Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: De psychiatrie houdt zich al 7 jaar stil

Pleeggezin psychiaters hebben banden met de farmaceutische industrie

Datum: 20 augustus 2008, 18:42 ~ Bron: Dallas Morning News

In het nieuwe tijdperk waarin je via het internet gemakkelijk het grote publiek kunt bereiken blijven schandalen minder snel ongezien.

Uit een onderzoek uitgevoerd door de staat Texas in Amerika blijkt dat één op de drie pleeggezin kinderen zijn gediagnosticeerd met een psychiatrische stoornis en medicijnen moeten gebruiken, waaronder zelfs medicijnen die geen goedkeuring hebben voor gebruik bij kinderen.

Veel van de artsen die de medicijnen aan de kinderen voorschrijven hebben financiële banden met farmaceutische bedrijven, ontdekte de Dallas Morning News in een onderzoek. Tientalle artsen die kinderen behandelen die onder toezicht van de staat zijn gesteld ontvangen tienduizenden dollars extra loon doormiddel van consulting en het spreken voor de farmaceutische industrie en ze gebruiken geld van farmaceutische bedrijven om hun onderzoeksprojecten te financieren.

In de onderstaande video’s spreken enkele kinderen zich uit over hun ervaring met de artsen.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding

Klik hier voor meer interviews met geaffecteerde pleeggezin kinderen.

Bron: Dallas Morning News

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Psychiaters te koop? Slikken Nieuwe wegen voor de geneeskunde De depressie-epidemie
 

Hoogleraar: "ADHD is boerenbedrog"

Hoogleraar psychotherapie prof. dr. Paul Verhaeghe, auteur van het boek "Het einde van de psychotherapie", stelt dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zon soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode. De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!