Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Prof. Dr. Loren Mosher en Robert Whitaker over schizofrenie en de farmacie

Datum: 13 oktober 2008, 13:55

Volgens de theorie in de psychiatrie wordt schizofrenie veroorzaakt door een biochemisch onbalans in de hersenen dat kan worden verholpen door antipsychotische medicijnen (neuroleptica).

Het is niet de waarheid en er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor dergelijke onbalanzen in de hersenen.

In deze video bespreken prof. dr. Loren Mosher, voormalig directeur schizofrenie onderzoek bij de National Institute of Mental Health (NIMH) en auteur van het Soteria project, en Robert Whitaker, medisch journalist en auteur van de bestseller Mad in America, de wetenschap van schizofrenie, de farmacie en de rol van de farmaceutische industrie.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Mogelijk interessante boeken

Soteria Met gezond verstand Haal je een moederband niet meer in? Morgen ben ik een leeuw
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!