Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 

Moraliteit en "de betekenis van het leven"

"Wat is de betekenis van het leven?" is een vraag die velen tot wreedheden heeft gedreven, jegens zichzelf en jegens anderen.

Wanneer moraliteit wordt gereduceerd tot een empirische eigenschap van de sociale wetenschappen, welke theorie zou dan mogelijk het idee kunnen voorkomen dat moraliteit een illusie is?

Neem deel aan de discussie op forum.politics.be (NL) en onlinephilosophyclub.com (EN)
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiater Dr. David Healy: De schuld ligt bij de ‘farmaceutische reuzen’

Datum: 1 april 2009, 18:23

David Healy is de nieuwe enfant terrible van de psychiatrie. In tegenstelling tot prof. dr. Thomas S. Szasz heeft hij geestelijke ziekte echter niet als een mythe verklaard en de psychiatrie aangevallen als zijnde een schande en een vertrouwenstruckage. In plaats daarvan geeft hij de schuld hoofdzakelijk aan de farmaceutische industrie.

Hij heeft felle kritiek op de “Farmareuzen”, de collectieve naam van grote farmaceutische bedrijven – in het reconstructureren van hoe wij in onze cultuur op psychische problemen reageren, en voor de biobabbel dat tegenwoordig de psychobabbel heeft vervangen als een verbale camouflage voor onze naïviteit over de etiologie van geestesziekten. Hij heeft in verloop van tijd verschillende psychiaters ontmaskerd die in grote wetenschappelijke journals ghostwriting pleegden voor de farmaceutische industrie (welke in werkelijkheid geschreven waren door wetenschappers in dienst van farmaceutische bedrijven). Het routinematig verdrukken en negeren van ernstige bijwerkingen en de misinterpretatie van informatie over de effecten van psychoactieve medicatie met als doel de winsten van de farmaceutische bedrijven te spekken (die daarmee obscene sommen geld verdienen over de rug van mensen in psychische nood); de verhoogde kans op zelfmoord en andere gebeurtenissen, die op perverse wijze gepaard gaan met het gebruik van antidepressiva, en de frauduleuze “wetenschap” op basis waarvan het begrip over psychische ziekten berust. Geen wonder dat Healy voor velen een professionele paria is geworden, en dat zijn gedegen rapporten worden nagejaagd en aangevallen door de machtige farmaceutische bedrijven wiens winsten hij bedreigt.

Lees verder op TimesOnline.co.uk (engels)

Vara Zembla: De Piekerpil

In de volgende reportage van Vara Zembla komt psychiater Healy aan het woord over het bedrog dat leidt tot de depressie epidemie.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.
 

Mogelijk interessante boeken

The Creation of Psychopharmacology The Antidepressant Era Let Them Eat Prozac Slikken
 

Toezicht op psychiaters faalt

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family