Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters begroet door groot protest bij de jaarlijkse bijeenkomst van de APA

Datum: 21 mei 2009, 11:34 ~ Bronnen: CCHR, MedPage Today

SAN FRANCISCO – Psychiaters die samenkwamen op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Psychiatric Association werden begroet met een luid straat protest van de Citizens Commission on Human Rights (CCHR), in Nederland Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) geheten, een organisatie dat onderdeel is van de Scientology Kerk. Maar niet alleen de CCHR voerde protest, ook de onafhankelijke organisatie MindFreedom International voerde protest, en talloze onafhankelijke patiënten en families van patiënten.

De psychiatrie probeert de protest acties echter af te wimpelen als een religieuze haat actie door een ‘sekte’… Dit fenomeen heet argumentum ad hominem, een tactiek die je vaker terugziet in de psychiatrie. Maar ze reageren nooit direct op de kritiek (ze negeren het), en zoals je in het interview met de president van de APA ook ziet reageert de psychiatrie op de kritiek door het publiek via de media ‘andere informatie’ te geven…

CCHR welkomst comité bij de APA bijeenkomst

CCHR welkomst comité bij de APA bijeenkomst

Sinds het begin van de kerk in de jaren ’50, hebben Scientology gelovigen campagnes gevoerd waarin ze de psychiatrische professie beschuldigd hebben van een groot aantal misbruiken en misdaden. Tegenwoordig onder de vlag van de CCHR, in samenwerking met emeritus-hoogleraar psychiatrie prof. dr. Thomas S. Szasz, voeren ze protest acties uit waarin ze de psychiatrie afschilderen als “een industrie des doods” (zie video reportage hieronder).

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Mirror (Google Video) | Download (FLV formaat)

Bron: CCHR

Demonstraties zoals deze bij de bijeenkomst van dit jaar, zijn een kritiek punt geworden tijdens de evenementen.

In de volgende MedPage Today video reportage legt de president van de American Psychiatric Association (APA), Nada Stotland, M.D., uit hoe het is voor een medische gemeenschap om een eigen, zoals ze dat zelf noemt, haat groep te hebben, de impact ervan op praktiserende psychiaters, en hoe psychiaters er op reageren.

Interview met APA-president

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

Euh… holocaust niet bedacht door psychiaters?? … zie dit artikel maar eens… En onafhankelijke MindFreedom International protesteerde toch ook heftig mee?

Protest tegen de psychiatrie in Nederland

Ook in Nederland worden er de nodige protest acties gevoerd door de CCHR/NCRM, ook al zijn er in Nederland helaas nog weinig mensen die op deze manier willen of durven op te komen voor patiënten. De Scientology kerk heeft in Nederland een slechte naam, maar de kritiek op de kerk is vaak nergens op gebaseerd, en omvat vaak niet meer dan enkele verhalen van ex-leden die treuren om het geld dat ze kwijt zijn geraakt door de kosten voor ‘spirituele diensten’ die bij de Scientology kerk in tegenstelling tot bij andere kerken niet gratis is.

Men gaat volledig op in kritiek tegen de scientology kerk, en vergeet welke afschuwelijke misdaden de psychiaters eigenlijk begaan, en dat die paar duizend euro die Scientology dan misschien ‘gestolen’ zou hebben van een paar ex-leden, niet in contrast staat tegenover de vele miljarden die psychiaters verdienen over de rug van in nood verkerende mensen.

Hoe het ook zij. De kritiek van de scientology is per definitie gegrond, want anders konden psychiaters harde acties ondernemen tegen die zogenaamde religieuze laster en ‘leugens’. En dat gebeurt toch niet?

De Nederlandse NCRM heeft veel goed werk verricht, en voert bijvoorbeeld op dit moment een rechtszaak tegen farmaceut Eli Lilly omdat het bedrijf gegevens over schadelijke bijwerkingen achterhoudt, terwijl dat volgens de wet niet zou mogen:

http://www.ncrm.nl/Strattera-zaak.htm

Ook in Nederland voert de CCHR/NCRM protest acties, en de eerstvolgende is 29 mei 2009:

Aankondiging NCRM protest, 29 mei 2009

Aankondiging NCRM protest, 29 mei 2009

Niet alleen Scientology kritiek

Molly Hogan toont foto's van haar moeder en oma, die extreme psychiatrische misdaden tegen de menselijkheid heeft moeten doorstaan.

Molly Hogan toont foto's van haar moeder en oma, die extreme psychiatrische misdaden tegen de menselijkheid heeft moeten doorstaan.

Psychiaters proberen misschien de kritiek af te schuiven op een handvol scientology gelovigen, die de psychiatrie zouden haten vanuit religieuze ideeën, maar hoe zit het dan met websites zoals deze?

Ze zouden de kritiek eens serieus moeten gaan nemen, in plaats van de berichtgever aan te vallen zoals gebruikelijk is in de psychiatrie. (zie argumentum ad hominem)

En in Duitsland is er ook een professionele organisatie die hevige protest acties houdt, en die géén relatie heeft met de Scientology kerk. En zie bijvoorbeeld MindFreedom International.

Bron: MedPage Today

Klik hier voor meer foto’s van de protest actie van MFI.

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Nieuwe wegen voor de geneeskunde Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Medicijnen 2004-2005
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net