Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

President APA bekent: Psychiatrie is een religie en psychiaters zijn predikanten

Datum: 24 augustus 2009, 08:00 ~ Bron: MedPage Today

nada stotlandIn de volgende video bekent de president van de APA tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van vooraanstaande psychiaters in Amerika openlijk dat psychiatrie een religie is, en dat het de taak van psychiaters is om de religie – dat gedrags- en emotionele problemen veroorzaakt worden hersenziektes en dat de psychiatrische behandeling effectief is – te prediken aan de bevolking.

Het feit is dat wat psychiaters prediken in het geheel niet spoort met de werkelijkheid. Er is in de wetenschap geen enkel bewijs voor enige fysiologische afwijking in de hersenen voor geen van elke psychiatrische diagnose. En natuurlijk is het toch ook wel zéér dubieus dat een psychiater die zogenaamde ‘hersenziekte’ op basis van een vragenlijst zou kunnen vaststellen.

Het feit is echter dat er zonder ziekte om te behandelen geen medicijnen nodig zijn, en in zekere zin zou de psychiatrie zonder het bestaan van die hersenziektes geen bestaansrecht hebben.

Om die reden doen psychiaters er alles aan om mensen in de ziektes te laten geloven, en daar zijn ze wel héél erg succesvol in geworden. Inmiddels slikken bijvoorbeeld meer dan 1 miljoen Nederlanders antidepressiva ter verhelping van een vermeend biochemisch onbalans in de hersenen (een hersenziekte). Dit terwijl er geen enkel bewijs bestaat voor dat onbalans. Bij de ‘patiënt’ niet, maar ook in de wetenschap niet.

Hoe krijgen psychiaters dat dan voor elkaar? Je hoort het van de president van de American Psychiatric Association (APA), Nada Stotland M.D.

Bezig met laden video…

Klik op het vierkantje voor volledig scherm weergave.

In deze video doen ze de protest acties overigens af als een actie van één en dezelfde ‘sekte’ (Scientology/CCHR), maar in werkelijkheid stonden daar dus wel duizenden onafhankelijke patiënten, patiëntengroepen en onafhankelijke mensenrechten activisten tussen. Ze negeren die kritiek en proberen het ongeloofwaardig te maken door het af te schuiven op 1 kwade sekte. Dat is erg kwalijk.

Molly Hogan toont foto's van haar moeder en oma, die extreme psychiatrische misdaden tegen de menselijkheid heeft moeten doorstaan.

Molly Hogan toont foto's van haar moeder en oma, die extreme psychiatrische misdaden tegen de menselijkheid heeft moeten doorstaan.

Als voorbeeld was MindFreedom International ook aan het protesteren op die bijeenkomst, en die organisatie heeft niets met scientology of de CCHR van doen.

Psychiaters zouden er goed aan doen om de kritiek eens serieus te nemen, maar dat kunnen ze niet want er is dan een grote kans dat de psychiatrie ophoudt te bestaan. Want als we echt objectief naar de feiten zouden kijken, dan heeft de psychiatrie geen bestaansrecht.

Psychiatrie is gebaseerd op de religie dat er niet zoiets is als een geest/ziel, en dat alles dat wij zijn, ons gedrag, ons denken en onze emoties, een gevolg zijn van vaststaande hersenstructuren en biochemische processen in de hersenen.

Wat psychiaters proberen te bewerkstelligen (zo lijkt het) is dat de geest te vergelijken is met een orgaan, zodat het op medische wijze (met pillen) te behandelen is.

Het is een religie, want er is geen enkel bewijs dat wat psychiaters geloven daadwerkelijk juist is. En met enige logische beredenering kun je begrijpen dat het onmogelijk juist kan zijn.

Want hoe kan het fysieke aan de basis staan van het fysieke? Dat is niet mogelijk. Het leven is een vorm van intelligentie dat streeft naar meer dan wat er reeds is. Het streeft naar voortbestaan.

Om die reden kan de bron van het leven, en onze psyche (ziel) als direct exponent daarvan, onmogelijk een product zijn van een chemisch proces.

De structuur van de hersenen kan totaal veranderen. Er zijn mensen die een IQ van 126 hebben met maar 5 tot 25% hersenen. Het is de psyche/ziel (kracht van het leven) die de hersenen gebruikt als instrument.

Maar psychiaters willen liever dat mensen geloven dat ze niet meer zijn dan een chemisch proces. En dat wanneer ze zich neerslachtig voelen, dat ze dan geloven dat dat komt door een verstoring van de hersenen die medische (lees: medicijn) behandeling behoeft.

Maar zouden psychiaters deze religie dan alleen voor het geld prediken? Kan een mens (bewust) zo kwaadaardig zijn? Of zouden psychiaters misschien echt geloven in wat ze prediken?

Het feit is dat de psychiatrische behandeling in vrijwel elk individueel geval meer kwaad dan goed doet. Antipsychotica maakt patiënten bijvoorbeeld chronisch ziek, en patiënten met zeer ernstige psychische problemen die het etiket schizofrenie krijgen die hebben véél meer kans op herstel zonder enige behandeling, dan wanneer ze door psychiaters behandeld worden. Zie dit onderzoek bijvoorbeeld, door hoogleraar Mosher. En dit onderzoek gepubliceerd in PubMed.

Dus wat psychiaters mensen laten geloven is niet de waarheid, en het richt veel schade aan. Het is dus onbegrijpelijk dat organisaties tegen kwakzalverij zoals de Vereniging tegen de Kwakzalverij mij en andere mensen die hier aandacht voor vragen opzijschuiven en afdoen als een stel gekken. Ze negeren het totaal en lijken net zo te geloven in de wetenschappelijke basis van de psychiatrie als een ander gelooft in de magische krachten van de handen van Jomanda.

Het is hypocriet, want de handen van Jomanda maken mensen in ieder geval niet zieker dan ze al zijn, terwijl psychiatrische behandeling dat dus wel doet.

Bron: MedPage Today

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Wie is van hout ... Psychiaters te koop? Metanoia The ADHD Fraud
 

Bijwerkingen antidepressiva verzwegen

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Er is sprake van een depressie epidemie. De middelen blijken verslavend en hebben nare bijwerkingen.
Een fopspeen (actieve placebo) werkt 100% zo effectief. En er is helemaal geen bewijs voor een ziekte in de hersenen.
Daarbij veroorzaken antidepressiva juist meer zelfdodingen en extreem gewelddadig gedrag.
Argos op Radio 1 over antidepressiva

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bron: VPRO/Vara

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net