Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Protest actie in Ede (Gelderland) tegen screening voor ADHD op peuterscholen

Datum: 23 september 2009, 12:10 ~ Bronnen: NCRM, Ede Stad

Aerdenhout, 23-09-2009

Ede zet aan tot verslaving peuters

Aggressief gedrag door peuters op de peuterschoolHet NCRM (Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens, dat misstanden binnen de psychiatrie aan de kaak stelt en is opgericht vanuit de Scientology kerk) gaat vrijdag aanstaande een informatieve demonstratie houden op het Raadhuisplein en de Molenstraat 63 bij Speelzaal ’t Kruimeltje.

Aanleiding voor deze demonstratie is dat organisatie Welstede een project gaat starten waarin peuters gescreend gaan worden op psychiatrische diagnoses zoals ADHD en zullen zij eventueel worden doorverwezen naar de reguliere instanties.

Het NCRM baart dit grote zorgen omdat al lang bekend is dat medicijnen die mensen en kinderen krijgen voor ADHD (die voor een groot deel onder de Opiumwet vallen) enorme schadelijke bijwerkingen hebben, zoals groeistoornissen; aanzet tot agressie; geweld; zelfmoord; psychiatrische stoornissen; hartstilstand; herseninfarct; stagnatie van groei; kanker etc. (zoals verwoord in het wetenschappelijke rapport van de Europese Commissie).

Dit onlangs verschenen rapport van de Europese Commissie beveelt aan dat Methylfenidaat ( een opiaat dat voorkomt in ADHD-medicatie) niet mag worden voorgeschreven aan kinderen onder de zes jaar en aan volwassenen en ouderen. (zie rapport op: http://ec.europa.eu/enterprise/pharmaceuticals/register/ho11401.htm).

Indien peuters nu al op hun leeftijd in aanraking komen met deze instellingen ( zoals gesuggereerd wordt in het Ede project) en wellicht met deze verdovende middelen, dan zullen zij “gekenmerkt” zijn voor de rest van hun leven. Er is immers al een dossier aangelegd en er is misschien al medicatie voorgeschreven, wat ingaat tegen de richtlijnen van de Commissie.

Het NCRM vraagt zich af of instellingen die “probleempeuters” behandelen voldoende op de hoogte zijn van de nadelige effecten van ADHD medicatie en of zij voldoende op de hoogte zijn van degelijke goede alternatieven. Het NCRM zal dan ook in haar demonstratie informatie uitdelen waarin verwezen wordt naar behandelmethoden die niet schadelijk zijn en goede resultaten opleveren.

“Indien men weet wat de gevolgen zijn van ADHD medicatie dan dien je dit nooit voor te schrijven. Het is een misdaad om kinderen/peuters te “voeden” met deze verdovende middelen, ongeacht de situatie waarin het kind zich bevindt. Het NCRM is het beu om te horen dat in uiterste gevallen medicatie goed zal zijn. Het is nooit goed om een kind te drogeren. Het is een zwakte bod en geeft aan dat men niet kundig wil zijn om op humane wijze problemen aan te pakken”, aldus Steentjes woordvoerder van het NCRM.

De demonstratie start op het Raadhuisplein om 11.00 uur en ook om 11.30 uur zal in de Molenstraat bij peuterspeelzaal ’t Kruimeltje informatie worden uitgedeeld. Dit alles op vrijdag 25-09-2009.

Vriendelijke groet.

M.Steentjes, woordvoerder NCRM.
Telnr.06-21964248

Bron: NCRM

Zie ook: Ede adapteert als eerste een psychiatrisch screening programma voor peuters in het onderwijs

Update

Protest tegen adhd screening in Ede

Protest tegen adhd screening in Ede

EDE – Het NCRM, Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens, dat misstanden binnen de psychiatrie aan de kaak stelt en is opgericht vanuit de Scientology kerk, hield vrijdagochtend een informatieve demonstratie bij de Oude Kerk in Ede-Centrum en op de Molenstraat 63 bij peuterspeelzaal ’t Kruimeltje. Aanleiding voor deze demonstratie was dat welzijnsorganisatie Welstede in Ede een peuter screening project gaat starten.

Bron: Ede Stad

Zie ook: Scientology teistert crèche

Omroep Gelderland: “Geen psychiatrische pillen voor kinderen

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
  • Pingback: Ede adapteert als eerste een psychiatrisch screening programma voor peuters in het onderwijs()

  • D33M4N

    Al 35 jaar lang ADHD, depressie en angst. Zonder antidepressiva en methylfenidaat geen leven. Diegene die beweert dat ADHD niet bewezen is en twijfelt aan de werking van medicatie valt in mijn optiek onder de categorie ongeschoolde leken. FYI ik ben nog geschoold en al ruim 12 jaar werkzaam als jeugdhulpverlener in de jeugdzorg en heb menig ADHDer begeleid en geadviseerd methylfenidaat te gebruiken icm therapie waardoor de klachten afnamen.
    Ik ben gediagnosticeerd op 30 jarige leeftijd en heb een leven vol ellende achter mij wat voorkomen had kunnen worden ware het niet dat de lokale basisschool in kennis zwaar achter bleef. Was ik als kind maar gescreend! Vroege diagnose voorkomt scheefgroei in de ontwikkeling, gezinsproplemen, school problemen, identiteit problemen, potentieel delinquent gedrag en latere psychische klachten.
    Ik vraag mij af wie van de dappere betogers zelf ADHDer is of enige relevante ervaring mee heeft. Het is zo gemakkelijk om vanuit onwetendheid zomaar wat te roepen. Scientology kerk?

Mogelijk interessante boeken

The ADHD Fraud Hoezo ADHD? Het einde van de psychotherapie Afscheid van autisme en ADHD
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!

Teken de petitie tegen ADHD screening
Teken de petitie!


"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!