Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiater ontvangt 2,6 miljoen dollar belastinggeld voor ‘zinloze’ genetische studie

Datum: 5 april 2009, 19:21 ~ Bron: Medical News Today

Veel psychiaters hebben hun leven gewijd aan het vinden van een gen dat psychiatrische aandoeningen veroorzaakt. Echter, ondanks hun intensieve zoektocht in de afgelopen 25 jaar en vele miljarden aan belastinggeld dat ze hebben ontvangen voor hun studies, hebben ze tot op heden nog geen enkel resultaat geboekt.

Ondanks dit feit ontvangt een vooraanstaande psychiater verbonden aan de UC Davis UniversiteitDr. Tony J. Simon, MD, 2,6 miljoen dollar van de staat (een subsidie van de National Institutes of Health, NIH) voor een onderzoek naar het chromosome 22q11.2 deletion syndrome (22q11.2DS), een genetisch syndroom dat in verband is gebracht met verschillende psychiatrische stoornissen.

De verwijdering van het chromosome kan volgens de psychiater leiden tot cognitieve handicaps en talloze stoornissen, waaronder autisme, ADHD en schizofrenie.

Maar een recente studie (de grootste studie naar het schizofrenie gen tot nu toe) toonde onlangs nog dat er geen enkel verband bestaat tussen genen en schizofrenie. De studie die is uitgevoerd door 23 onderzoekers uit Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten, en welke is gepubliceerd in de American Journal of Psychiatry, bewees dat de hypothese voor een genetische oorsprong voor psychiatrische stoornissen zoals schizofrenie, meer berust op religie dan op wetenschappelijke bewijzen.

“De reden dat deze nieuwste studie geen bewijs voor een gen vond is omdat zulke genen niet bestaan,” zegt Jay Joseph, auteur van “The Missing Gene: Psychiatry, Heredity, and the Fruitless Search for Genes.”

“Meer dan 25 jaar heeft de psychiatrie gezocht naar een schizofrenie gen” zegt hij. ”Ze blijven falen.”

“Onderzoek heeft nog nooit een link tussen genen en schizofrenie aangetoond” zegt Mary Boyle, emeritus hoogleraar klinische psychologie aan de University of East Londen. “Er is ongelooflijk veel tijd en geld gespendeerd. Desondanks is er helemaal niets uit voortgekomen. Indien mensen door willen gaan met dit type onderzoek, ik wens ze veel succes. Maar mijn verontrusting is dat ze veel belastinggeld ontvangen voor hun onderzoek.”

Ondanks de resultaten van deze studie zal psychiatrisch onderzoek voor het vinden van een gen voor schizofrenie onverstoord door blijven gaan zegt Joseph.

“Veel psychiaters hebben hun leven gewijd aan de genetica van schizofrenie” zegt hij. “En zij gaan niet nu ineens omkeren en toegeven dat ze fout waren.”

Zie ook: The Missing Gene: Psychiatry, Heredity, And the Fruitless Search for Genes

Uitzicht op medicijnen ter preventie

De NIH-subsidie zal de psychiater in staat stellen om de ruimtelijke en temporele capaciteiten van de hersenen veel gerichter te onderzoeken dan voorheen. Het stelt hem in staat om de verschillen tussen de hersenen en cognitieve vaardigheden van mensen reeds bij zeer kleine kinderen te meten, om vast te kunnen stellen hoe, wanneer en waarom veranderingen in de geest en hersenen zich ontwikkelen.

Simon is ook bezig met het voorbereiden van de ontwikkeling van specialistische hulpmiddelen gebaseerd op videogames om de ruimtelijke en temporele capaciteiten te verbeteren, en potentieel een basis te bieden voor de ontwikkeling van een nieuw medicijn, deels gebaseerd op het werk dat verricht wordt door het M.I.N.D instituut en elders, op het fragile X syndroom, een andere focus van Simon’s laboratorium.

“Wat spannend is aan deze subsidie is dat we nu een doel hebben en gereed zijn om een duidelijk gedefinieerde theoretische hypothese betreffende het verwerken van ruimte en tijd te testen” zegt Simon. “Mijn grootste hoop is om te helpen succesvolle preventieve interventies te ontwikkelen zodat op een dag mensen met deze aandoening maar een paar handicappen ontwikkelen, zodat ze in staat zijn om een volledig en productief leven te leiden.”

Bron: Medical News Today

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Slikken Het einde van de psychotherapie Haal je een moederband niet meer in? Nieuwe wegen voor de geneeskunde
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net