Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiater: verschil in mensenras oorzaak bijwerkingen antipsychotica

Datum: 13 november 2009, 11:41 ~ Bron: Artsennet
Psychiatrische eugenetica

Psychiatrische eugenetica

Een voorbeeld van hoe psychiaters conclusies propageren op basis van ondeugdelijke (in dit geval eugenetische) onderzoeken…

Waar halen ze het lef vandaan om de oorzaak van bijwerkingen van antipsychotica op genetische verschillen in het menselijk ras af te schuiven?

~ Quote uit Artsennet ~

DNA speelt een belangrijke rol bij bewegingsstoornissen die bij gebruik van oudere typen van antipsychotica kunnen ontstaan. Dat blijkt uit onderzoek van Asmar Al Hadithy aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De bewegingsstoornissen variƫren van spontane, abrupte spierbewegingen in de mond en het gelaat tot spierstijfheid en -trillingen in de ledematen.

Etnische afkomst oorzaak bijwerkingen

Al Hadithy deed onderzoek bij twee etnische groeperingen, Antilliaanse negroĆÆden uit CuraƧao en blanke Russen uit Tomsk. De onderzoeker toont aan dat bij deze twee etnisch verschillende groepen psychiatrische patiĆ«nten genetische variaties in bepaalde genen kunnen leiden tot een verhoogde gevoeligheid voor het ontstaan van bewegingsstoornissen.

Genetisch polymorfisme

De promovendus toont ook aan dat het ras of de etnische achtergrond een bepalende factor kan zijn in de manier waarop een genetisch polymorfisme aan het ontstaan van de bewegingsstoornissen bijdraagt.

Menselijk ras

Al Hadithy toont aan dat er duidelijke etnische verschillen bestaan in hoe de effecten van genetische variaties tot uitdrukking komen. Zo kan een bepaalde genvariant wel relevant zijn bij een bepaalde etnische groep maar niet bij een andere.

Verschillen

En ook dat er duidelijke genetische verschillen bestaan tussen de verschillende sub-symptomen van de bewegingsstoornissen. Zo kan een bepaalde genvariant wel relevant zijn voor bewegingsstoornissen in het mond- en gelaatgebied maar niet voor bewegingsstoornissen in de spieren van de romp en ledematen. Een belangrijk deel van eerder uitgevoerde onderzoeken blijkt hiermee geen rekening te houden.

Bron: Artsennet

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Haal je een moederband niet meer in? Medicijnen 2006-2007
 

Seroquel dodelijk?

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 ā€“ 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net