Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Pharmaceutisch Weekblad: Antidepressiva geeft 68% kans op miskraam

Datum: 24 juni 2010, 23:25 ~ Bronnen: The Telegraph, The Guardian, Pharmaceutisch Weekblad

pwZwangere vrouwen die antidepressiva gebruiken hebben 68% meer kans op een miskraam dan vrouwen die geen antidepressiva gebruiken. Dat blijkt uit een onderzoek door Canadese wetenschappers [CMAJ E-publicatie 31 mei 2010].

De onderzoekers onderzochten ruim 5000 vrouwen die een spontane miskraam hadden gekregen. Van hen bleek 5,5% minimaal één voorschrift voor antidepressiva gebruikt te hebben in vergelijking met 2,7% van de controlevrouwen. De meesten gebruikten een SSRI als antidepressivum.

Ook Nederlandse studies tonen aan dat antidepressiva miskramen veroorzaakt. Bijvoorbeeld door genetische veranderingen aan te brengen in de ongeboren foetus (zie Tessa Ververs van Universiteit Utrecht) waardoor kinderen worden geboren met aangeboren afwijkingen, zoals een verzwakt hart. De afwijkingen blijven vaak onopgemerkt en kunnen soms pas op latere leeftijd tot problemen leiden.

Ook een onderzoek door Marian Bakker (Rijksuniversiteit Groningen) toonde aan dat antidepressiva de foetus beschadigt waardoor miskramen ontstaan of het kindje wordt geboren met aangeboren afwijkingen.

In de Verenigde Staten is inmiddels een rechtszaak geweest tegen het Britse farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) omwille van het veroorzaken van genetische schade in het kind waarbij de rechter een schadevergoeding heeft toegewezen van 2,5 miljoen dollar, waarmee de bijwerking ook juridisch bevestigd is.

Hoogleraar Ivan Wolffers schreef recent de column: Verband tussen gebruik antidepressiva en miskraam

Niet alleen bij vrouwen blijkt antidepressiva te ‘rommelen’ met de reproductie (vruchtbaarheid) en fysiologische gezondheid van het nageslacht. Bij mannen blijkt antidepressiva bij 50% van de gebruikers onvruchtbaarheid te veroorzaken door het DNA van het sperma aan te tasten.

De patiënten hadden een normaal aantal spermacellen en gezonde sperma voordat ze antidepressiva gebruikten. Wanneer ze antidepressiva gingen gebruiken trad een ernstige verslechtering op van zowel het aantal spermacellen als de kwaliteit van het sperma door aantasting van het DNA. Sommige patiënten gebruikten af en aan antidepressiva en hadden eenzelfde resultaat. Het toont een sterke link tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid.

Bron: The Telegraph (Britse krant)

In een onderzoek door Dr. Peter Schlegel naar het effect van het antidepressivum Paroxetine op de vruchtbaarheid van mannen werd verandering in het DNA van het sperma waargenomen.

Indien je naar het normale aantal spermacellen en de vruchtbaarheid keek, dan zag je geen verandering. Maar indien je naar het DNA van het sperma keek, dan zag je drastische veranderingen bij meer dan 50% van alle mannen, normale mannen, die het medicijn gebruikten.” zegt hij.

Bron: The Guardian (Britse krant)

Het is opvallend dat antidepressiva, ongeacht het merk, zowel bij vrouwen als mannen invloed hebben op de vruchtbaarheid en de fysiologische gezondheid van kinderen. En als je daarbij in acht neemt dat inmiddels meer dan 1 miljoen mensen in Nederland inmiddels dagelijks antidepressiva slikken en het middel zelfs niet meer uit het drinkwater te filteren is, is dit een reëel probleem.

In Australië zien ze een verband tussen de toename van antidepressiva gebruik en de stijging van aantal onvruchtbare stellen:

Vruchtbaarheids experts zeggen dat 1 op de 6 paren in Australië vertraging ervaren bij het zwanger worden.

Peter Illingworth is de medisch directeur van IVF Australië en zegt dat er een veelvoud aan oorzaken zijn.

“Sommige oorzaken zijn duidelijke abnormaliteiten in de sperma van de man, sommige problemen zijn te vinden bij de vrouw zoals beschadiging van de eileiders of ovulatie problemen.” zegt hij.

Maar bij een toenemend aantal paren hebben we op dit moment geen idee wat het probleem is.

Dr. Illingworth zegt dat het nieuwe onderzoek reden tot zorgen baart.

“Er is nooit eerder een link aangetoond tussen antidepressiva en onvruchtbaarheid….”

Psychiaters begaan een zieke misdaad van ongekende proporties die zo ernstig is, dat niemand het onder ogen wil komen.

Het is niet goed om omstreden artsen te laten rommelen in ons nageslacht.

Nog een voorbeeld. De top 3 best verkochte antipsychotica (Seroquel, Risperdal en Zyprexa) komt overeen met de top 3 dodelijkste antipsychotica welke tevens de modernste antipsychotica zijn. Dat bleek in een studie van vorig jaar die gepubliceerd is in The Lancet. Dat kan geen toeval zijn, ze moorden de patiënten bewust uit door de problemen chronisch te onderdrukken met giftige middelen die het leven verkorten. Ze verdienen miljarden en hebben hun ‘zin’. Want er zijn alternatieven zonder schadelijke middelen die 90+% kan doen herstellen, en zelfs zonder behandeling is er meer kans op herstel.

The Independent (Britse krant): Genegeerd: Psychiatrisch patiënten sterven door antipsychotische medicijnen

Bron: Pharmaceutisch Weekblad

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 

Mogelijk interessante boeken

Top 100 van meest gebruikte medicijnen Psychiaters te koop? Uw brein als medicijn Wie is van hout ...
 

Tros Radar undercover bij farmaceutische bedrijven

Bezig met laden video...
Tros Radar: Deel 1 / Deel 2
Jaarlijks overlijden in Nederland meer mensen door medicijnen dan in het verkeer. Toch wil de farmaceutische industrie documenten over bijwerkingen niet openbaar maken.

Steeds vaker wordt het duidelijk dat dodelijke bijwerkingen worden verzwegen, en dat de bedrijven weinig tot niets om het welzijn van mensen geven.

De bedrijven worden beloond voor het zo lang mogelijk 'beter maken' van mensen, en niet voor het beter gemaakt hebben van mensen. En dat is te merken, vooral in de psychiatrie, waar medicijnen ongegeneerd mensen chronisch ziek maken en houden.

Zie ook: Farmaceutische bedrijven houden bewust fatale bijwerkingen geheim

Nu in de winkel:

De Pillen Maffia

Maandblad KIJK: De Pillenmaffia

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net