Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters: ‘ADHD kinderen worden sneller crimineel’

Datum: 19 november 2008, 10:27 ~ Bron: Het Nieuwsblad

Kindergevangenis voor ADHD kinderen Telkens weer komen we in de media berichten tegen waarin psychiaters het angstaanjagende stigma over ADHD aanwakkeren en propageren dat ADHD kinderen de oorzaak zijn van alle problemen in de wereld. ‘ADHD kinderen zijn sneller junk’, ‘ADHD kinderen zijn sneller werkloos’, ‘ADHD kinderen zijn sneller crimineel’ kopt het in alle kranten.

En vervolgens diagnosticeren ze de stigmatiserende diagnose bij kinderen jonger dan 5 jaar op basis van een vragenlijst. En elke redelijkelijkheid voor aanname of objectief bewijs voor een ‘ziekte’ ontbreekt.

Volgens psychiaters is er een link ontdekt tussen ADHD en crimineel gedrag op latere leeftijd. Dat bleek gisteren tijdens een symposium over ADHD in Antwerpen.

Geschat 35 procent van alle gevangenen zou aan ADHD lijden. Ongeveer 10 procent van de volwassen ADHD’ers zou in de criminaliteit belanden. En een grotere groep volwassen ADHD’ers pleegt lichtere vormen van antisociaal gedrag, zoals rijden onder invloed of overdreven snelheid.

‘Maar laat dit duidelijk zijn: ADHD staat zeker niet gelijk aan crimineel gedrag’, benadrukt psychiater Geert Dom. ‘Het gaat vooral om ADHD’ers die ook te kampen hebben met persoonlijkheidsproblemen zoals antisociaal gedrag. Die maken meer kans om in hun latere leven in aanraking te komen met het gerecht.’

‘Er zijn een pak factoren die meespelen. De manier waarop een kind binnen het gezin kan opgroeien, is bijvoorbeeld zeer bepalend’, zegt Dom.

Daarnaast hebben ADHD kinderen volgens de psychiaters ook meer kans om verslaafd te raken aan bijvoorbeeld alcohol of drugs. Zo zou een kwart van alle drugsverslaafden aan ADHD lijden. ‘Niet-behandelde ADHD kan dus een aanleiding zijn’, zegt Ria Van Den Heuvel van de ADHD-vereniging Zit Stil.

‘Daarom zou er in feite nog meer aandacht moeten gaan naar preventie. Zodat erger voorkomen kan worden.’

Met als resultaat: mensen gaan denken dat ADHD kinderen het uitschot van de maatschappij zijn, en dat we bang moeten zijn dat ze als ze ouder worden, crimineel of junk worden. En dat weten de psychiaters de ouders al te vertellen als het kind 4 jaar oud is op basis van een ‘vragenlijst’.

Psychiaters vertellen er niet bij natuurlijk dat de ‘bewijzen’ die ze denken te hebben voor de hersenziekte wetenschappelijk gezien ondeugdelijk zijn. In het recente boek van kinderarts Dr. Bose Ravenel getiteld “Het ziekmaken van Amerikaanse kinderen” wordt het duidelijk dat de farmaceutische industrie (de producenten van ADHD medicijnen) het idee de wereld in hebben geholpen en ook actueel houden bij artsen.

Onlangs nog bleek bijvoorbeeld uit het betoog van psychiater Geurt van de Glind waarin hij de risico’s van ADHD medicijnen probeerde te bagatelliseren dat hij in de veronderstelling is dat ADHD een meetbare hersenziekte zou zijn. ADHD zou namelijk zorgen voor ‘kleinere hersenen’ bij de kinderen.

Maar die veronderstelling is allerminst juist bleek onlangs uit een studie van de BBC in het Verenigd Koninkrijk, het eerste land waar ADHD medicijnen inmiddels verboden zijn, waarin duidelijk werd dat ADHD medicijnen de groei van kinderen remmen met kleinere hersenen als gevolg.

Bron: Het Nieuwsblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • matthijs

  geen een psychische ziekte is ooit bewezen echter het is slechts malversatie tot in elke cel van ieders lichaam.

 • Kato

  Mijn zoon is 18j Bij hem werd op zijn 3 j adhd geconstateerd Hij rookt niet neemt geen drugs en is zelfstandiger dan de meeste van zijn leeftijdgenoten met adhd! Studeerd en werkt als jobstudent Ik erger mij uitermate als ouder aan de uitspraak “kleinere hersenen” Wil je weten wat adhd is?
  Beste onderzoek is:”leef met een kind dat adhd heeft”Niet voor even maar doe het 18 jaar ” Scheer ze niet allemaal over dezelfde kamer.
  Neen adhd gaat niet over Bij juiste begeleiding(n.b. Die niet bestaat! )behalve het kunnen doen inzien aan je kind dat hij “bijzonder”is (in positieve zin) wordt het tijd dat het negatief beeld over adhd-ers uit de wereld wordt geholpen! Ik beaam mijn zoon is NIET verslaafd aan pillen/alcohol of drugs!Het is wel een opoffering om als ouder je kind(zonder dat hij het weet)in de goede banen te leiden!
  Kleinere hersenen???Heeft hij nooit gehad!

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Hoezo ADHD? Psychiaters te koop?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!