Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Professoren luiden noodklok: jacht naar ADHD op scholen veroorzaakt ramp!

Datum: 22 augustus 2008, 12:56

De aanstaande plannen van de Australische overheid om leraren te trainen op het identificeren van ADHD bij kinderen zal een enorme ramp veroorzaken doordat het de explosieve stijging in aantal ADHD diagnoses bij kinderen zal doen toenemen.

Vooraanstaande educatie academici stelden gisteren dat het aantal kinderen dat het label ADHD krijgt exponentieel zal toenemen indien de voorgestelde richtlijnen worden geaccepteerd.

Scholen die op zoek zijn naar een snelle oplossing voor lastige kinderen worden ervan beschuldigd meer verantwoordelijk te zijn voor het grote aantal kinderen dat geest veranderende medicijnen voor ADHD gebruiken dan psychiaters die te veel kinderen stimulerende middelen zoals Ritalin voorschrijven.

Foute diagnoses bevestigd

Men claimt dat de chronische tekorten in financiering voor scholen leraren hebben geforceerd om kinderen met ADHD te labelen voor hun lastige gedrag terwijl het werkelijke probleem het schoolsysteem zelf is.

Dr. Linda Graham, een senior onderzoeker aan de Faculteit van Educatie en Sociaal Werk aan Sydney Universiteit zegt dat het voorstel om leraren te trainen op het herkennen van ADHD symptomen in kinderen zal leiden tot een excesieve groei in aantal ADHD kinderen wat er toe zal leiden dat er minder geld beschikbaar is voor kinderen met meer serieuze problemen.

Dr. Graham is de leidende ondertekenaar onder brieven die naar de Federale Regering van Australië zijn verzonden bij 16 onderzoekers van universiteiten in heel Australië, inclusief educatie expert Prof. Dr. Tony Vinson.

De voorgestelde richtlijnen voorbereid door The Royal Australian College of Physicians adviseren op controversiële wijze dat leraren getraind moeten worden voor het vinden van bewijs van ADHD in schoolkinderen.

Dr. Graham zegt dat de aanpak leraren zal aansporen om “te handelen als proxy-diagnose stellers door het zoeken naar symptomen die op ADHD kunnen wijzen, mogelijkerwijs resulterend in het over het hoofd zien van problemen thuis of met leren”.

Kinderen met leerproblemenen of matige sociale vaardigheden kunnen hierdoor met een psychiatrische stoornis gediagnosticeerd worden die hun de rest van hun leven zal blijven achtervolgen, zegt ze. Experts bekritiseren eveneens een RACP aanbeveling om ADHD diagnostiek te verbinden aan extra financiering.

Dr. Graham zei: “Indien Australië de aanbevelingen van het RACP zou opvolgen om ADHD in de categorie handicap in te delen voor extra financiering zullen de speciale educatie budgetten voor al het Australisch onderwijs explosief stijgen”.

“Scholen en educatie systemen zullen niet in staat zijn om in de vraag te kunnen voorzien waardoor ieder ‘extra geholpen kind’ minder hulp zal krijgen.”

“Uiteindelijk zullen kinderen met ernstige beperkingen (autisme, geestelijke handicap, hersenverlamming) niet de hulp krijgen die ze nodig hebben en zal de segregatie van kinderen die veel hulp nodig hebben blijven stijgen.”

Bron: The Daily Telegraph

 

Mogelijk interessante boeken

Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen! Hoezo ADHD? Het einde van de psychotherapie Metanoia
 

Dr. Laura Batstra

Dr. Laura Batstra (blog) heeft ontslag genomen bij een GGZ-instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen. Dr. Laura Batstra is auteur van het boek “Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!” en stelt dat ADHD geen hersenziekte is en dat het daarom onverantwoord is om de hersenen van kinderen te behandelen.


Stop ADHD screening
Petitie tegen medicalisering jeugd

Terwijl de Tweede Kamer er alles aan doet om de ADHD epidemie in Nederland aan banden te krijgen start de psychiatrie onderwijl initiatieven om kinderen in een vroeger stadium te diagnosticeren met ADHD. In Ede is bijvoorbeeld een psychiatrisch screening programma gestart op peuterspeelzalen.

is een petitie gestart gericht aan politici. Teken de petitie en nodig anderen uit om te tekenen!"Hoogleraren roepen in kranten dat ADHD wetenschappelijke fraude is"
Knack.be (700.000 lezers)

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!