Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiaters: ADHD kinderen gaan sneller roken en kunnen moeilijker stoppen

Datum: 24 november 2008, 22:22 ~ Bron: GezondheidsNet

ADHD kinderen sneller verslaafd aan roken In het kader van het aanwakkeren van het lucratieve stigma dat ADHD kinderen het uitschot van de maatschappij van morgen zijn doen psychiaters er nog een schepje bovenop: ADHD kinderen met de aandachts- of hyperactiviteitsstoornis ADHD zijn volgens psychiaters sneller geneigd om te roken en doen minder stoppogingen dan mensen zonder de stoornis. Onderzoekers aan Columbia University Medical Center deden hier voor het eerst onderzoek naar.

Voor deze studie gingen 583 rokers, waarvan er 43 ADHD hadden, stoppen met roken. Hiervoor kregen ze medicijnen en begeleiding.

Na acht weken bleek dat de ADHD’ers die vooral last hebben van aandachtsstoornissen (ook wel ADD’ers genoemd) net zo goed konden stoppen als doorsnee rokers. Maar onder de ADHD’ers die meer last hebben van hyperactiviteit waren er veel minder mensen die succesvol waren afgekickt.

Waarom hyperactiviteit zo’n struikelblok is, durven de onderzoekers op basis van deze uitkomsten niet te zeggen. Ze hopen dat dit onderzoek in de toekomst kan bijdragen aan preventieve maatregelen voor mensen met ADHD.

Verschillende ziektes

ADHD (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder) wordt opgesplitst in drie varianten: het ADD-type (dromerig en kan moeilijk aandacht vasthouden), het hyperactieve en impulsieve type en het gecombineerde type. Het gecombineerde type, waarbij hyperactiviteit en impulsiviteit allebei aanwezig zijn, komt het meest voor.

Bron: GezondheidsNet

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Afscheid van autisme en ADHD Afwijkend En Toch Zo Gewoon Psychiaters te koop?
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!