Zielenknijper.nl

Een kritische kijk op de praktijk van de psychiatrie!
Schade door psychiatrische medicijnen?
Gratis juridische hulp: 0800-4445005
 
 
Update MH17 Veterans Today: "MH17 aanslag was een valse vlag operatie" Reeds in 2014, kort na de aanslag, bekritiseerden veteranen de gang van zaken rond het onderzoek. In een officiële publicatie in 2021 wordt de aanslag een valse vlag operatie genoemd. Belangrijk: Wat is er gebeurd met luchtverkeersleider Carlos die zo moedig was om voor de waarheid op te komen? Hoe is het de piloten van Air India 113 en Indiase journalisten vergaan nadat ze aantoonden dat het Indiase ministerie loog over MH17?
Stand.nl NCRV

“Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden“

Update: Psychiatrie: na 10 jaar nog steeds stil

Peiling: “Psychiatrie is een maversatie en moet beëindigd worden“, 56% stemt ‘eens’!

Datum: 4 december 2013, 07:08 ~ Bron: Stand.nl (NCRV)

In een peiling op Stand.nl (elke werkdag om 13:30 op radio 1) met als stelling “Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden” brachten meer dan 750 mensen een stem uit en 56% stemde het eens te zijn met de stelling.

Bekijk de peiling

Peiling: stemmen via Stand.nl

Stelling: Psychiatrie is een malversatie en moet beëindigd worden

De psychiatrie is een malversatie die is gebaseerd op het absurde idee dat het leven toeval is en moet in het licht van menselijke waarden beëindigd worden.

De psychiatrie buit hetzelfde potentieel uit dat aan de basis ligt van God-religies: de menselijke onmacht om de betekenis van het leven te duiden, echter met de prententie dat het leven geen betekenis heeft en dat menselijke emoties en gedrag (de geest) het gevolg zouden zijn van toevallige chemische processen in de hersenen.

Met eenvoudige logica is het fundament van de psychiatrie te ontkrachten. Het fysieke kan eenvoudigweg niet aan de basis staan van zichzelf. Je kunt als leven zijnde niet boven het leven staan want wanneer je dat toch probeert dan werk je in de verkeerde richting wat resulteert in een figuurlijke steen die zinkt in de oceaan van de tijd.

Fixed state hersenbehandeling c.q. een medische benadering van de menselijke geest is onzinnig en leidt logischerwijs tot een escalatie van de problemen.

Als het leven goed zou zijn zoals het was dan was er geen reden om te bestaan.

De macht om te bepalen wat goed en slecht is op het gebied van de geest zou democratisch moeten zijn.

Kinderen

Kinderen die zich druk of onhandelbaar gedragen worden verteld dat ze een ongeneeslijke hersenziekte hebben en dat zij krachtige hersenbehandeling nodig hebben met ADHD medicijnen. Het aantal voorschriften van ADHD medicijnen stijgt ondanks felle kritiek van onder meer de Tweede Kamer[1] explosief. In 2011 werden meer dan 1,1 miljoen pakjes ADHD medicijnen voorgeschreven, een stijging van 22% t.o.v. 2010 [2].

Er is geen fysiek bewijs dat de ziekte bij een kind aanwezig is. Wanneer je een psychiater vraagt in welk ziekenhuis in Nederland de ziekte kan worden aangetoond met een hersenscan dan blijkt dat in geen enkel ziekenhuis mogelijk te zijn.

ADHD medicijnen blijken psychose en agressie te veroorzaken[3], leidt tot slechte prestaties op school [4], naast nog tal van andere ernstige bijwerkingen met soms een fatale afloop[5]. Het aantal voorschriften van antipsychotica aan kinderen stijgt explosief. In 2010 is het aantal voorschriften van antipsychotica aan kinderen met 49% gestegen.[6]

In België ontstond recent ophef toen een hoogleraar ontmaskerde dat veel Belgische psychiaters de diagnose ADHD veranderen in de diagnose bipolair-stoornis vanwege de toenemende kritiek op ADHD medicatie.[7]

Ook is er het gegeven dat verschillende geleerden roepen dat de psychiatrie fraude pleegt en dat de ziekte ADHD bedrog is.[8][9] Kinderen zouden een ziektereligie worden aangeleerd terwijl er eigenlijk niets mankeert in hun hersenen.[10]

Een recente studie toonde dat 78% van de kinderen van de diagnose ADHD kan worden verlost met een goedkoop te reproduceren dieet[11]. Er is dus bewijs dat er bij sommige kinderen waarschijnlijk niets mis is met de hersenen terwijl bij hen wel de veronderstelling wordt gewekt dat dat het geval is en zij daartegen medicijnen ontvangen.

1 kind

Al gaat het maar om 1 kind die geen hersenziekte heeft terwijl hij of zij toch krachtige hersenbehandeling krijgt voorgeschreven, als we om de toekomst van een kind geven dan moet er alles aan worden gedaan om dat te voorkomen.

Nieuwe regel

Door het invoeren van een nieuwe regel die het artsen vereist fysiek bewijs te kunnen aanleveren voor de aanwezigheid van een ziekte voordat zij het mogen behandelen, in het speciaal als het gaat om de hersenen van een kind dat nog volop in ontwikkeling is, kan malversatie worden voorkomen.

De minister van Volksgezondheid Edith Schippers stelde vorig jaar dat zij van mening is dat psychiatrische diagnoses geen echte ziekten zijn.[12] De reactie van de psychiatrie was een publieke klaagbede enkele maanden later waarin zij als argument aanvoerde dat het beleid van de minister de samenleving terug zet naar de 17e eeuw toen lichaam en geest nog als gescheiden werden gezien.[13] Hieruit blijkt hoe zwak de psychiatrie staat en dat hun sterkste verweer tegen het argument dat het wetenschappelijke fundament van de psychiatrie ondeugdelijk is, een klaagbede is.

Stemmen

Ben je het eens of oneens met de stelling? Breng je stem uit via Stand.nl!

Referenties

 1. http://site.zorgportaal.nl/index.php/forum/5-zorgforum-g-algemeen-forum/25188-minister-verstuurt-kritische-brief-over-adhd
 2. http://www.sfk.nl/nieuws-publicaties/PW/2011/meer-dan-1-miljoen-adhd-voorschriften
 3. http://www.zielenknijper.nl/hallucinaties-bij-adhd-medicijnen-niet-ongeb… (column prof. Ivan Wolffers)
 4. http://www.theaustralian.com.au/news/nation/kids-on-adhd-drugs-poor-at-s…
 5. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2002856/Harry-Hucknall-10-kill…
 6. http://www.artsennet.nl/Actueel/Medisch-op-tv/Uitzending/91952/Gebruik-a…
 7. http://forum.politics.be/showthread.php?t=168887
 8. http://www.radio1.nl/contents/7031-adhd-is-een-waandiagnose
 9. http://www.youtube.com/watch?v=Wl2y0DJxdiE
 10. http://www.theaustralian.com.au/news/health-science/adhd-symptoms-normal…
 11. http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GO7360AER
 12. http://forum.politics.be/showthread.php?t=156404 (bericht #7)
 13. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3168700/2012/0…

Bron: Stand.nl (NCRV)

Disclaimer deze publicatie bevat informatie, beeldmateriaal of professioneel geschreven artikelen uit externe bronnen die kunnen zijn vertaald, aangepast, uitgebreid, voorzien van links, foto's en videos, met als doel het onderwerp - soms vanuit een ander (beoogd duidelijker) perspectief - bespreekbaar te stellen.
 
 • Roel

  maversie ik wil hun gevoel van humor niet eens kennen,

  dan noem ik het snoeihard pervers

 • Jos

  waar zorgt de geestelijke gezondheid zorg voor als de geest niet bestaat?

Mogelijk interessante boeken

Denken over geneeskunde Wie is van hout ... ADHD-medicatie Metanoia
 

Psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd

In deze uitzending van VARA/VPRO Argos worden psychiatrisch onderzoekers ontmaskerd. Antidepressiva van het type SSRI blijken de kans op zelfmoord bij kinderen te verdubbelen. Maar de bewuste psychiatrische onderzoekers trachten het publiek het tegenovergestelde wijs te maken met gehaaide misleiding. In deze reportage vallen ze door de mand.

Labels

Links

Meta

Statistieken

Bezoekers (details)


Stichting PVP, vertrouwenspersonen in de zorg
0900 444 8888 (10 cent/pm)
helpdesk@pvp.nl
MindFreedom International (MFI) Nederlands Comite voor de Rechten van de Mens (NCRM) International Association Against Psychiatric Assault (IAAPA)
Emil Ratelband - Geef je kind geen pillen maar een Seminar!
Open Dialoog psychotherapie
zonder stinkende isoleercel, dwang of medicijnen!
Tinkerbell Family
host bij Mihos.net
Betrouwbaar - Voordelig - Hulp en service
Mihos.net BV (sinds 2002)
De Striptekenaar 76
1336CM Almere
T 036 – 369 00 19
E info@mihosnet.nl
W www.mihos.net