Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Dr. Detlef Petry: Patiënten worden opzettelijk vroege dood in gejaagd met antipsychotica

Datum: 16 juli 2014, 18:43 ~ Bron: Tijdschrift Deviant

psychiater Detlef PetryAmsterdam – Antipsychotica hebben ernstige bijwerkingen en leiden tot een hoger sterftecijfer. De effectiviteit ervan is bij langdurig gebruik echter nooit aangetoond. Dit betoogt psychiater Detlef Petry in zijn artikel ‘giftige psychiatrie’, dat vandaag verschijnt in het tijdschrift Deviant.

Zie ook:

 

Alternatieven voor de psychiatrie en antipsychotica worden al decennia keihard verdrukt. De Amerikaanse prof. dr. Loren Mosher, voormalig directeur schizofrenie-onderzoek aan de NIMH in Amerika heeft verontwaardig ontslag genomen toen de financiering van zijn Soteria-onderzoek (psychotherapie) werd stopgezet nadat zijn onderzoek aantoonde dat 95% van alle patiënten goed kan herstellen zonder antipsychotica, tegen fors lagere kosten en met betere prestaties in het sociale leven. De hoogleraar sprak van een ‘antipsychotica zwendel‘. Lees zijn verhaal op http://www.moshersoteria.com/

Antipsychotica is het meest winstgevende medicijn-type van de farmaceutische industrie. Jaarlijks komen er in Nederland 6000 chronisch zieke schizofrenie-patiënten bij die de rest van hun leven antipsychotica moeten gebruiken. Dat kost de samenleving miljarden euro’s en het doet de problemen escaleren (het maakt tijdbommen van mensen die bij onthouding van antipsychotica ernstige problemen veroorzaken).

Toen farmaceut Eli Lilly in 2008 een boete kreeg van 1,42 miljard euro voor het opzettelijk verzwijgen van dodelijke bijwerkingen maakte het dat jaar nog miljarden euro’s winst!

De psychotherapie Open Dialoog van de finse professor Jaakko Seikulla toont eveneens aan dat de meeste mensen met de diagnose schizofrenie of ernstige psychose vrijwel geheel kunnen herstellen met psychotherapie, zonder hersenbehandeling die hun leven met gemiddeld 30 jaar verkort en die de patiënten chronisch ziek maakt en hun lichaam doet aftakelen zodat de ze rest van hun leven het peperdure antipsychotica en medische behandeling moeten ondergaan.

Open Dialoog: Finse psychotherapie blijkt groot succes: 80% kans op herstel van schizofrenie zonder medicatie

Alternatieven worden verdrukt. De Engelse overheid moet letterlijk ingrijpen en GGZ-instellingen met financiële sancties forceren om psychotherapie te bieden. De Engelse overheid heeft de financiële steun voor de ontwikkeling van antipsychotica inmiddels stopgezet.

The Independent: Schizofreniepatiënten worden toegang tot psychotherapie onthouden

Zie ook magazine KIJK: De Pillen Maffia: Farmaceuten rijk door onze gezondheid te verzieken

Aanval psychiater Petry op medicijnenmaffia

‘Minder pillen, meer praten’

De afgelopen vijftien jaar hebben de nieuwe ‘atypische’ antipsychotica een enorme opkomst gemaakt in de psychiatrie. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Risperdal en Zyprexa. Deze medicijnen zijn enthousiast ontvangen, omdat ze effectief leken en vrijwel geen negatieve bijwerkingen zouden hebben.

In nummer 61 van het tijdschrift Deviant bekritiseert de bekende psychiater Detlef Petry deze antipsychotica. Hoewel ze vaak levenslang worden voorgeschreven, is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor hun werkzaamheid op langere termijn. Daarentegen komt de schadelijkheid van langdurig gebruik nu steeds meer aan het licht: veel patiënten krijgen overgewicht, suikerziekte, hartproblemen of trombose. Dit leidt tot een fors hoger sterftecijfer (een verlies van gemiddeld 30 levensjaren per langdurige gebruiker).

Petry signaleert dat er onder psychiaters nog steeds een juichstemming heerst over psychofarmaca, terwijl de feiten daarmee steeds meer in tegenspraak zijn. De farmaceutische industrie houdt dit in stand (en heeft geen belang bij dalende omzetcijfers).

Petry pleit voor een zorgvuldiger gebruik van deze medicijnen. Hij wil vooral ook alternatieven zoeken voor medicatie en wijst daarbij op concrete voorbeelden.

Elders in deze Deviant worden nog andere alternatieven beschreven. Begrijpen, begeleiden, bejegenen met liefde en respect en opvangen in een warme en normale omgeving zijn daarbij de sleutelwoorden. Oftewel: minder pillen, meer praten.

Informatie en proefexemplaren:
Drs. Mark Janssen (redacteur Deviant)
T: 06-41 57 97 76
E: MA.Janssen@inter.NL.net

Website Deviant:
www.tijdschriftdeviant.nl

Bron: Tijdschrift Deviant

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: Het bewijs dat psychiaters schuldig zijn, en dat ze zich daar bewust van zijn()

 • Pingback: Psychiaters en verpleegkundigen bang voor aangifte mishandeling door patiënten()

 • Pingback: “Psychiaters zijn beroepsleugenaars en meester in het misleiden van het publiek”()

 • Pingback: Psychiaters vrezen genadeslag en maken Zweedse kunstenares met de grond gelijk()

 • Pingback: Psychiaters woedend op minister Klink: budgettaire maatregel strop voor psychiatrie()

 • Pingback: Jongen vertelt over zijn ervaring met de ‘behandeling’ in de psychiatrie()

 • Pingback: Petya()

 • Pingback: The Lancet: Moderne antipsychotica zijn dodelijker dan oude antipsychotica()

 • killmentrum

  weet je hoe je een arts van het mentrum vlaardingenlaan uit een boom krijgt? dan snij je het touw door

 • kevin

  ben 25 en woon in een woonvorm en slik al jaren antipsychotica maar raak er niet van af!! het zijn onzichtbare handboeien! je hoort er beter van te worden zit nu 8 jaar in de psychiatrie,nou heb er niemand beter op zien worden..die medicijnen pakken heel je persoonlijkheid af man! En die psychiaters voedden eigenlijk alleen maar het geldtransport van de fabrieken!! Dit kan toch niet.. ben er dagelijks mee bezig!!! Ze verneuken mensen en sommige mensen trappen er in… ikke niet meer..Heeft me leven kapot gemaakt..Een spuit in hun reet van de psychiaters..lang leve de euthanasie voor hun! bah bah

 • zielenknijper
 • ex cliënt. agg.

  Er zijn wel degelijk mensen die het wel nodig hebben. Maar 30 jaar eerder doodgaan lijkt me veel.

 • ex cliënt. agg.

  O , wat is een mentum?

 • ex cliënt. agg.

  Kennen jullie elkaar? De onderste is een medewerker of zo. Niet zo kleinener meneer of mevrouw dinges.

 • Astma Patient

  Zware Astma en COPD, psychiater heeft Antibiotica Kuur halverwege afgepakt, mag geen luchtwegverwijderaar meer, mag geen luchtwegbeschermer meer. In plaats daarvan hebben ze nu de keus gegeven of 3 keer zoveel haloperidol of 80 miligram zyprexa, ik heb gekozen voor 30 miligram haloperidol. Ik krijg het steeds moeilijker met ademhalen. Ze hebben alles wat mij goed doet afgepakt, wat mij in leven houdt mag ik niet meer hebben. Ik val niet meer onder een huisarts, de huisarts had de ASTMA COPD medicatie voorgeschreven vanwege zware long spasmen en pijnen met benauwdheids aanvallen van 43 uur. Tijdens de opname heb ik op het matras een bacterie opgelopen die RSA maar dan de bestrijdbare variant heet. Ik ben bang dat omdat de psychiater de antibiotica kuur halverwege heeft stopgezet ik MRSA krijg in plaats van RSA nu, ik zal dus zeer besmettelijk worden voor anderen die na mij in dezelfde kamer komen. Ook merk ik dat steeds meer mensen om mij heen kanker krijgen. Meer dan de helft van alle mensen die ik ken heeft kanker, kwaadaardige longkanker op 1, daarna kwaadaardige uitgezaaide darmkanker, daarna goedaardige hersentumoren ( volgens het ziekenhuis een normale bijwerking van antipsychotica ) Kijk in 4 jaar tijd heb ik de dood van 23 mensen meegemaakt. Als je alleen al niet wil praten of zegt dat je een advocaat wil krijg je al een dwanginjectie. En zo zijn er nu de afgelopen 5 jaar 38 overleden mensen bijgekomen, en ik vind het niet normaal dat ik op 37 jarige leeftijd 61 clienten hun dood heb meegemaakt. Ik weet dat ik de volgende ben. Zonder ASTMA COPD medicatie overleef ik niet. De TRAMADOL is een OPIAAT en heeft de psychiater gegeven zodat ik de benauwdheid niet hoef te voelen, maar er is een probleem, TRAMADOL werkt alleen als je DOPAMINE receptoren niet worden geblokkeerd en antipsychotica maakt dus dat TRAMADOL niet werkt, lees de bijsluiter maar, ook mag TRAMADOL helemaal niet gebruikt worden met antipsychotica, en als je de waarheid wil, ANTIPSYCHOTICA mag niet worden gebruikt in combinatie met ANTIBIOTICA en ASTMA COPD medicijnen en/of CHEMOKUUR, en schimmel dodende middelen zijn al helemaal niet de bedoeling zoals HISTOPLASMOSE.

  Nu is het ook zo dat hier LEGIONELLA is geconstateerd, maar zeggen ze LEGIONELLA is ongevaarlijk! Kortom, IK BEN ZO GOED ALS DOOD.
  LEGIONELLA is dodelijk zonder antibiotica man, ik wil helemaal geen palliatieve zorg als het met antibiotica en ASTMA COPD medicijnen genezen kan worden.

  IK ROOK NIET! Het meest opvallende vind ik ook dat vooral niet rokers in de psychiatrie longklachten krijgen waaronder het al genoemde veel voorkomende kwaadaardige uitzaaiende longkanker. Was vergeten te zeggen dat bij vrouwen veel tumoren in de borsten zitten en zwellingen op hun huid. Maar vrouwen krijgen vaak andere typen medicijnen. Het lijkt wel alsof ze bewust mensen doodmaken met systematische levensduur verkorting en bewust mensen laten infecteren met bacterie en bewust legionella verzwijgen.

  Hoe kan ik nou objectief beoordeeld worden als ik een 43 uur aanval heb met een hartslag van 143 in rust, een onderdruk van 119, geen hyperventilatie een zuurstof saturatie van onder de 90 procent waarbij een normaal mens direct wordt afgevoerd naar een ziekenhuis? Toch wordt er na 43 uur zonder slaap na zo’n zware aanval een diagnose op mijn geestesgesteldheid vastgesteld.

 • Kamp Erika Ommen

  Wist je dat hier een psychiatrische kliniek was met het crematorium ernaast? Nee geen grap zeker niet. Sterker nog naast het crematorium was er ook nog een begraafplaats van de gemeente.

 • Slim Ongedierte

  In de meeste gevallen zijn wij lastige getuigen, zoals de moord op Ashana waar een politie agent de 17 jarige kassa medewerkster doodschoot.

  ” Meneer de Agent Wim Bramer,

  We hadden afgesproken dat Geert zo gauw mogelijk zou sterven.

  Waarom heeft U het moment afgelopen maandag aan uw voorbij laten gaan? Waarom stuur je een bijkans bejaarde agent op hem af om het auto ongeluk plaats te laten vinden?

  Het was zo makkelijk geweest Geert te laten sterven voor een snel voorbij rijdende auto. We hebben zo hard gewerkt om hem tot waanzin te drijven. Wij stellen jou in gebreke Wim, jij had er voor moeten zorgen dat Geert zelf voor de auto sprong zoals we gedaan hebben met de mensen die voor de trein sprongen. Steeds maar weer maakte we hem het lastig als hij bij de Snackbar of Chinees eten wilde halen, als hij boodschappen wilde doen.

  Je weet zelf dat je al sinds je hem afperste bij de geldautomaat bij de ootmarmsumse straat hij niet meer recht heeft op leven.

  Jij weet waarom het werkelijk gaat. Geert moet dood, laat dat zeker zijn.

  En daarom vragen wij, nee wij verlangen van jou dat jij Geert 3 maal door het hoofd schiet, gelijk Ashana is geexecuteerd.

  Je dient de overheid Wim, en dit is wat we van je willen. Een ongeluk of een moord. Niets meer of minder. Aan jou de keus.

  Als jij weigerdt zal er voor jou geen ruimte meer zijn in het plaatselijke corps.

  Jij maakte je keus in 2005 en houd nu die belofte.

  Wim Bramer, jij telt niet, dacht je dat we om je geven? Wij geven alleen om het feit dat Geert dood moet, en het is jouw taak dit te verwezelijken.

  Waarom schiet je Geert niet een aantal kogels door het hoofd?

  Als Geert praat over vermoorde politie agenten weet dan dat we Geert bewust van deze informatie hebben voorzien, als Geert praat over Asbest in het gemeente huis, over Asbest in het politie bureau weet dan dat we Geert hiervan deze informatie hebben voorzien.

  Geert moet dood, begrijp je dat meneer de Hoofd Agent Wim Bramer?

  Of wil je eindigen zoals de agent die Ashana in het winkel centrum doodschoot? Aan jou de keus Wim, maak Geert af, doe het nu!

  Als je dit leest, zitten we in jou geest!

  MK ULTRA.

  Dat meerdere mensen via politie website kunnen identificeren wie hen lastig valt is een zeer ernstig gebrek, wij stellen voor dat alle foto’s van politie.nl verwijderd worden.

  Zo heeft Geert kunnen identificeren wie politiemedewerkster Bianca De Kovel heeft vermoord. We willen niet dat honderden doden op straat liggen alleen vanwege 1 vermoorde politie medewerkster.

  Het ging om ongedierte. Het ging niet om mensen.

  En daaruit leidt ik af dat we slechts ongedierte zijn voor deze mensen. Sorry, het is nu eenmaal zo.

 • dikke harry

  tja ik verloor een vriendin , die medicatie slikte jaren lang tot dat ze haar op 41 jarige leeftijd dood vonden in huis een hartstilstand zij de arts triest vindt ik het . voor de nabestaanden .

 • Eveline Terny

  vraagje? als je stopt met die medicatie,is er dan kans op lichamelijk herstel of blijf je aftakelen?

 • asdadad

  Mooi zo. Ik heb weinig zin om in een bejaardentehuis te leven.

 • Mark Teekens

  ik zou als ik jou was,mee werken met je behandeling en ja knikken tot je hopelijk naar huis mag. waarschijnlijk krijg je nog een r.m. er achter aan. maar zodra je daar vanaf ben zou ik alle medicatie wegpleuren. t kan zijn dat je ontwenningen krijgt zoals kriebels enzo. je moet op je gezondheid gaan letten en zorgen dat je er beter uit ziet als ooit en als toen je wel medicatie gebruikte. ik heb t ook gedaan. cold turkey. niet roken niet drinken niks.sporten ,voedings supplementen zoals eiwit shakes en zo,goed eten…en zorgen dat je niet agressief word,anders kom je met politie in aanraking en die kunnen je weer terug sturen naar ggz….gewoon zo lang mogelijk daar wegblijven als je maar kan. want als je schitzofrenie zou hebben zou je niet zonder medicatie moeten kunnen,maar als je wel zonder medicatie kan,dan heb je geen schitzofrenie. anders zou je niet zo lang zonder medicatie moeten kunnen. als je dat twee drie jaar volhoud zit er niks anders op voor hun om die diagnose weer te verwijderen. je moet ze doodzwijgen. en lekker doen waar je zelf zin in hebt. als je gewoon gezond en rustig leeft verdwijnen de meeste klachten. want de medicatie is gewoon drugs,die jou manipuleerbaar maakt,en waar je chronisch ziek van word. en dan zeggen ze. zie je wel! hij is gek! maar dat komt door de pillen die ze zelf geven of door alle drugs die je gewoon zelf gebruikt. en dat proberen hun weer te genezen met hun pillen,en dat is niks dus dan ga je weer aan de drugs waaschijnlijk..enz enz…. terwijl de oplossing nou juist gewoon HELEMAAL NIKS IS. NIKS NADA NOPPES HELEMAAL NIKS. daar hebben ze nooit aan gedacht met hun domme kop. domme kk debielen zijn t haha

 • Mark Teekens

  en t is zo wrang allemaal,die hele psychiatrie….t is net 666 t is ondeelbaar, bij wijze van. je kan er oneindig over nadenken maar t zorgt alleen voor slapeloze nachten,want er is niet echt een antwoord op of een verklaring of een uitkomst. alles is tegen strijdig.als je dood wil moet je naar de ggz gaan want t gaat nooit goed komen. t gekke is bijvoorbeeld,dat ze mensen die in de war zijn medicijnen geven die geestelijke en lichamelijke beperkingen geven. hoe gaat dat helpen met uit de war komen.of om je dagelijks leven weer te kunnen hervatten? als je t mij vraagt is t een verdien model.je kan en beter niet over nadenken,want je kan in die tijd ook gewoon leuke dingen doen.en als je leuke dingen doet denk je er ook niet over na. t heeft toch geen zin.slap gelul. ze zitten maar wat te gissen. dopamine valt niet eens te meten!er is geen enkel bewijs dat je daar te veel van zou hebben. ze lullen maar wat. ook al was t wel te meten blijft t een vermoeden dat t psycoses veroorzaakt. laat staan dat ze een klein beetje moeite doen om te checken of dat wat je zegt ,waar is of niet! lekker zelf blijven nadenken en niet hun voor je laten nadenken.want ze behandelen je als een klein kindje en je word er alleen maar slapper en zwakker en zieliger van. zonder die pilletjes van ze hebben ze niks te zeggen. testosteron remmers zijn t. daar word je tam van,net als een dier die je castereerd,dan worden ze een stuk aaibaarder en eten ze uit je hand.zo veranderd je gedrag. spiermassa neemt af en je initiatief verdwijnt. adrenaline word gedempt en op die manier is t gevaar geweken.probleem opgelost.iedereen blij,behalve jij. hahahaha en nogeens ha. ik ben niet dom haha

 • Mark Teekens

  fuck ggz. fuck die vage opdringerige psychyaterjes. ze geilen er gewoon op om mensen te vertellen wat ze moeten doen en aan het lijntje te houden. dan voelen ze zich machtig,daar krijgen ze een stijve van en vinden ze zichzelf stoer. griezels. ze hebben zelf munchhaussens syndroom

 • Mark Teekens

  haaahaaa

 • Mark Teekens

  nou je het zegt…….spierstijfheid is vaak een bijwerking van antipsychoticum……..je hart is ook een spier…….

 • Mark Teekens

  dat is de enige manier om beter te worden,je zal t zelf moeten doen

 • Mark Teekens

  ************

 • Black Magic

  Nooit zomaar stoppen met antipsychotica ookal staat er overal op internet dat het troep is. Eerst bespreken met je arts, ik heb de fout gemaakt doe niet hetzelfde, je kan je zelf in gevaar brengen.

 • Julie

  Je lichaam herteld altijd tot een balans. Luister naar je lichaam en bouw langzaam af. 0.1 milligram per maand!

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Slikken Afscheid van autisme en ADHD Ziek van Angst
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net