Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

22 januari 2010: Protestmars tegen psychiatrische screening op basis-scholen!

Datum: 20 januari 2010, 14:33 ~ Bron: PSY

Wat voor effect heeft het als psychiaters kleine kinderen op basis-scholen gaan screenen op wetenschappelijk omstreden psychiatrische diagnoses?

Diagnoses als ‘ADHD’, wat volgens psychiaters een aangeboren en ongeneeslijk hersenstoornis is en die behandeld dient te worden met zware psychiatrische hersenmedicijnen.

Despijt de honderden wetenschappers, artsen en professoren die stellen dat psychiaters fraude plegen (zie bijvoorbeeld hoogleraar Paul Verhaeghe), is het psychiaters gelukt om in Amsterdam-West een screening programma van de grond te krijgen om kleine kinderen in een vroeg stadium het psychiatrische traject in te krijgen, met alle schadelijke gevolgen van dien voor zowel de kinderen als de samenleving.

Psychiatrie doet meer kwaad dan goed. De problemen escaleren door psychiatrie. Dat stellen ook sommige psychiaters:

Prof. dr. Jim van Os zegt bijvoorbeeld: “schizofrenie is wetenschappelijk ondeugdelijk en de behandeling doet meer kwaad dan goed“. (bron: PSY)

In de VS, maar inmiddels ook hier, roeren de patiëntengroepen zich steeds luider, vertelt Van Os. “Want wat moet je met die diagnose? Stel dat je zoon dat van de dokter te horen krijgt. Een goede ouder zal zich verzetten, die kent het kind en zijn mogelijkheden, die weet dat er ook nog een andere identiteit is dan die van de zieke. Zo’n diagnose doet meer kwaad dan goed, het betekent een verwijzing naar de dagbehandeling en je beneemt er alle uitzicht op herstel mee. Terwijl dat wel mogelijk is, ook bij schizofrenie.

Cognitieve therapie, praten, dat helpt, vooral bij mensen die stemmen horen en daaraan denken te moeten gehoorzamen. Ze kunnen leren om de stemmen te negeren. Het probleem is dat de zorg daar niet op ingericht is. Wel op pillen, op medicatie, die is routinematig te verkrijgen.”

En een andere psychiater zegt bijvoorbeeld dat depressie behandeling meer kwaad dan goed doet:

Wat betreft depressies en angst denk ik dat we [de psychiatrie] de bevolking geen goed doen, en de cijfers zijn er ook naar. Kijk, we hebben de afgelopen 10-20 jaar een massale toename aan geld in de psychiatrie, en tegelijkertijd een toename aan psychiatrische patiënten!” zegt psychiater dr. Jules Tielens in Kijken in de Ziel, afl. 6, De Psychiater

En die kwakzalvers laat je kinderen screenen? In wiens belang in hemelsnaam? Kijk toch eens in Godsnaam, de verkoopcijfers van ADHD medicatie in Nederland:

Bron: Stichting Farmaceutische Kengetallen

Verkoopcijfers ADHD medicatie (aantal pakjes), bron: SFK

Psychiaters plegen fraude! Het is van de zotten dat je kwakzalvers kinderen laat screenen en aan behandelingen laat onderwerpen die volgens honderden neutrale wetenschappers meer kwaad dan goed doen!

Zie ook: Psychiaters misleiden ouders doelbewust over veiligheid ADHD medicijnen (Medisch Dossier)

Ook in de Tweede Kamer is het bekend dat psychiatrische behandeling – of zelfs alleen al de diagnosticering – meer kwaad dan goed doet.

Koser Kaya (D66):

‘Het lijkt erop dat de diagnose van een lichte psychiatrische aandoening erger is dan de kwaal. Een diagnose zou de eerste stap naar hulp moeten zijn, maar het lijkt de eerste stap naar een leven met weinig kansen en veel werkloosheid.’

Tweede Kamer: Psychiaters gaan te ver, ADHD fiasco veroorzaakt ramp!

Protestmars tegen psychiatrische screening kinderen

Protestmars tegen psychiatrische screening kinderen

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Afscheid van autisme en ADHD Afwijkend En Toch Zo Gewoon Psychiaters te koop? Wat je niet verteld is...
 

Netwerk: Weg met TBS?

Het merendeel van de gezaghebbende tbs-advocaten uit Nederland raden hun cliënten af om mee te werken aan een tbs-onderzoek. De advocaten hekelen de onrechtvaardige aard van TBS, de willekeur door psychiaters en de discriminatie op basis van wetenschappelijk ondeugdelijke diagnoses.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net