Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiater: Ook in Dijk en Duin sterven patiënten door nalatigheid

Datum: 25 september 2008, 13:33 ~ Bron: Trouw

GGZ-instelling Dijk en Duin, Castricum Enkele dagen geleden ontving de redactie van Zielenknijper.nl een bericht van een verontruste moeder wiens dochter opgesloten zat in een isoleercel in GGZ-instelling Dijk en Duin in Castricum, terwijl ze haar al dagen niet mocht zien.

Gachte redactie.Mijn dochter(40jaar) is momenteel met een I.B.S.opgenomen in Kijk en Duin.Zij is psychotisch.Ik mag 1keer per dag bellen om te informeren hoe het met haar is.Zij zit vanaf afgelopen zaterdag in de isoleer.Niemand mag op bezoek komen.(omdat dat teveel prikkels zou geven)Wij zijn heel ongerust,en vragen ons af of dit
zomaar kan.Decommunicatie met de afdeling verloopt heel stroef,ze vinden mij maar lastig.Ik probeer een vertrouwenspersoon of haar
psychiater te bellen,niemand is bereikbaar.Wat kan ik doen?

ellen van de woestijne (email bekend bij de redactie)

Psychiater Daniël van Dijk stelt donderdag in het programma Goedemorgen Nederland op Radio 1 (beluister online) dat niet alleen in GGZ-instelling Arkin in Amsterdam-Oost van alles mis is waar enkele weken geleden twee patiënten zijn overleden door nalatigheid, maar ook in zijn voormalige instelling Dijk en Duin in Castricum. Hij zegt dat incidenten zich hebben voorgedaan tussen 2005 en 2008 toen hij als behandelend arts aan de instelling was verbonden.

In de Castricumse instelling zijn patiënten opgenomen met een ernstige vorm van schizofrenie. Van Dijk hekelt de managementcultuur in de kliniek. “Het ligt echt niet aan het verplegend personeel, maar er zitten te veel mensen achter een bureau en die staan niet aan het bed. Patiënten kunnen zelfmoord plegen omdat er te weinig verplegend personeel is om de patiënt hiertegen te beschermen. Deze suïcides hadden voorkomen kunnen worden.”

Volgens de psychiater, die inmiddels bij een soortgelijke kliniek in Friesland werkt, moet er meer geld komen om verplegend personeel aan te trekken. “Begrijp me goed, ik heb niets tegen managers. Die moeten er ook zijn en ik ken er vele die goed werk leveren. Maar in Dijk en Duin kon ik de misstanden die ik aantrof bij niemand kwijt. Er waren te veel bestuurslagen.”

Maandag werd bekend dat Arkin de deuren sluit van de psychiatrische kliniek waar begin deze maand een patiënt stierf in een isoleercel na te zijn gestikt. De omstandigheden in de kliniek in Amsterdam-Oost laten ernstig te wensen over en voldoen niet aan de kwaliteitseisen, bleek uit een interne inventarisatie die afgelopen weekeinde plaatsvond. Vorige week was er bij Arkin een tweede sterfgeval, ditmaal een zelfmoord.

Een woordvoerder van de Raad van Bestuur van Dijk en Duin reageert verbolgen op de uitlatingen van Van Dijk. “Dit betreuren wij zeer, dit is schadelijk voor onze instelling maar bovenal voor de cliënten en families over wie het gaat”, aldus de zegsvrouw. “Wij ontkennen de aantijgingen van de heer Van Dijk. Bij dergelijke situaties is er altijd onderzoek, ook van de Inspectie voor de Gezondsheidszorg. Er is nooit iets gebleken van wantoestanden.” Zij benadrukt dat een recent tevredenheidsonderzoek onder patiënten laat zien dat Dijk en Duin juist goed scoort.

Bron: Trouw

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Pingback: Minister voor Volksgezondheid: Verplicht permanente cameratoezicht tijdens opsluiting in isoleercel()

 • Pingback: VVD geschokt over isoleercelgebruik in psychiatrische jeugdinrichtingen()

 • Pingback: Anouchka van Miltenburg (VVD): Patiënten zitten tot jaren achtereen gevangen in een isoleercel()

 • Pingback: GGZ-personeel verlaat en masse de psychiatrie()

 • Madeleine

  Mijn oma zat daar in 1987 twee hele dagen (gedwongen opname). Op een gesloten afdeling omdat ze suicide was. Mocht na één dag al naar buiten om wol te gaan halen omdat ze dan kon breien (inderdaad je verzint het niet). De dag daarna mocht ze weer naar buiten. Ze hebben haar pas naar 5 dagen gevonden (op het eigen terrein waar ze zogenaamd gezocht hadden). Dit was 14 maart. Ze was de 33ste vanaf 1 januari dat jaar die in deze instelling een einde aan haar leven kon maken door de fantastische zorg. Heel raar dat men verbolgen is over de uitlatingen van de heer Van Dijk. Kan je nagaan hoe verbolgen wij nog steeds zijn!

 • Kwalijk…

  Gewoon een vuurtje bij het gebouw houden, dan is je probleem zó opgelost, heb ik namelijk ook gedaan, en dat werkte prima!
  Ik wens niet mishandeld te worden, of het nou door de GGZ is, of wie dan ook!!!
  De opname is niet afgebrand, maar ze zijn flink geschrokken!
  En zeg gewoon niks bij de politie, (ontken ook niet) als niemand het je heeft zien doen is er niets aan de hand en kun je na een paar daagjes weer naar huis, als ze je als verdachte zien.
  Hadden ze me maar niet moeten behandelen als oud vuil, ja dan WORD je een gevaar, wat verwachtten ze dan met zo’n schandalige behandeling??
  Ze hebben gekregen waar ze bang voor waren, maar ze hebben het zelf gecreëerd!
  Ik zit er niet mee, nu niet meer.
  Ik ben geen object! )-:<

 • zielenknijper

  Misdaad met misdaad bestrijden is geen oplossing. Het is belangrijk om het goede voorbeeld te geven.

  Denk ook aan de opgesloten patiënten die niet kunnen vluchten wanneer er brand uitbreekt. Bijvoorbeeld dit onschuldige meisje van 22 jaar:

  https://www.youtube.com/watch?v=i5IWFDY_oNo

 • Arjen

  Ik vind geweld ook geen oplossing, maar het is daarentegen inderdaad zo dat hulpverlening dit niet moet stimuleren door middel van een mens-onterende behandeling.
  Ik ben daar zelf ook het slachtoffer van geweest, en ik ken de woede die daar bij komt kijken.

  Brand is daarentegen geen oplossing, zoiets brengt hooguit meer problemen dan je al had…

 • tim wallig

  als je tegen een verpleger durft te zeggen dat je bent verkracht door een pedofiel dan krijg je van hem te horen “kan gebeuren je had drugs gebruikt ” en ook verkeerde medicatie verstrekken waardoor je op een politiebericht op internet verschijnt als een ontsnapte doorgedraaide tbs-er en als je dan verhaal haalt dan zegt de verpleging “je mocht zelf kiezen” terwijl ik psychotisch werd van de eerste gekozen anti-psychoticum en dus beweren dat ik psychotisch en daarna nog zelf mocht kiezen, bedankt Castricum dd-kliniek voor de ellende.diploma duidelijk bij een pakje boter, hoezo gespecialiseerd.

 • jdjdn

  Goed voor jou, vuile bitch, je hebt het verdiend!!!
  Zo zie je maar, een verziekte sfeer op de afdeling heb je zelf veroorzaakt!

 • time

  Als je zo word behandeld verdwijnt al je ethiek, en geef je niets meer om een ander…. Dat is mij ook overkomen, en dan ga je rare dingen doen ja…

 • Janine

  Het is al bekent dat psychiaters zij op zoek naar macht en kontrole, psychopaten. Daar voelen ze op hun plek. GOD. Hun word is wet.

 • janine

  Mijn dochter is op dit moment daar. Ze had paranoia en nu psychose. Ze werd psychisch mishandelt door een narcislist man. Ik ben zelf bij Dijk en Duin unit 3/4 vloer in haar kamer geweld, schoongemaakt etc. “Verpleekundigen” haar negeren, bagateliseren, vernederen, niet respekteren als een person. De omgeving creëer persoon. Dus Dijk en Duin maakt mensen GEK! (depersonalisatie). Wat kan ik het beste doen voor mijn dochter? Kan ik haar daarvandaan weg halen? Andere psychiater? HELP
  Janine

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Haal je een moederband niet meer in? Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Het einde van de psychotherapie
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net