Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Psychiater: 2-5% volwassen Nederlanders heeft baat bij ADHD medicijnen

Datum: 31 januari 2009, 09:33 ~ Bron: AD.nl

Is ze een gazant van de duivel? Of bedoelt ze het goed? Psychiater Sandra Kooij doet een duit in het zakje ter bevordering van de ADHD epidemie. Volgens haar zou 2 tot 5% van alle Nederlandse volwassenen ADHD medicijnen moeten slikken en zouden de meesten van hen dat zelf niet weten.

We hebben inmiddels de depressie epidemie welke op eenzelfde manier wordt aangewakkerd met inmiddels meer dan 1 miljoen medicijn gebruikende patiënten in Nederland, en het worden er iedere dag meer door valselijke propaganda zoals die van psychiater Sandra Kooij.

~~ Quote uit Algemeen Dagblad ~~

ROTTERDAM – Huisartsen, psychologen en psychiaters zijn onvoldoende opgeleid om adhd bij volwassenen vast te stellen.

,,Veel volwassen adhd’ers hebben dagelijks zoveel last van hun stoornis dat zij vastlopen in werk, relaties of studie,’’ zegt psychiater Sandra Kooij, die in 2006 promoveerde op adhd bij volwassenen. ,,Huisartsen, psychologen en psychiaters zouden allemaal psychiatrische nascholing moeten krijgen om te voorkomen dat zoveel volwassenen zonder de juiste diagnose rondlopen.’’

Zo’n 2 à 5 procent van de volwassen Nederlanders heeft adhd, wat neerkomt op 250.000 tot 620.000 mensen. ,,De meesten weten dit zelf niet, terwijl die mensen er wel veel last van hebben,’’ zegt Kooij, die een eigen polikliniek voor volwassen adhd’ers heeft. Adhd is een vooral erfelijk bepaalde aandoening die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een tekort aan een bepaalde stof (dopamine) in de hersenen. Adhd’ers kunnen zich slecht concentreren, zijn impulsief en hyperactief, hebben last van stemmingswisselingen, zijn slecht in het inschatten van tijd en hebben vaak slaapproblemen. Adhd is de meest voorkomende psychiatrische stoornis bij kinderen, maar mensen groeien er niet overheen, weet Kooij.

,,Wij hopen dat volwassenen die zich in de symptomen herkennen, zich laten testen. Met begeleiding en medicijnen kunnen zij hun leven weer op de rails krijgen.’’

Het medicijngebruik onder volwassen adhd’ers is de afgelopen jaren toegenomen, blijkt uit cijfers van de stichting Farmaceutische Kengetallen. Vorig jaar was 30 procent van de 94.000 adhd-medicijngebruikers volwassen, de rest was kind. In 2005 waren er 51.000 adhd-medicijngebruikers, waarvan 25 procent volwassen.

Bron: AD.nl

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Medicijnen 2006-2007 Medicijnen 2008-2009 Top 100 van meest gebruikte medicijnen Het einde van de psychotherapie
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!