Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Producent Risperdal aast op goedkeuring voor behandeling van depressies

Datum: 22 augustus 2008, 18:37

Het antipsychotische medicijn Risperdal kan volgens een onderzoek van de producent, Janssen Pharmaceutica, ook depressies verlichten bij patiënten die niet reageren op Prozac, Zoloft of andere antidepressiva. Het onderzoek is uitgevoerd door dezelfde medicijnen producent die onlangs door verschillende Amerikaanse staten is aangeklaagd vanwegen valse promotie en verzwijgen van de risico’s van Risperdal en die op dit moment in een financiële crisis verkeert door het aflopen van de patenten op het antipsychoticum.

Risperdal, risperidone consta medicijn

Risperdal (risperidone)

De studie, gepubliceerd in Annals of Internal Medicine, bevatte 274 depressieve volwassenen (gemiddelde leeftijd midden 40) die ten minste 17 jaar depressief waren geweest.

In het begin van de studie gebruikten de patiënten verschillende antidepressiva voor 4 weken zonder dat de depressie minder werd.

De onderzoekers verdeelden de patiënten vervolgens in twee groepen. De ene groep kreeg twee weken lang het antipsychoticum Risperdal en de andere groep kreeg een suikerpil (placebo). Alle patiënten bleven daarnaast hun voorgeschreven antidepressiva slikken.

Zes weken later was de depressie bij 24.5% van de Risperdal gebruikers verminderd in vergelijking met 11% van de placebo gebruikers.

De uiterlijke symptomen van de depressie nam ook meer af bij patiënten die Risperdal gebruikten dan bij de controle groep die een placebo gebruikten.

De meest voorkomende acute bijwerkingen waren energieloos / vermoeid gevoel (5% van de Risperdal gebruikers vs. 2% van de placebo gebruikers) en hoofdpijn (9% van de Risperdal gebruikers vs. 14% van de placebo gebruikers); en droge mond (5% van Risperdal gebruikers vs. 1% van de placebo gebruikers.

De lange termijn bijwerkingen van antipsychotica kunnen echter varieëren van blijvend hersenletsel waaronder tardieve dyskinesie tot fatale aandoeningen zoals het maligne neuroleptica syndroom. Daarbij zorgt antipsychotica gebruik over het algemeen ook voor een vroege dood.

Risperdal is nog niet goedgekeurd voor het behandelen van een depressie. Het is op dit moment goedgekeurd voor het behandelen van 3 condities:

  • Schizofrenie bij volwassenen en bij kinderen van 13 tot 17 jaar oud
  • lange termijn behandeling van manisch, stemmings wisselings of bipolair stoornis voor mensen die ten minste 10 jaar oud zijn
  • Prikkelbaarheid in autistische kinderen en tieners van 5 tot 16 jaar oud

Met betrekking tot Risperdal, “het voordeel van langdurige behandeling voor patiënten die verlichting ervaren door het medicijn is onzeker maar is mogelijk beperkt tot degene die zich niet beter voelen door antidepressieve medicatie” schrijven de onderzoekers.

De studie is gefinancierd, ontworpen en gecontroleerd door Janssen Pharmaceutica, de productent van Risperdal. De onderzoekers onder wie Ramy Mahmoud, M.D., MPH, werken voor Ortho-McNeil Janssen Scientific Affairs. Ortho-McNeil en Janssen Pharmaceutica zijn beide dochter van Johnson & Johnson.

Bron: CBS News

 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Met gezond verstand Medicijnen 2006-2007 Haal je een moederband niet meer in?
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net