeft telkens weer aangetoond dat ten minste 50 procent van alle mensen met een psychotische stoornis weer aan het werk kunnen, maar we hebben te veel patiënten in psychiatrische klinieken” zegt ze, waaraan ze nog toevoegd dat belastingbetalers opdraaien voor de 2.7 miljard dollar aan kosten elk jaar.

De psychiaters stellen in de studie getiteld “Keeping Care Complete” eveneens dat 73% van de patiënten hebben aangegeven dat ze uit alle macht hebben geprobeerd om medicijnen te blijven gebruiken door de beangstigende berichten over psychiatrische stoornissen in de media, terwijl 87% van de psychiaters geloofden dat de inacurate portretten van mensen met schizofrenie en bipolair stoornis in de media een negatief effect hadden op hun patiënten.

“We zijn misschien wel afgewend van instellingen maar we zijn nog niet losgebroken van kluisters voor mensen met een ernstige psychiatrische stoornis” zegt David Castle, hoogleraar psychiatrie aan de University of Melbourne.

“Medicatie is misschien niet het complete antwoord, maar het moet gezien worden als de sleutel om mensen beter te maken en te houden. Er is een zeer, zeer erg hoge kans dat mensen die stoppen met het gebruiken van medicijnen weer terugvallen en in een psychiatrisch ziekenhuis terecht komen.

Volgens Arjan Dokelaar, auteur op Zielenknijper.nl, is deze studie van psychiaters erg misleidend omdat men het doet voorkomen dat medicijnen belangrijk zijn om terugval te voorkomen terwijl de medicijnen in het beginsel de oorzaak zijn voor de hoge terugvalspercentages. De medicijnen maken patiënten chronisch ziek zodat ze niet meer zonder medicijnen kunnen. Antipsychotische medicijnen die worden voorgeschreven aan schizofrenie en bipolair stoornis patiënten veroorzaken een atrofie van de hersenschors en vergroting van de basale ganglia. Het medicijn blokkeert dopamine D2 receptoren in de hersenen en in response gaan de hersenen de receptoren overgevoelig maken zodat wanneer iemand probeert te stoppen met de medicijnen hij of zij terug valt in een extra heftige psychose.

De psychiaters in de studie proberen mensen op het verkeerde pad te brengen en proberen niet alleen om mensen met psychische problemen aan de medicijnen te helpen, maar ze ook aan de medicijnen te houden terwijl de medicijnen talloze dodelijke risico’s hebben en zorgen voor een gemiddeld 17 jaar vroegere dood.

In het Verenigd Koninkrijk heeft de overheid gelukkig eindelijk erkend dat medicijnen op de lange termijn niet werken. De National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) probeert psychiaters middels sancties af te dwingen om te stoppen met medicinale behandelingen en over te stappen op bewezen meer effectieve en gezonderde psychotherapieën die mensen werkelijk beter kunnen maken zodat ze nooit meer medicijnen nodig zullen hebben en zich beter kunnen voelen dan ze ooit zouden hebben gekund met medicijnen. Het zal op termijn zeer veel geld besparen en de kwaliteit van leven van patiënten op termijn aanzienlijk verbeteren.

Het Soteria onderzoek heeft bewezen dat het mogelijk is om schizofrenie patiënten in de acute fase binnen 3 weken even goed of zelfs beter te kunnen stabiliseren dan met de conventionele medicijn behandeling mogelijk is. Dus ook het vermeende korte termijn voordeel van de medicijnen doet onder aan de voordelen van geavanceerde psychotherapie.

Bron: The Leader (mirror)

 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? ADHD-medicatie Het einde van de psychotherapie Top 100 van meest gebruikte medicijnen
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net